Ansvarig Mäklare Johan Du Rietz
070-880 07 99
Elegant och påkostad 3,5:a (möjlig 4:a) i högt läge med balkong. Generös takhöjd och flödande ljus i en harmonisk och tilltalande planlösning. Luftiga sällskapsytor i platsbyggt kök med väl tilltagen matplats i fil med vardagsrum mot gatan. Privat sovrumsdel med två trivsamma sovrum och en "halva" (arbetsrum/walk in closet) med fönster mot en grönskande och sällsynt pittoresk gårdsmiljö. Lägenheten präglas av detaljer såsom fiskbensmönstrad ekparkett, sober färgsättning, vackra stora fönster och bevarade snickerier samt två serveringsskåp. Fint badrum och separat gäst-WC i hallen. Goda möjligheter finns till att skapa en fyra för den som har behov av ytterligare ett rum, se alternativ planlösning. Lågt belånad (916 kr/kvm) bostadsförening med mycket god ekonomi som ägt den väl omhändertagna fastigheten sedan byggåret 1919. Attraktiva kvarter mellan Odenplan och Hagaparken med allt man kan önska inom kort promenadavstånd.
L2290094
L2290073
L2290066
L2290072
L2290124
L2290127
L2290138
L2290172
Dubbel planskiss
Pris
14.500.000 kr/bud
Avgift
4.526 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
Storlek
111 kvm, enligt föreningens mätbevis. Lägenheten är registrerad som 4 rok.
Antal rum
3
Våningsplan
3, hiss finns
Lägenhets­nummer
16/1301
Andelstal i förening
3.348 %
Balkong
Balkong
Förråd
Källarförråd
Hushållström
580 kr/mån
Försäkring
210 kr/mån
Total driftkostnad
790 kr/mån
Interiör

Lägenheten är varsamt omhändertagen genom åren med mängder av bevarade detaljer såsom snickerier och två serveringsskåp. Nuvarande ägare har låtit utföra en gedigen ytskiktsrenovering med målning och nylagd fiskbensmönstrad ekparkett som flyter genom hela lägenheten.  

TRAPPHUS | Välkomnande och tidstypiskt trapphus med hiss som leder upp till lägenheten.

HALL | Inbjudande hall som öppnar upp mot vardagsrum, kök och den privata sovrumsdelen. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor.

GÄST-WC | Invid lägenhetsentrén finns en gäst-WC med handfat.

VARDAGSRUM | Vardagsrum med plats för soffgrupp och övrig möblering. Breda vackra skjutdörrar leder till köket. 

KÖK | Tilltalande kök som är platsbyggt från grunden av Lindahls Snickerifabrik. God förvaring bakom speglade luckor och generösa arbetsytor på extra djup (70 cm) bänk i Carraramarmor. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spis med induktionshäll och ugn, kolfilterfläkt och diskmaskin. I bakre hörnet finns ett rymligt skafferiskåp. 

PRIVAT SOVRUMSDEL | Det finns två trivsamma sovrum i stilla gårdsläge, båda med plats för dubbelsäng.
Det större rummet används idag som barnrum och har god förvaring i klädkammare och skåp med hyllor.
Det andra sovrum är inrett som master bedroom. Här finns ett serveringsskåp bevarat och ytterligare förvaring i rymlig klädkammare. Härifrån nås balkongen.
De två sovrummen binds samma med ett mindre rum som idag används som arbetsrum men kan även användas som en walk in closet för den som önskar.

BALKONG | Underbar balkong i högt läge mot ett öppet grönskande gårdslandskap. Här finns plats för cafégrupp och blommor. Kvällssol under sommaren.

BADRUM | Fint kaklat badrum med Carraraklinker och ljust vitt kakel på väggarna. Utrustningen består av badkar med dusch, handfat, WC och handduksvärmare.

Förening
Bf Hugin n:ris 8 och 9 u.p.a.
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Andel i bostadsförening - Lägenhet
Byggår
1919
Äger marken
Ja
Energi­deklaration
93 kWh per kvm/år
Status
Utförd, 2021-03-19

Bostadsföreningen Hugin n:ris 8 & 9 upa bildades 1919 och äger fastigheten Hugin 8 belägen i S:t Matteus församling. Föreningen består av ett flerbostadshus med adresserna Vanadisvägen 22 A och B.

ANTAL LÄGENHETER | Föreningen upplåter 30 lägenheter med andelsrätt. Total lägenhetsyta är 3 082 kvm enligt taxeringsbesked. Lägenhetsfördelningen ser ut enligt följande; 2 rokv: 1 st. 2 rok: 5 st. 3 rok: 14 st. 4 rok: 10 st.

MÅNADSAVGIFT | 4 526 kr/mån. Betalas kvartalsvis i förskott. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och Fiber 1 Gb/s. Årsavgiften höjdes med 10% den 1/1 2023. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar med på grund av det aktuella marknadsläget kan höjning av avgiften bli aktuell framåt. (kontrollerat med ekonomisk förvaltare 2023-05-03).

