Ansvarig Mäklare Johan Du Rietz
070-880 07 99
Inbjudande och smakfullt renoverad 20-talstrea med optimal planlösning. Luftiga och sociala ytor i öppet vardagsrum/kök med en väl tilltagen köksö. Två bra sovrum varav det större vetter mot föreningens lugna och grönskande gård. Generös takhöjd och fina detaljer såsom taklister, fiskbensmönstrad ekparkett, spröjsade fönster och vackra fönsterbänkar. Badrum med kombimaskin och gäst-WC i hallen. Förening från 1938 med stabil ekonomi och låg skuldsättning. Man äger marken och det väl omhändertagna huset från 1925. Attraktiv adress med nära gångavstånd till det mesta man kan önska.
L2440362
L2440381
L2440373
L2440397
L2440365
L2440432
L2440443
admin order 371 1692941083 1
Pris
7.500.000 kr/bud
Avgift
3.476 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Vatten
Storlek
73 kvm, enl. mätbevis. Föreningen uppger "2 Rok, yta 76"
Antal rum
3
Våningsplan
2 tr, hiss finns
Lägenhets­nummer
101-13/1204
Andelstal i förening
5.33 %
Balkong
Gemensamma balkonger i trapphuset
Förråd
Vindsförråd och källarförråd
Hushållström
250 kr/mån
Försäkring
300 kr/mån
Övrigt
115 kr/mån
Total driftkostnad
665 kr/mån

TRAPPHUS | Nyligen renoverat trapphus med hiss och möblerade balkonger i halvplan några steg från lägenheten.

HALL | Bra hall med utrymme för skor och avhängning av ytterkläder. Hallen leder vidare till kök/vardagsrum.

KÖK | Stilrent kök i öppen planlösning mot vardagsrummet. En stor inbjudande köksö utgör huvuddelen av köket med matplats för 4-5 personer och generösa arbetsytor på bänk i kalksten. God förvaring bakom vita släta luckor och maskinell utrustning bestående av induktionshäll, kolfilterfläkt, ugn, kyl/frys och diskmaskin.

VARDAGSRUM | luftigt och lättmöblerat vardagsrum med plats för både soffgrupp och matgrupp för den som önskar.

SOVRUM 1 | Det större sovrummet vetter mot föreningens lummiga och tysta gård. Här finns utrymme för dubbelsäng och övrig möblering såsom läshörna eller arbetsplats. Väl tilltagen förvaring i garderober och intilliggande walk-in-closet.

SOVRUM 2 | Effektivt rum med plats för säng och skrivbord.

BADRUM | Fint badrum med kalkstensklinker och vitt kakel. Utrustningen består av handfat ovan marmorbänk, Stor spegel med belysning, kombimaskin, dusch och vägghängd WC. Infällda spotlights och högtalare i taket (funktion på högtalare kan ej garanteras då nuvarande ägare aldrig använt dem).

GÄST-WC | I hallen finns en gäst-WC med vägghängd WC och handfat.

Förening
Brf Torsborg
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår
1925
Äger marken
Ja
Energi­deklaration
136 kWh per kvm/år
Status
Utförd, 2020-03-01
Tv/Internet
Comhem / All Tele

Brf Torsborg registrerades 1938 och förvärvade fastigheten samma år med adress Torsgatan 70, S:t Matteus församling i Stockholm. Fastigheten är bebyggd med ett vackert hus uppfört 1925. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening med god ekonomi och man äger marken. Juridisk person accepteras inte som köpare.

ANTAL BOSTADSRÄTTER | Huset består av 1 248 kvm bostadsyta fördelat på 24 lägenheter upplåtna med bostadsrätt.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT | Pantsättnings- och överlåtelseavgift uttas av köparen på omkring 1400 kr fn.

