Ansvarig Mäklare Johan Du Rietz
070-880 07 99
Tilltalande och stilren fyrarummare (möjlig 5:a) högst i huset med flödande ljus och hänförande utsikt. Luftiga sällskapsytor med fransk balkong och fint renoverad kök. Tre rymliga sovrum, gäst-WC och badrum med badkar och tvättmaskin. Välskött förening i stambytt och väl omhändertagen byggnad från 1967. Garage i huset. Attraktiv adress i centrala Vasastan med direkt närhet till allt man kan önska.
L2160312
L2160328
L2160320
L2160348
L2160353
L2160355
L2160317
L2160364
admin correction 371 1653045170 1
Pris
10.800.000 kr/bud
Avgift
5.454 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Vatten
Storlek
109 kvm, enl mätbevis. Föreningen uppger " lägenhetsyta 110 kvm"
Antal rum
4
Våningsplan
7 tr, hiss finns (leder till 6 tr)
Lägenhets­nummer
4708/1703
Andelstal i förening
1.84312 %
Andelstal av avgift
1.86139 %
Balkong
Fransk balkong
Förråd
Källarförråd
Hushållström
600 kr/mån
Försäkring
319 kr/mån
Total driftkostnad
919 kr/mån
Interiör

HALL | Bra plats för avhängning av ytterkläder och skor. God förvaring i garderober med skjutdörrar i passage mot gäst-WC.

GÄST-WC | Intill hallen finns en gäst-WC med handfat. Här finns ett fönster med härlig takåsvy.

VARDAGSRUM / MATSAL | L-format rum med underbart ljus via stora glaspartier. Luftiga sällskapsytor med plats för soffgrupp och matsalsmöbler med mer. Fransk balkong med hänförande utsikt.

KÖK | Praktiskt och fint renoverat kök med god förvaring bakom släta luckor och generösa arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, kolfilterfläkt, kyl/frys, ugn, integrerad mikro och vinkyl. Ovan diskbänken finns ett fönster med panoramavy över taken.

TRE SOVRUM | I lägenheten finns tre rymliga sovrum, samtliga med plats för dubbelsäng och övrig möblering. Två av rummen vetter mot gården med underbar utsikt över takåsarna. Master bedroom har mycket god förvaring i stora garderober med skjutdörrar. Det tredje sovrummet vetter mot gatan med fin utsikt och har bra förvaring bevarade garderober i original.

BADRUM | Fint och rymligt badrum stambytt 2015 med vitt kakel och grå klinker. Här finns badkar med dusch, handfat med förvaring i kommod, handduksvärmare, tvättmaskin och WC.

Förening
Brf Stjärnfallet 21
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår
1967
Äger marken
Ja
Energi­deklaration
115 kWh per kvm/år
Status
Utförd, 2021-12-21
Känd avgifts­förändring
Nej (2022-05-17)
Tv/Internet
Telenor
Förening

Brf Stjärnfallet förvärvade fastigheten 2013 och omfattar adresserna Upplandsgatan 28, 30 och 32 samt Kungstensgatan 50 och Observatoriegatan 11. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och man äger fastigheten som är bebyggd med ett tidstypiskt hus från 1967.

ANTAL BOSTADSRÄTTER OCH LOKALER | I huset finns 85 lägenheter om totalt 6 163 kvm, 78 av dessa är upplåtna med bostadsrätt och 7 med hyresrätt (dolda tillgångar). I huset finns även en stor lokal om 1 178 kvm upplåten med hyresrätt.

MÅNADSAVGIFT | 5 454 kr/mån. Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer med 222 kvm/mån. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar (kontrollerat med styrelsen 2022-08-19).