EKONOMI | Föreningen är välskött med mycket god ekonomi. De långfristiga skulderna uppgår till endast 2 822 586 kr (916 kr/kvm) och kassan uppgår till ca 421 000 kr (Uppgifter enligt ekonomisk förvaltare 2023-05-03). Lägenheten är pantsatt.

Andelens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Då föreningens förvaltare inte tillhandahåller andel av årsavgift har inte indirekta nettoskuldsättningen kunnat räknas ut. 

KABEL-TV OCH BREDBAND | Basutbud av kabel-TV och Fiber 1 Gb/s ingår i avgiften.

GEMENSAMMA UTRYMMEN | Föreningen har en pittoresk grönskande gård med trädgårdskänsla. Här finns gräsmatta, utegrupp med grill, uppvärmt växthus och cykelställ. Vidare finns en välutrustad tvättstuga och ett hobbyrum

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT | Vid lägenhetsöverlåtelser debiteras köparen en överlåtelseavgift om 3,5 % av ett prisbasbelopp, f.n. 1 838 kr. Föreningen tar inte ut någon pantsättningsavgift.

UTFÖRDA RENOVERINGAR |
2022 | Reparation av takvärmesystemet.
2021 | Fibernät för bredband installerades. Sotning av samtliga eldstäder/rökkanaler.
2020 | By tvättmaskin. Rökdetektorer installerades. Ny gårdbelysning med LED-ljusstolpar. Högtrycksspolning av stammar.
2019 | Renovering av fönster och balkongdörrar, tvåårsbesiktning av vindslägenheter, tak, nya hissar och källare, OVK i samtliga lägenheter.
2018 | Ny fjärrvärmeanslutning in till fastigheten.
2017 | Byggnation av vindsvåningar, byggnation av balkonger och franska fönster, nytt tak och värmeslingor, nya hissar, ommålning av portar.
2016 | Renovering av källare med nytt betonggolv och nya förråd, förbättring av värmesystemet, ny avloppsanslutning mot gata, ny ventilation och belysningsarmatur.
2015 | Fönsterrenovering mot gård på plan 5
2013 | Fönsterrenovering mot gata
2011 | Fasadmålning
2010 | Spolning av avlopp, rengörning av ventilation.
2009 | Byte av VA-stammar i etapper, 1995-2007 och 2009.
2008 | Nya gårdsportar
2006 | Utbyte av värmecentral
2001 | Ombyggnation av tvättstuga
2000 | Renovering av trapphus och hiss

KOMMANDE RENOVERINGAR | Det finns inga större planerade renoveringar i föreningen i närtid. Planerna att renovera b la husfasaden mot gården ligger några år fram i tiden. Ingen akut åtgärd krävs i nuläget.

GRUNDEN KRING BOSTADSFÖRENING | En bostadsförening är en ekonomisk förening, registrerad före den 1 juli 1930, med ändamål att bereda bostäder till sina medlemmar. Denna boendeform fanns innan Bostadsrättslagen uppkom och idag är bostadsrättsföreningar den vanligaste boendeformen. Bostadsrättsföreningar har den egna Bostadsrättslagen, medan bostadsföreningar styrs av Lagen om ekonomiska föreningar. Dessutom förlitas många frågor i bostadsföreningar på föreningens stadgar eftersom lagen om ekonomiska föreningar inte detaljerat reglerar viktiga detaljer för en bostadsförening. Därför är det viktigt att gå igenom stadgarna och eventuella ordningsregler ordentligt innan eventuellt köp. I de flesta fall är en bostadsförenings stadgar väldigt lika stadgarna en vanlig bostadsrättsförening, såsom i detta fall.

JURIDISK INFORMATION

UNDERSÖKNINGSPLIKT | Köparen uppmanas att undersöka lägenheten före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”. 

Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart andelsrätten utan även förhållanden kring föreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Uppgift om bostadens yta härstammar vanligtvis från mätbevis eller föreningens lägenhetsregister. Uppgiven yta kan inte ses som en utfästelse eller garanti. I våra överlåtelseavtal friskriver sig säljaren från allt ansvar för eventuella fel eller brister vad avser ytan och köparen avstår med bindande verkan från alla anspråk mot säljaren vad gäller lägenhetens yta.

Mer information gällande bland annat undersökningsplikt finns att tillgå i dokumentet: 

”Undersökningsplikt”

BOENDEKOSTNADSKALKYL | Fastighetsmäklaren erbjuder en individuell beräkning av era boendekostnader. Prata med ansvarig mäklare om beräkning önskas. 

BUDGIVNING | Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande.

Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet. 

MÄKLARENS ANSVAR | Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera om säljarens uppgifter är korrekta. 

För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida:

http://www.fmi.se/konsument

SIDOTJÄNSTER | Mäklaren är, enligt Fastighetsmäklarlagen, skyldig att informera om sina eventuella sidotjänster där mäklaren/företaget får ersättning/provision. Franzon Du Rietz erhåller administrationsersättning, upp till 50% av uppdragsgivarens kostnad för annons på Hemnet. 

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för Vanadisvägen 22 A
    close-interestform

      Anmälan till visning Vanadisvägen 22 A