Ansvarig Mäklare Johan Du Rietz
070-880 07 99
Fantastisk sekelskiftesfyra i lugnt grönskande gårdsläge med kakelugn och stor balkong i sydväst. Generös takhöjd och högresta fönster med låg bröstning ger lägenheten ett flödande ljus. Många fina detaljer såsom fiskbensmönstrad ekparkett i hela lägenheten, väggspeglar, serveringsskåp och vackra element. Sällsynt flexibel och tilltalande planlösning med upp till tre sovrum, rymligt familjekök med rejäl matplats och luftigt vardagsrum. Välskött förening med god ekonomi i väl omhändertaget hus från 1909. Föreningen äger marken.
L2470846
L2470848
L2470872
L2470852
L2470863
L2470868
L2470854
L2470875
admin correction 371 1700470786 1
Pris
11.200.000 kr/bud
Avgift
3.655 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Vatten, Kabel-TV
Storlek
98 kvm, enl. mätbevis. Föreningens register uppger 89 kvm.
Antal rum
4
Våningsplan
2,5 tr, hiss finns
Lägenhets­nummer
40/1203
Andelstal i förening
3.74978 %
Andelstal av avgift
3.41583 %
Balkong
Stor balkong i sydväst
Eldstad
Kakelugn
Förråd
Vindsförråd
Hushållström
283 kr/mån
Försäkring
133 kr/mån
Övrigt
71 kr/mån
Total driftkostnad
487 kr/mån
Interiör

Från Valhallavägen leder en gränd upp till porten där man kan parkera en bil under kortare stunder. 

TRAPPHUS | Inbjudande och vackert trapphus med hiss. På gränden intill entrén till huset finns både cykelrum och barnvagnsrum.

HALL | Bra plats för avhängning och förvaring i platsbyggd hallmöbel som övergår i ett bevarat serveringsskåp.

KÖK | Fint klassiskt kök med generös förvaring bakom vita speglade luckor och bra arbetsyta på bänk i Carraramarmor. Den maskinella utrustningen består av fullhög kyl, fullhög frys, induktionshäll, fläkt, ugn och mikro. Rymlig matplats för 8-10 personer framför två fönster.

VARDAGSRUM | Härligt och lättmöblerat rum med plats för stor soffgrupp och övrig möblering framför kakelugnen. 

TV-RUM / ALLRUM / SOVRUM | I fil med vardagsrummet ligger nuvarande TV-rum som passar utmärkt som sovrum vid behov. Förvaring i inbyggd garderob och utgång till balkong.

BALKONG | Sällsynt stor balkong i bästa sydvästläge med många soltimmar. Här finns plats för rejäla balkongmöbler och grill.

SOVRUM 1 | Det större sovrummet med plats för dubbelsäng, nattduksbord. Förvaring i inbyggd garderob och utrymme finns för ytterligare förvaringslösningar. 

SOVRUM 2 | Även detta ett rymligt sovrum med plats för dubbelsäng om så önskas. God förvaring i garderober.

BADRUM | Fint och smart planerat badrum i vitt kakel och Carraramarmor. Utrustningen består av en bra dusch, handfat med förvaring i kommod, överskåp med spegel, handduksvärmare och vägghängd WC. 

Förening
Brf Morkullan 17
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår
1909
Äger marken
Ja
Energi­deklaration
134 kWh per kvm/år
Status
Utförd, 2018-05-16
Tv/Internet
Tele2 / Fiber via Open Universe

Bostadsrättsföreningen Morkullan 17 är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten 1994, belägen på Valhallavägen 34-36 i Engelbrekts församling i Stockholm. Huset är uppfört 1909 och marken innehas med äganderätt.

ANTAL BOSTADSRÄTTER OCH LOKALER | Huset består av 31 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och en lägenhet upplåten med hyresrätt (ca 65 kvm dold tillgång). Total bostadsyta 2 696 kvm. I huset finns även två lokaler upplåtna med hyresrätt om totalt 216 kvm. Dessa är idag uthyrda till tandläkarpraktik och butik.

MÅNADSAVGIFT | 3 655 kr/mån. Betalas månadsvis i förskott och inkluderar värme, vatten, kabel-TV. Balkongtillägg tillkommer om 71 kr/mån.
Efter att ha varit oförändrad i 16 år så höjdes avgiften med 10 % vid årsskiftet 2022/2023. Avgiften kommer även att höjas med 10 % vid årsskiftet 2023/2024. Avstämt med styrelsen den 2023-11-19.

