Ansvarig Mäklare Johan Du Rietz
070-880 07 99
Enastående fyrarummare i högt och fritt läge med grönskande utsikt mot Engelbrektskyrkan. Exklusivt platsbyggt kök från Kvänum med vitvaror från Miele och utrymme för stora middagar. Social öppen planlösning till luftigt vardagsrum med öppen spis och utgång till balkong. Tre trivsamma sovrum, två badrum varav det ena med fönster och badkar samt separat gäst-wc. Genomgående god förvaring i platsbyggda samt inbyggda garderober. Bevarade detaljer såsom fiskbensmönstrad ekparkett, speglade nischer, vackra fönster och dörrar. Förening med mycket god ekonomi i vackert hörnhus från 1891. Trivsam adress i det attraktiva gränslandet mellan Vasastan och Östermalm.
Livingroom DSC3455
Livingroom DSC3590
Livingroom DSC3562
Livivngroom DSC3474
Livivngroom DSC3837
Balcony DSC3538
Balcony DSC3523
Balcony DSC3540
admin correction 371 1695120749 1
Pris
14.000.000 kr/bud
Avgift
4.945 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Vatten
Storlek
113 kvm, enl. mätbevis. Föreningen uppger "lägenhetsyta 103 m2, 3 rum och kök"
Antal rum
4
Våningsplan
3 tr, hiss finns
Lägenhets­nummer
4912-00465/1304
Andelstal i förening
6.15783 %
Balkong
Balkong
Eldstad
Öppen spis
Förråd
Vinds- och källarförråd
Hushållström
1 003 kr/mån
Försäkring
308 kr/mån
Total driftkostnad
1 311 kr/mån
INTERIÖR

HALL | Inbjudande hall med bra avhängning på lång hatthylla och praktisk skoförvaring. Klinker i matt granitkeramik med värmeslingor.

KÖK | Exklusivt kök från Kvänum med bänkar och stänkskydd i kvartskomposit från Silestone. Full maskinell utrustning bestående av Fullhög kyl, frys, bred induktionshäll, sänkbar kolfilterfläkt, kombinerad ugn/ångugn, kombinerad ugn/mikro, diskmaskin och vinkyl. Blandare från Dornbracht.

VARDAGSRUM | Luftigt och lättmöblerat rum i öppen planlösning mot köket. Här finns en tilltalande öppen spis och platsbyggt sideboard. Fri utsikt och utgång till balkongen.

BALKONG | Balkongen mot Tulegatan har en vacker utsikt med grönskande omgivningar mot Norra Real och sträcker sig vidare mot Jarlaplan samt Engelbrektkyrkan.

MASTER BEDROOM | Hörnrum som fångar ljuset från två olika väderstreck. Gott om plats för en dubbelsäng, arbetsplats och generös förvaring i både platsbyggda och inbyggda garderober.

SOVRUM 2 |  Det andra sovrummet erbjuder plats för både dubbelsäng och skrivbord. Platsbyggda garderober och en mjuk heltäckningsmatta skapar en ombonad känsla.

SOVRUM 3 | Det tredje sovrummet har plats för säng och skrivbord. Bra förvaring i inbyggd garderob. Heltäckningsmatta. 

BADRUM 1 | Badrum med betoning på rum. Golv och väggar i polerad granitkeramik "Portabello". Här finns badkar invid stort fönster, handfat, TM/TT, två handduksvärmare och golvvärme.

BADRUM 2 | Även här kakelsättning i polerad granitkeramik "Portabello". Utrustningen består av takdusch, handfat med kommod, handduksvärmare, golvvärme och WC.

GÄST-WC | I hallen finns en separat gäst-WC.

Förening
Brf TuRe Grundläggaren 8
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår
1891
Äger marken
Nej
Energi­deklaration
155 kWh per kvm/år
Status
Utförd, 2019-01-16
Tv/Internet
Tele2

Brf Ture Grundläggaren 8 är belägen på Tulegatan 21 och Rehnsgatan 8, S:t Johannes församling i Stockholm. Fastigheten är bebyggd med ett bostadshus bestående av ett hörnhus uppfört 1891. Bostadsrättsföreningen förvärvade byggnaden 2001 med tomträtt. Nuvarande tomträttsavtal är nyligen omförhandlat och löper tom 2034. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och accepterar inte juridisk person som medlem.

