Ansvarig Mäklare Johan Du Rietz
070-880 07 99
Elegant och smakfullt renoverad 10-talslägenhet med tre rum i fil och vacker utsikt. Generös takhöjd och flödande ljus via vackra spröjsade fönster ger en härlig känsla av rymd. Tilltalande och social planlösning med stort inbjudande kök, vardagsrum med braskamin och sovrum med plats för dubbelsäng och garderobsvägg. Vidare finns ett separat rum utan fönster, ett perfekt hemmakontor, gästrum eller walk in closet. Möblerbar inre hall och smakfullt renoverat/stambytt badrum. Bevarade detaljer såsom serveringsskåp, fina snickerier och fiskbensmönstrad ekparkett. Lågt belånad förening i väl omhändertaget och klassiskt hörnhus från 1918. Attraktiv adress med nära gångavstånd till det mesta man kan önska. Lägenheten kan byggas om till en trea.
L2030661
L2030663 ny
L2030658
L2030659
L2030653
L2030641
L2030551
L2030582
admin order 371 1644341418 1 ska?p
Pris
8.300.000 kr/bud
Avgift
3.340 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Vatten, bredband
Storlek
82 kvm, enl. mätbevis. Föreningens register uppger 74 kvm.
Antal rum
2.5
Våningsplan
2 tr, hiss finns
Lägenhets­nummer
1203/1203
Andelstal i förening
2.90968 %
Eldstad
Braskamin
Förråd
Vindsförråd och källarförråd
Hushållström
550 kr/mån
Försäkring
289 kr/mån
Total driftkostnad
839 kr/mån
Interiör

HALL | Trapphus med hiss och säkerhetsdörr leder till hallen. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor.

INRE HALL | Möblerbar inre hall, perfekt som arbetsrum eller bibliotek.

KÖK | Rymligt kök med plats för stora middagar. Mycket god förvaring bakom ljusa speglade luckor och generösa arbetsytor på bänk i kalksten. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, induktionshäll, kolfilterfläkt, ugn, vinkyl, diskmaskin och tvättmaskin. 

VARDAGSRUM | Luftigt och lättmöblerat vardagsrum med plats för soffgrupp samt övrig möblering framför en charmig braskamin.

SOVRUM | Gemytligt sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord. Mycket goda förvaringsutrymmen i garderobsväg från golv till tak med speglade skjutdörrar.

ARBETSRUM / GÄSTRUM / BARNRUM / WALK IN CLOSET | Sovrummet är avdelat med en vägg med högt sittande fönster, på så vis har man skapat ytterligare ett rum (halva). Detta används idag som kontor men passar även som gästrum/barnrum eller en lyxig walk in closet.

BADRUM | Smakfullt renoverat badrum utrustat med rymlig dusch, handfat med förvaring i kommod, WC, handdukstork och infällda spotlights.

MÖJLIG TREA | För den som önskar skapa en trea så finns två goda möjligheter, antingen att flytta köket till den inre hallen alternativt dela av köket. Större ombyggnationer kan kräva styrelsen godkännande.

Förening
Bf Smedjan u.p.a.
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Andel i bostadsförening - Lägenhet
Byggår
1918
Äger marken
Ja
Energi­deklaration
79 kWh per kvm/år
Status
Utförd, 2021-02-24
Känd avgifts­förändring
Nej
Tv/Internet
Comhem, Sappa, Viaplay / Stockholms stadsnät.
Förening

Bostadsföreningen Smedjan u.p.a. bildades 1916 med adress Vanadisvägen 32 och Västmannagatan 93, S:t Matteus församling i Stockholm. Föreningen är äkta, äger marken och den vackra tidstypiska byggnaden uppförd 1905. Juridisk person accepteras inte som köpare.

ANTAL BOSTÄDER
I föreningen finns 34 andelslägenheter, den totala lägenhetsytan uppgår till 2 557 kvm.

EKONOMI
Föreningen är välskött och har mycket god ekonomi. Man är lågt belånad med 2 600 000 kr i långfristiga skulder, ca 1 017 kr/kvm. Föreningen har en dold tillgång i form av oinredd vind. Uppgifter enligt årsredovisning för 2020 och styrelsen (2022-02-11)

ÅRSAVGIFT
3 340 kr/mån. Betalas månadssvis i förskott. I avgiften ingår värme, vatten och bredband. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar (kontrollerat 2022-02-11).

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift utgår med 1 190 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) och betalas av köparen. Pantsättningsavgift utgår med 476 kr (1 % av gällande prisbasbelopp).

KABEL-TV OCH BREDBAND
TV via Comhem, Sappa eller Viaplay (ingår ej i avgiften). Bredband via Stockholms Stadsnät 200/200 (ingår i avgiften).

PARKERING
Boendeparkering på gatan via Stockholm stad.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Trivsam innergård med planteringar, sittmöbler och grill.
- Cykel- och barnvagnsrum i källaren.
- Tvättstuga i källaren.

UTFÖRDA RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
2021 - Renovering av torkrum och tvättstuga. Installation av fönsterventiler i samtliga lägenheter, för bättre luftgenomströmning.
2020 - Renovering av fönsterpartier på Västmannag 93. Ny energideklaration. Sotning av rökkanaler.
2018 - Automatiska dörröppnare.
2017 - Renovering av entréer.
2016 - Fiber installerat.
2013 - Takmålning och målning av fönster mot gatan. Ny sophantering och installation av sopsug.
2010 - Bygge av trädäck och stenläggning på gården.
2008 - Målning av trapphus och ytterdörrar.
2007 - Fasad och fönster mot gård. Vädringsbalkonger tas bort.
2003 - Byte fjärrvärmecentral och termostater.
2000 - Balkonger och installering av isolerglas.
1999 - Dränering gård. Renovering av tvättstuga och torkrum.
1997 - Fasadputs mot gatan.
1993 - Omläggning av tak.
1980-talet - Nya el-stigare.
Stambyte sker partiellt. Stambyte har skett vid behov och löpande i samband med köks- och badrumsrenovering.

Planerat underhåll:
Det finns inga planerade renoveringar.

JURIDISK INFORMATION

UNDERSÖKNINGSPLIKT | Köparen uppmanas att undersöka bostadsrätten före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”. 

Mer information gällande bland annat undersökningsplikt finns att tillgå i dokumentet: 

”Undersökningsplikt”

BOENDEKOSTNADSKALKYL | Fastighetsmäklaren erbjuder en individuell beräkning av era boendekostnader. Prata med ansvarig mäklare om beräkning önskas. 

BUDGIVNING | Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande.

Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet. 

MÄKLARENS ANSVAR | Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera om säljarens uppgifter är korrekta. 

För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida:

http://www.fmi.se/konsument

SIDOTJÄNSTER | Mäklaren är, enligt Fastighetsmäklarlagen, skyldig att informera om sina eventuella sidotjänster där mäklaren/företaget får ersättning/provision. Franzon Du Rietz erhåller administrationsersättning, upp till 50% av uppdragsvigarens kostnad för annons på Hemnet. 

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för Vanadisvägen 32
    close-interestform

      Anmälan till visning Vanadisvägen 32