ÅRSAVGIFT | 3 476 kr/mån. Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, vatten. Obligatoriskt tillägg för bredband/fiber via All Tele tillkommer med 115 kr/mån. Avgiften höjdes med 15 % den 2023-01-01. Eventuell avgiftshöjning om 11,5 % 2024 för att hålla en jämn kassa.

KABEL-TV OCH BREDBAND | TV levereras av Comhem och fiber via All Tele, 1 000 Mbit.

EKONOMI | Föreningen är välskött med god ekonomi och 3 180 557 kr i långfristiga skulder, ca 2 549 kr/kvm. Man har ca 300 000 kr i likvida medel. Uppgifter enligt ekonomisk förvaltare 2023-08-23.

Indirekt nettoskuldsättning: Går ej att räkna ut då föreningens ekonomiska förvaltare ej tillhandahåller andelstal av årsavgift.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras enbart på den senaste tillgängliga årsredovisningen (2022). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

PARKERING | Boendeparkering på gatan via Stockholm stad.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Prydlig och grönskande innergård med utegrupper och grill. Cykelparkering.
- Tvättstuga i markplan.

BYGGNADSSTATUS |
2022 Målning av trapphus. Fönster, innergård. Underhåll, mindre reparation tak. Underhåll, reparation port.
2021 Byte lys-armatur tvättstuga.
2020 Installation av ny torktumlare och nytt torkskåp.
2019 OVK. Byte av brandskyddsutrustning i gemensamma utrymmen.
2018 Målning nedre del av fasad mot Torsgatan. Fönsterrenovering mot Torsgatan. Renovering av ytskikt källarlokaler.
2017 Installation av barnvagnsramp.
2016 Installation kollektivt bredband.
2015 Byte av el-stammar.
2014 Ombyggnad av hiss- och maskinrum.
2013 OVK-åtgärder, installation av spaltventiler/don.
2012 Byte av avloppsrör i en stam pga läckage. OVK. Byte av takfönster i gamla tvättstugan. Inköp av nya tvättmaskiner.
2011 Installation av nya lås till allmänna utrymmen. Inköp av torktumlare.
2010 Byte av radiatorventiler. Installation av brandlarm.
2007 Byte av fjärrvärmeväxlare. 2007 Omlackning av entréport. 2001 Helrenovering av entré och trapphus. Installation av säkerhetsdörrar.
2000 Omläggning av plåttak.
1999 Omputsning av fasad.
1998 Renovering av tvättstugan.
1997 Renovering av fönster.
1993 Byte av VA-stammar.

KOMMANDE RENOVERINGAR | Inga stora renoveringar kommande år.

JURIDISK INFORMATION

UNDERSÖKNINGSPLIKT | Köparen uppmanas att undersöka bostadsrätten före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”. 

Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Uppgift om bostadens yta härstammar vanligtvis från mätbevis eller föreningens lägenhetsregister. Uppgiven yta kan inte ses som en utfästelse eller garanti. I våra överlåtelseavtal friskriver sig säljaren från allt ansvar för eventuella fel eller brister vad avser ytan och köparen avstår med bindande verkan från alla anspråk mot säljaren vad gäller lägenhetens yta.

Mer information gällande bland annat undersökningsplikt finns att tillgå i dokumentet: 

”Undersökningsplikt”

BOENDEKOSTNADSKALKYL | Fastighetsmäklaren erbjuder en individuell beräkning av era boendekostnader. Prata med ansvarig mäklare om beräkning önskas. 

BUDGIVNING | Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande.

Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet. 

MÄKLARENS ANSVAR | Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera om säljarens uppgifter är korrekta. 

För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida:

http://www.fmi.se/konsument

SIDOTJÄNSTER | Mäklaren är, enligt Fastighetsmäklarlagen, skyldig att informera om sina eventuella sidotjänster där mäklaren/företaget får ersättning/provision. Franzon Du Rietz erhåller administrationsersättning, upp till 50% av uppdragsgivarens kostnad för annons på Hemnet. 

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för Torsgatan 70
    close-interestform

      Anmälan till visning Torsgatan 70