ANTAL BOSTADSRÄTTER OCH LOKALER | Huset består av 1 845 kvm bostadsyta fördelat på 29 bostadsrätter, 2 lägenheter upplåtna med hyresrätt och 259 kvm lokalyta fördelat på 2 lokaler (restaurang och kontor, samma hyresgäst).

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT | Vid lägenhetsöverlåtelser debiteras köparen en överlåtelseavgift om 1 433 kr (2,5 % av ett prisbasbelopp). Pantsättningsavgift utgår med 573 kr (1 % av ett prisbasbelopp).

ÅRSAVGIFT | 4 945 kr/mån. Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, vatten. Föreningen höjde avgiften med 10% i januari och planerar att höja med ytterligare 10% i halvårsskiftet men det är ännu inte beslutat. Uppgifter enligt ordförande 2024-01-29

KABEL-TV OCH BREDBAND | Tele2

EKONOMI | Föreningen är välskött med god ekonomi och endast 2 174 995 kr i långfristiga skulder, ca 1 179 kr/kvm. Man har 1 074 895 kr i likvida medel (per den 2024-01-01). Lokalintäkterna uppgick till 918 640 kr år 2023. Uppgifter enligt ordförande 2024-01-29.

DOLDA TILLGÅNGAR | Vinden i huset är oexploaterad. Föreningen upplåter två lägenheter med hyresrätt, en etta om 41 kvm och en trea om 75 kvm.

Indirekt nettoskuldsättning: 36 212 kr. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras enbart på den senaste tillgängliga årsredovisningen (2022). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

PARKERING | Boendeparkering på gatan via Stockholm stad.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.
- Cykel- och barnvagnsställ finns på gården.
- Innergård.

BYGGNADSSTATUS |
2022 - Genomgripande fönsterrenovering. Renovering av entréportar. Renovering av soprum.
2021 - OVK med godkänt resultat samt rengöring av frånluftskanaler.
2020 - Radonmätning med godkänt resultat. Byte av fläkt samt injustering av ventilation och styrning på Rehnsgatan 8. Brandskyddskontroll och sotning av eldstäder
2019 - Energideklaration
2018 - Hela källaren ma?lades om
2017 - Underhållsmålning, portar, trapphus och sopskjul
2016 - Komplettering värmeanläggning på tak och stuprör
2015/16 Komplett fasadrenovering och nya balkonger
2015 - Installation värmeanläggning på tak och i stuprör. Reparation av putsskador på fasad mot gård. Stamspolning.
2014/15 - Gårdsrenovering
2013/14 - Godkänd OVK
2012/13 - Komplett renovering av tvättstuga
2008 - Trapphusrenovering med nya säkerhetsdörrar
2007 - Ny fjärrvärmeanläggning, målning av tak och fönster samt byte av glas
2003 - Stambyte

KOMMANDE RENOVERINGAR |
Hissrenovering Tulegatan 21. Renovering av gårdsfasad. 

JURIDISK INFORMATION

UNDERSÖKNINGSPLIKT | Köparen uppmanas att undersöka bostadsrätten före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”. 

Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Uppgift om bostadens yta härstammar vanligtvis från mätbevis eller föreningens lägenhetsregister. Uppgiven yta kan inte ses som en utfästelse eller garanti. I våra överlåtelseavtal friskriver sig säljaren från allt ansvar för eventuella fel eller brister vad avser ytan och köparen avstår med bindande verkan från alla anspråk mot säljaren vad gäller lägenhetens yta.

Mer information gällande bland annat undersökningsplikt finns att tillgå i dokumentet: 

”Undersökningsplikt”

BOENDEKOSTNADSKALKYL | Fastighetsmäklaren erbjuder en individuell beräkning av era boendekostnader. Prata med ansvarig mäklare om beräkning önskas. 

BUDGIVNING | Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande.

Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet. 

MÄKLARENS ANSVAR | Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera om säljarens uppgifter är korrekta. 

För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida:

http://www.fmi.se/konsument

SIDOTJÄNSTER | Mäklaren är, enligt Fastighetsmäklarlagen, skyldig att informera om sina eventuella sidotjänster där mäklaren/företaget får ersättning/provision. Franzon Du Rietz erhåller administrationsersättning, upp till 50% av uppdragsgivarens kostnad för annons på Hemnet. 

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för Tulegatan 21
    close-interestform

      Anmälan till visning Tulegatan 21