KABEL-TV OCH BREDBAND | Tele2 via coax-nät samt Open Universe via fiber till router i varje lägenhet. Ett grundutbud av TV-kanaler via coax ingår i avgiften.

EKONOMI | Föreningens hyresintäkter uppgår till 458 162 kr. Belåningen uppgår till 9 480 000 kr (ca 3 516 kr/kvm) och föreningen har 540 000 kr i likvida medel. Uppgifter enligt årsredovisning för 2022 och styrelsen den 2023-11-19.

DOLDA TILLGÅNGAR | Hyreslägenhet om ca 65 kvm. Vindarna är oinredda.

Indirekt nettoskuldsättning: ca 276 900 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras enbart på den senaste tillgängliga årsredovisningen (2022). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare. Uträkningen kan vara baserad på fel andelstal och därför vara felaktig.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Grönskande innergård med utegrupper och grill.
- Tvättstuga finns på vinden med två tvättmaskiner, en torktumlare. Separat torkrum med två torkskåp. Rum med vibrasug för rengöring av mattor mm.
- Barnvagnsrum och cykelrum finns utanför entrén (direkt in från gatan).
- Hobbyrum i källaren.
- Grovsoprum.

PARKERING | Boendeparkering Östermalm via Stockholm stad.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT | Föreningen debiterar köparen pantsättningsavgift 1% av prisbasbelopp och säljaren överlåtelseavgift 2,5% av prisbasbelopp.

UTFÖRDA RENOVERINGAR
2023 - Stamspolning och filmning.
2022 - Tätskikt gård (åtgärda fuktproblem i lokal genom dränering av gården).
2020 - Radonmätning.
2016 - Fasadrenovering utsida.
2014/2015 - Trapphusrenovering.
2012 - Renovering av tvättstuga.
2011 - Renovering av hissmotor port 36, byte undercentral, installation av fibernät och stamspolning.
2010 - Renovering av innergård samt fönsterrenovering.
2005 - Målning och renovering av tak. Fasadrenovering gårdssida.
2000 - Balkonger installeras.
1979/1980 - Fasadrenovering fram- och baksida. Stambyte och nya elstigar.

Föreningen tillämpar partiella stambyten vid behov i samband med badrums- och köksrenovering.

PLANERAT UNDERHÅLL | Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig 50 år framåt i tiden. De större arbeten som är planerade den närmaste femårsperioden är följande:
2024: Översyn av värmesystemet, inklusive byte av ventiler.
2024: Hissrenovering.
2024: Fönstermålning/-renovering kommer att göras våren 2024. Omfattningen av detta arbete avgörs av den besiktning som kommer att göras under november – december 2023.
2024: Större eller mindre åtgärder på taken kommer att genomföras, beroende på vad en besiktning ger.
2028-2030: Partiella stamrenoveringar görs i samband med att boende renoverar kök, bad och/eller toa. Det som inte åtgärdats vid dessa kommer att åtgärdas i samband med fullständigt stambyte någon gång under denna period.

JURIDISK INFORMATION

UNDERSÖKNINGSPLIKT | Köparen uppmanas att undersöka bostadsrätten före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”. 

Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Uppgift om bostadens yta härstammar vanligtvis från mätbevis eller föreningens lägenhetsregister. Uppgiven yta kan inte ses som en utfästelse eller garanti. I våra överlåtelseavtal friskriver sig säljaren från allt ansvar för eventuella fel eller brister vad avser ytan och köparen avstår med bindande verkan från alla anspråk mot säljaren vad gäller lägenhetens yta.

Mer information gällande bland annat undersökningsplikt finns att tillgå i dokumentet: 

”Undersökningsplikt”

BOENDEKOSTNADSKALKYL | Fastighetsmäklaren erbjuder en individuell beräkning av era boendekostnader. Prata med ansvarig mäklare om beräkning önskas. 

BUDGIVNING | Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande.

Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet. 

MÄKLARENS ANSVAR | Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera om säljarens uppgifter är korrekta. 

För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida:

http://www.fmi.se/konsument

SIDOTJÄNSTER | Mäklaren är, enligt Fastighetsmäklarlagen, skyldig att informera om sina eventuella sidotjänster där mäklaren/företaget får ersättning/provision. Franzon Du Rietz erhåller administrationsersättning, upp till 50% av uppdragsgivarens kostnad för annons på Hemnet. 

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för Valhallavägen 34
    close-interestform

      Anmälan till visning Valhallavägen 34