Ansvarig Mäklare Johan Franzon
070-445 51 80
Stillsamt beläget mellan grönskande gårdar i Birkastan finner ni ett allenastående hem i etage med townhousekänsla. Övre plan erbjuder socialt vardagsrum/kök med slående rymd, bevarade originaldetaljer, balkong och öppen spis. Två rofyllda sovrum i bra storlek och badrum. På nedre plan finns en suite badrum och separat WC i anslutning till master bedroom. Pittoresk innergård nås via balkongdörrar. Bostaden är genomgående renoverad med fingertoppskänsla för estetik och trivsel. Välkommen till ett hem utöver det vanliga.
L2160844
L2160863
L2160913
L2160868
L2160911
L2160880
L2160929
L2160933
Planskiss
Pris
10.500.000 kr/bud
Avgift
4.413 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Vatten, Bredbandstillägg 260 kr/mån & balkongtillägg 50 kr/mån tillkommer
Storlek
90 kvm, 90 kvm area enl. förvaltarens information
Antal rum
4
Våningsplan
1 & bv mot gård, ej hiss
Lägenhets­nummer
00021/1103
Andelstal i förening
0.067185
Andelstal av avgift
6.71756 %
Balkong
Balkong & utgång till gård
Eldstad
Öppen spis
Hushållström
500 kr/mån
Försäkring
400 kr/mån
Övrigt
310 kr/mån
Total driftkostnad
1 210 kr/mån

Samtliga badrum och WC är stambytta och nyrenoverade, slutfört december 2022. Bilderna på badrummet på nedre plan är tagna före stambytet men har idag ett nästintill identiskt utseende. Våtrumsintyg finns på samtliga badrum. 

Ett sovrum på övre plan saknar idag element. Tidigare ägare tackade nej till att få ett installerat på föreningens bekostnad då de inte ansett att det funnits behov. De köpare som önskar ett element får installera det på egen bekostnad. 

ÖVRE PLAN

HALL | Bra plats för avhängning av ytterkläder och skor. Garderob med spegeldörr. 

VARDAGSRUM/KÖK | Luftigt vardagsrum med härliga fönsterpartier mot gård. Rummet ger gott om utrymme för större matplats och soffa framför öppen spis. Kök i sober ton med vackra mässingsdetaljer och goda arbetsytor i exklusiv kvartskomposit. Urustat med diskmaskin, kyl/frys, ugn, mikro och induktionshäll. 

BALKONG | I anslutning till vardagsrum nås balkong med sydostläge med vy över stillsam gård.

SOVRUM | Två rofyllda sovrum i bra storlek med fönster mot gård. 

BADRUM | Klinkergolv och halvkaklade väggar. Utrustat med dusch, wc, tvättställ och spegelskåp. 

NEDRE PLAN

KONTOR/RELAX | Parkettgolv binder samman trapp, access till gård och badrum. Ett utrymme som lämpar sig väl för sittgrupp eller som hemmakontor. Balkongdörrar leder ut till gemensam innergård. 

SOVRUM | Master bedroom med bra förvaring via garderober och skåp. Trivsam heltäckningsmatta på golv. I anslutning till sovrum nås WC med marmorklinker och halvkaklade väggar. 

BADRUM | Som taget ur ett franskt boutiquehotell stoltserar ett genomgångsbadrum med vacker marmormosaik och fristående badkar. Utrustat med marmorbänkskiva, golvvärme, handdukstork, platsbyggd kommod och tvättmaskin. Industriglas släpper in ljus och förstärker rummets karaktär. 

 

Förening
Bf Berghem u.p.a.
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Andel i bostadsförening - Lägenhet
Byggår
1906
Äger marken
Ja
Energi­deklaration
144 kWh per kvm/år
Status
Utförd, 2018-11-29
Känd avgifts­förändring
Ja, 7% from mars 2023

Bostadsföreningen Berghem UPA registrerades 1920 och förvärvade fastigheten Modellen 14 år 1921. 

ANTAL BOSTADSANDELAR OCH LOKALER | I husen finns 19 lägenheter upplåtna med andelsrätt. Totalt 1 402 kvm varav boyta utgör 1 227 kvm, enligt taxeringsbeskedet. I huset finns även två lokaler upplåtna med hyresrätt om totalt 175 kvm.

MÅNADSAVGIFT | 4 124 kr/mån betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme och vatten. Obligatorisk avgift för bredband 260 kr/mån respektive balkongtillägg 50 kr/mån tillkommer. Totalt 4 434 kr/mån. 

