Ansvarig Mäklare Johan Franzon
070-445 51 80
Tilltalande och väldisponerad sekelskiftesfyra med härliga sociala ytor och tre sovrum i fil mot gård. Trivsamt familjekök med halvöppen planlösning mot vardagsrum med två stora fönster mot Västmannagatan. Master bedroom med balkong och en-suite badrum i smakfullt utförande. Gäst-wc i hall med tvättmöjligheter. Välskött förening med god ekonomi och låg skuldsättning belägen i vackert hus anno 1898.
Västmannagatan-35
Västmannagatan-webb-36
Vastmannagatan_28_1044_12756595
Pris
10.000.000 kr/bud
Avgift
4.180 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Vatten, Balkongavgift 50kr/mån och bredband 234 kr/mån tillkommer
Storlek
105.8 kvm
Antal rum
4
Våningsplan
1, hiss finns
Lägenhets­nummer
201/1103
Andelstal i förening
4.86725 %
Andelstal av avgift
4.84282 %
Balkong
Balkong
Förråd
Källarförråd
Hushållström
450 kr/mån
Försäkring
474 kr/mån
Övrigt
284 kr/mån
Total driftkostnad
1 208 kr/mån
INTERIÖR

HALL
Entré till hall via säkerhetsdörr. Avhängning via hatthylla. Vacker fiskbensparkett leder vidare till inre hall med bra förvaring via tre garderober med överskåp.

VARDAGSRUM
Rymligt och trivsamt vardagsrum med fiskbensparkett och två stora fönster med speglade nischer. Här finns gott om plats för soffgrupp och tv-möbel. Halvöppen och social planlösning leder in i kök.

KÖK
Inbjudande kök med matplats för större sällskap invid fönster. Goda arbetsytor via bänkskiva i slitstark och snygg stenkomposit i beige ton. Bra förvaring bakom vita släta luckor. Maskinell utrustning bestående av bred spis med häll, diskmaskin och kyl/frys i fullhöjd. 

SOVRUM
Tre sovrum i fil mot gård varav master-bedroom är stort och luftigt med fiskbensparkett och badrum en-suite. Bra förvaring via trea höga garderober. Från det större sovrummet nås även bostadens balkong i stillsamt gårdsläge. Sovrum två erbjuder förvaring via två garderober med överskåp i anslutning till inre hall. Sovrum tre lämpar sig väl till barnrum eller kontor och har en inbyggd garderob. 

BADRUM
Smakfullt badrum med väggar och golv i Carraramarmor. Utrustat med golvvärme, WC, tvättställ med kommod och dusch avdelad med glasvägg.

GÄST-WC
I anslutning till inre hallen finns bostadens gäst-wc utrustad med wc, tvättställ och tvättmaskin. Marmorklinker på golv och tapetserade väggar. 

JURIDISK INFROMATION

KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
Köparen uppmanas att undersöka bostaden före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning f rån köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”. Undersökningsplikten omfattar även förhållanden kring föreningen. Exempelvis om förening står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m.m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning. Utgångspunkten är att bostaden överlåts i skicket som råder på kontraktsdagen. Bostadsrätt klassas som lös egendom och regleras formellt i Köplagen och Bostadsrättslagen.

BUDGIVNING
Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande. Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet.

FAST OCH LÖS EGENDOM
För att bedöma vad som ingår i köpet eller ej kan ledning hämtas från Jordabalkens regler om byggnadstillbehör: föremål som hade utgjort byggnadstillbehör om det hade varit f råga om en fastighet, anses ingå i köpet om inte annat särskilt avtalats. De föremål som föreningen har tillfört lägenheten, exempelvis vitvaror och hatthylla, kan säljaren inte undanta från köpet: säljaren äger inte föremålen, det gör föreningen. Oavsett om bostadsrättshavaren skulle ha bytt ut föremålen, exempelvis ersatt föreningens vitvaror med nya i samband med en köksrenovering, tillhör dessa föreningen. För mer information gällande fast och lös egendom: http://fmf.se/fast-och-los-egendom/

MÄKLARENS ANSVAR
Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera bostadsrätten och inte heller om säljarens uppgifter är korrekta. För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida: http://www.fmi.se/konsument. 

Förening
Brf Tuben 6
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår
1898
Äger marken
Ja
Energi­deklaration
136 kWh per kvm/år
Status
Utförd, 2020-01-14
Tv/Internet
Ownit (Fiber) 700-1000 mbps
FÖRENING

Brf Tuben 6 bildades 1987 och förvärvade fastigheten 1998. Huset uppfördes redan 1898 och består av ett gathus med tillhörande gårdshus.

ANTAL BOSTADSRÄTTER
Föreningen upplåter 26 bostadsrätter samt en kommersiell lokal om 170 kvm som hyrs ut till Stjernberg Consulting AB. Hyresavtalet är nyligen förlängt till 2022.

MÅNADSAVGIFT
Avgiften om 4.180kr betalas månadsvis i förskott och inkluderar värme och vatten. Obligatoriskt tillägg för bredband 234 kr/mån samt 50 kr/mån balkongavgift tillkommer.

EKONOMI
Välskött förening som äger marken och har en med låg skuldsättning om cirka 3.000 kr/kvm bostadsrättsyta. Ingen avgiftsförändring finns planerad, avstämt med styrelsen 2020-03-10. Kassan har stärkts senaste åren och installation av fiber betalades med medel ur kassan. Bostaden är pantsatt.

KABEL-TV & BREDBAND
Bredband levereras via Ownit mot en obligatorisk avgift om 234 kr/mån.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Tvättstuga i entréplan
- Cykelrum på entréplan
- Barnvagnsrum på entréplan
- Nyrenoverad innergård färdigställs i slutet av mars

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om ca 1.100 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om ca 440 kr.

UTFÖRDA RENOVERINGAR
2020 - Renovering av innergård pågår, färdigställs i mars
2019 - Installation av fiber
2017 - Installation av säkerhetsdörrar
2015 - Spolning av stammar, ny maskin till tvättstugan
2013 - Försäljning av råvind
2011 - Ny entré, byte av termostater
2010 - Spolning avloppsstammar
2009 - Målning fönster
2008 - Byte av värmecentral, uppgradering av ventilation
2006 - Installation av TV och Bredband i fastigheten som levereras av Com Hem
2001 - Montering av ny port mot gatan med automatisk öppning
2000 - Installation av tryckvattenstegrare, byggnation av balkonger, port och trapphus med automatisk dörröppning
1999-2000 - Renovering av trapphus samt port
1985-86 - Stambyte, elstigar, tak och fönster

KOMMANDE RENOVERINGAR
Renoveringen av gården omfattar nya dagvattenledningar, beläggning av plattor samt nya planteringar. Trappuppgång ska målas och elen fräsas in. En mindre bättringsmålning av utvalda fönster/karmar ska göras. Pågående renovering betalas med egen kassa och delvis ökade lån.

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för Västmannagatan 28
    close-interestform

      Anmälan till visning Västmannagatan 28