Ansvarig Mäklare Johan Du Rietz
070-880 07 99
Fantastisk sekelskiftestvåa i högt och ostört sydvästläge mot gården med solig balkong. Minutiöst renoverad från grunden och mängder av tilltalande detaljer såsom fiskbensmönstrad ekparkett, platsbyggda snickerier, speglade nischer och stuckaturer. Tilltalande planlösning med generös takhöjd om 3,20 och flödande ljus via högresta fönster. Platsbyggt kök i betsad ek med köksö och luftigt vardagsrum med plats för rymlig matplats och soffgrupp. Rofyllt sovrum med platsbyggd förvaring och utgång till balkongen med sol från lunch till kväll. Smakfullt badrum med tvättmaskin och genomgående bra förvaring. Skuldfri förening i väl omhändertagna hus från 1903. Trivsam adress med direkt närhet till grönskande Hagaparken och Lill-Jansskogen samt mängder av krogar och butiker runt knuten.
L2150703
L2150722
L2150686
L2150680
L2150682
L2150714
L2150707
admin correction 371 1652888402 1
Pris
7.450.000 kr/bud
Avgift
2.453 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Vatten
Storlek
65 kvm, enl. mätbevis, föreningen uppger 66,9 kvm.
Antal rum
2
Våningsplan
3 tr, hiss finns (Rymlig)
Lägenhets­nummer
00016/1304
Andelstal i förening
2.91250 %
Balkong
Balkong i sydväst
Förråd
Källarförråd
Hushållström
425 kr/mån
Försäkring
249 kr/mån
Övrigt
185 kr/mån
Total driftkostnad
859 kr/mån
Interiör

RENOVERING | Lägenheten har genomgått en omfattande renovering som färdigställdes 2022. Denna innefattade bl.a ny planlösning, nytt kök, nytt badrum, nya golv, målning, elarbeten och platsbyggda snickerier. Lägenheten är försedd med smart app-styrd belysning från Plejd samt uttag för högtalare i kök och vardagsrum.

TRAPPHUS | Smidig och vacker entré och stor hiss i gammal stil samt säkerhetsdörrar.

HALL | Mycket inbjudande hall med gott om plats för avhängning och skor. Här finns en platsbyggd bänk/sideboard med lädersits och förvaring. I den inre hallen finns platsbyggda garderober för riklig förvaring från golv till tak.

KÖK | Platsbyggt kök med god förvaring bakom fina luckor massiv betsad ek och generösa arbetsytor på bänka i terrazzo. En köksö bjuder in till socialt umgänge och utökade arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, kolfilterfläkt, ugn, kyl/frys och diskmaskin. Detaljer så som infällda handgjorda el-uttag i brons från franska Mejlac, samt integrerad el i köksö. 

VARDAGSRUM | Stort och luftigt rum med underbart ljus via två högresta fönster. Här finns gott om plats för matsalsmöbler och soffgrupp. I bakkant av rummet finns en rymlig klädkammare. Platsbyggt hyllsystem med plats för integrerad tv/mediamöbel

SOVRUM | Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och god förvaring i platsbyggda garderiber/överskåp. Franska dörrar leder till balkongen. Sovrummet avgränsas med specialtillverkad integrerad skjutdörr i massiv ek.

BALKONG | Rymlig balkong i bästa sydvästläge med sol från tidig lunch och vidare in på kvällen. Här finns utrymme för cafégrupp och blommor.

BADRUM | Smakfull renoverat med hexagonformad klinker och stående vita kakelplattor. Här finns en rymlig dusch, marmorbänk med underlimmat handfat, god förvaring i två lådor, tvättmaskin och vägghängd WC. Golvvärme och infällda spotlights.

 

Förening
Brf Beckasinen 13
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår
1903
Äger marken
Ja
Energi­deklaration
146 kWh per kvm/år
Status
Utförd, 2019-10-31
Känd avgifts­förändring
Nej (enligt styrelsen 2022-05-16)
Tv/Internet
Com hem/Bahnhof
Förening

Brf Beckasinen 13 förvärvade fastigheten 1920. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och består av gatuhus samt gårdshus uppförda 1903 på Valhallavägen 14.

ANTAL BOSTADSRÄTTER | Föreningen upplåter 34 lägenheter med bostadsrätt, total lägenhetsyta är 2 577 kvm.

MÅNADSAVGIFT | 2 453 kr/mån. Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer med 185 kr/mån.

EKONOMI | Skuldfri förening med mycket god ekonomi. Kassan uppgår till ca 2 mkr. Uppgifter enligt styrelsen 2022-05-16. Lägenheten är pantsatt (belånad).

KABEL-TV OCH BREDBAND | Kabel-tv och bredband finns i fastigheten via Com hem. Fiber via Bahnhof 1 000/1 000 Mbit/s, obligatorisk kostnad 185 kr/mån.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Tvättstuga.
- Hobbyrum med snickarbänk.
- Lummig och fin innergård med utemöbler och grill.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT | Överlåtelseavgift utgår med 1 208 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) och betalas av köparen. Pantsättningsavgift utgår med 483 kr (1 % av gällande prisbasbelopp).

ENERGIDEKLARATION | Utförd 2019-10-31 och är giltig till 2029-10-31. 146 kWh/kvm och år. Energiklass E.

UTFÖRDA RENOVERINGAR
2020 Dränering på innergården
2017 Öppet fibernät från IP-Only installerat
2015 Byggnation av lägenheter på gatuhusets vind
2015 Målning och renovering av källarförråd i gatuhus
2015 Säkerhetsdörrar installerade i samtliga lägenheter
2015 Byggnation av hiss i gatuhus
2014 Fönstermålning
2014 Stamspolning gatuhus
2011 Trapphus i gårdshus renoverat
2011 Omläggning av tak på gathus
2009 Fönsterbågar renoverade
2009 Gårdsrenovering
2008-09 Råvind i gårdshus såldes och byggdes internt
2008 Omläggning av tak på gårdshus
2006 Balkonger byggdes
2004 Trapphus i gatuhus renoverat
2001 Elstigar byttes
1997 Fasaden renoverades
1993 Fastigheten stambyttes.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Renovering av entréport 2022.

JURIDISK INFORMATION

UNDERSÖKNINGSPLIKT | Köparen uppmanas att undersöka bostadsrätten före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”. 

Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Uppgift om bostadens yta härstammar vanligtvis från mätbevis eller föreningens lägenhetsregister. Uppgiven yta kan inte ses som en utfästelse eller garanti. I våra överlåtelseavtal friskriver sig säljaren från allt ansvar för eventuella fel eller brister vad avser ytan och köparen avstår med bindande verkan från alla anspråk mot säljaren vad gäller lägenhetens yta.

Mer information gällande bland annat undersökningsplikt finns att tillgå i dokumentet: 

”Undersökningsplikt”

BOENDEKOSTNADSKALKYL | Fastighetsmäklaren erbjuder en individuell beräkning av era boendekostnader. Prata med ansvarig mäklare om beräkning önskas. 

BUDGIVNING | Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande.

Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet. 

MÄKLARENS ANSVAR | Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera om säljarens uppgifter är korrekta. 

För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida:

http://www.fmi.se/konsument

SIDOTJÄNSTER | Mäklaren är, enligt Fastighetsmäklarlagen, skyldig att informera om sina eventuella sidotjänster där mäklaren/företaget får ersättning/provision. Franzon Du Rietz erhåller administrationsersättning, upp till 50% av uppdragsgivarens kostnad för annons på Hemnet. 

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för Valhallavägen 14
    close-interestform

      Anmälan till visning Valhallavägen 14