EKONOMI | Välskött förening med lån om cirka 5 494 kr/kvm bostadsyta efter stambytet som utfördes under 2022, slutfört i december. From mars 2023 har föreningen beslutat om en avgiftshöjning om 7%, avstämt med styrelsen 2023-01-29.

Indirekt nettoskuldsättning: ca 210 707 kr

Andelens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras enbart på den senaste tillgängliga årsredovisningen (2021). Uppgifterna kan därför vara utdaterade/förändrade. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare. Uträkningen kan vara baserad på fel andelstal och därför vara felaktig. 

KABEL-TV OCH BREDBAND | Fiberbredband via Bredband 2 ingår i månadsavgiften. 

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Bastu och relaxrum
- Tvättstuga
- Cykelrum
- Soprum

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT | Överlåtelseavgift utgår med 1 313 kr (2.5 % av gällande prisbasbelopp) och betalas av köparen. Pantsättningsavgift utgår med 525 kr (1 % av gällande prisbasbelopp).

ENERGIDEKLARATION | Utförd 2018-11-29. 144 kWh/m2 och år. Energiklass F.

URVAL AV UTFÖRDA RENOVERINGAR
2022 | Stambyte i hus mot gård. 
2021 | Reparation undercentral, fasadlagning, sotning av samtliga eldstäder, förstudie stammar, OVK
2020 | Termostatbyte, målning av entré trapphus, Postrum
2019 | Värmekabel tak stuprör, Fläkt soprum
2018 | Byte rörstam avlopp
2017 | Tvättstuga, Wc i trapphus, Städskrubb i trapphus
2015 | Renovering av port
2014 | Byte rörstammar
2012 | Reparationsputsning på gårdsfasad
2010 | Renovering av fönster
2008 | Renovering av gårdsbjälklag
2005 | Delvis rörstambyte
2003 | Elstambyte, balkonger
2002 | Ny fjärrvärmecentral
1998 | Omputsning av fasad 
1985 | Rörstambyte
1975 | Putsning av fasad, rörstambyte

KOMMANDE RENOVERINGAR | Stambyte av mindre karaktär kommer ske under 2023. Föreningen följer en underhållsplan som närmast aviserar byte av tak inom 2-4 år.

GRUNDEN KRING BOSTADSFÖRENING | En bostadsförening är en ekonomisk förening, registrerad före den 1 juli 1930, med ändamål att bereda bostäder till sina medlemmar. Denna boendeform fanns innan Bostadsrättslagen uppkom och idag är bostadsrättsföreningar den vanligaste boendeformen. Bostadsrättsföreningar har den egna Bostadsrättslagen, medan bostadsföreningar styrs av Lagen om ekonomiska föreningar. Dessutom förlitas många frågor i bostadsföreningar på föreningens stadgar eftersom lagen om ekonomiska föreningar inte detaljerat reglerar viktiga detaljer för en bostadsförening. Därför är det viktigt att gå igenom stadgarna ordentligt innan eventuellt köp.

JURIDISK INFORMATION

UNDERSÖKNINGSPLIKT | Köparen uppmanas att undersöka lägenheten före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”. 

Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart andelsrätten utan även förhållanden kring föreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Uppgift om bostadens yta härstammar vanligtvis från mätbevis eller föreningens lägenhetsregister. Uppgiven yta kan inte ses som en utfästelse eller garanti. I våra överlåtelseavtal friskriver sig säljaren från allt ansvar för eventuella fel eller brister vad avser ytan och köparen avstår med bindande verkan från alla anspråk mot säljaren vad gäller lägenhetens yta.

Mer information gällande bland annat undersökningsplikt finns att tillgå i dokumentet: 

”Undersökningsplikt”

BOENDEKOSTNADSKALKYL | Fastighetsmäklaren erbjuder en individuell beräkning av era boendekostnader. Prata med ansvarig mäklare om beräkning önskas. 

BUDGIVNING | Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande.

Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet. 

MÄKLARENS ANSVAR | Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera om säljarens uppgifter är korrekta. 

För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida:

http://www.fmi.se/konsument

SIDOTJÄNSTER | Mäklaren är, enligt Fastighetsmäklarlagen, skyldig att informera om sina eventuella sidotjänster där mäklaren/företaget får ersättning/provision. Franzon Du Rietz erhåller administrationsersättning, upp till 50% av uppdragsgivarens kostnad för annons på Hemnet. 

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för Vikingagatan 26
    close-interestform

      Anmälan till visning Vikingagatan 26