EKONOMI | Föreningen är välskött med god ekonomi. Kassan uppgår till ca 9 217 650 kr och belåningen uppgår till 143 683 tkr, ca 19 439 kr/kvm. Föreningens garage med 38 bilplatser/4 MC-platser och de sju hyreslägenheterna utgör starka dolda tillgångar. Hyreslägenheterna inbringar 773 106 kr/år (2021) och garaget 846 835 kr/år (2021). Föreningens stora hyreslokal där Hemköp (Wasahallen) huserar inbringar 3 337 389 kr/år (2021). Uppgifter enl ÅR 2021 och kontrollerade med styrelsen 2022-08-19.

KABEL-TV OCH BREDBAND | Föreningen har gruppavtal för tv och internet via fiber från Telenor. Obligatorisk kostnad om 222 kr/mån tillkommer därför.

PARKERING | Det finns ett garage i fastigheten med 38 garageplatser och 4 mc-platser. Dessa hyrs ut till både medlemmar och externa hyresgäster. Kötiden varierar till en garageplats beroende på tillgång och efterfrågan ca 1-24 månader. Alla dessa är uthyrda för närvarande. Infart till garaget är från Kungstensgatan. 38 st platser samt 4 MC-platser.
Kostnad ca 1900kr - 2100kr per månad. Tillkommer 200 kr per månad plus rörlig elkostnad om laddstolpe önskas.
I övrigt gäller boendeparkering via Stockholm stad på gatan.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- 2 st tvättstugor finns i källarplan vid port 30 och 32
- På baksidan av fastigheten finns en gemensam innergård för de boende i fastigheten. Där finns trädgårdsmöbler samt grill. Ett växthus finns även att boka på gården.
- Cykelförråd finns i varje port i entrén.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT | Överlåtelseavgift utgår med 1 208 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) och betalas av köparen. Pantsättningsavgift utgår med 483 kr (1 % av gällande prisbasbelopp).

ENERGIDEKLARATION | Utförd 2021-12-21. 115 kWh/m2 och år.

URVAL AV UTFÖRDA RENOVERINGAR
2021 | Hemköp har renoverat sina lokaler i samarbete med föreningen. Installation av laddstolpar i garaget. Installation av nya portar. Översyn ventilation efter genomförd OVK.
2020 | Byte entrédörrar. Fönsterbyte.
2019 | Renovering av garageplanet.
2018 | Renovering av gård.
2015 | Stambyte. Byte av elstigar.

KOMMANDE RENOVERINGAR
2022 | Åtgärda anmärkningar efter OVK. Översyn och byte av fläktar. Underhållsarbeten på tak och fasad. Utredning gällande Värmeåtervinning av överskottsenergi ifrån butik

FÖRENINGENS HEMSIDA | Besök föreningens hemsida för ytterligare information; www.brfstjarnfallet.se

JURIDISK INFORMATION

UNDERSÖKNINGSPLIKT | Köparen uppmanas att undersöka bostadsrätten före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”. 

Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Uppgift om bostadens yta härstammar vanligtvis från mätbevis eller föreningens lägenhetsregister. Uppgiven yta kan inte ses som en utfästelse eller garanti. I våra överlåtelseavtal friskriver sig säljaren från allt ansvar för eventuella fel eller brister vad avser ytan och köparen avstår med bindande verkan från alla anspråk mot säljaren vad gäller lägenhetens yta.

Mer information gällande bland annat undersökningsplikt finns att tillgå i dokumentet: 

”Undersökningsplikt”

BOENDEKOSTNADSKALKYL | Fastighetsmäklaren erbjuder en individuell beräkning av era boendekostnader. Prata med ansvarig mäklare om beräkning önskas. 

BUDGIVNING | Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande.

Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet. 

MÄKLARENS ANSVAR | Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera om säljarens uppgifter är korrekta. 

För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida:

http://www.fmi.se/konsument

SIDOTJÄNSTER | Mäklaren är, enligt Fastighetsmäklarlagen, skyldig att informera om sina eventuella sidotjänster där mäklaren/företaget får ersättning/provision. Franzon Du Rietz erhåller administrationsersättning, upp till 50% av uppdragsgivarens kostnad för annons på Hemnet. 

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för Upplandsgatan 28
    close-interestform

      Anmälan till visning Upplandsgatan 28