Ansvarig Mäklare Johan Franzon
070-445 51 80
Belägen mellan stillsamma gårdar i hjärtat av Birkastan finner ni denna spektakulära och ytterst välplanerade trea. Bostaden präglas av fantastisk industriell karaktär och öppen social planlösning med välvda tak som mäter upp till 3.2 meter. Generösa och öppningsbara fönsterpartier ger access till cirka 15 kvadratmeter uteplats. Hela gårdshuset totalrenoverades 2016 och erbjuder vattenburen golvvärme och påkostad stämningsbelysning. Rymligt badrum med dagsljus från fönster, kombinerad tvättmaskin/torktumlare och plats för badkar. Rofyllt master bedroom med bra förvaring och plats för dubbelsäng. Hemmets andra sovrum nås från hall och inrymmer säng och plats till förvaring. Belägen i välmående förening med låga avgifter och stora renoveringar i ryggen. Som boende har man tillgång till spa, bastu och festlokal i huset. Ett hem utöver det vanliga som måste upplevas!
L2010558
L2010586
L2010572
L2010657
L2010584
L2010610
L2010519
L2010502
Pris
7.750.000 kr/bud
Avgift
2.508 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, vatten, obl tillägg för bredband 89 kr/mån tillkommer
Storlek
66 kvm, enl uppmätning och förening
Antal rum
3
Våningsplan
BV Gårdshus, hiss finns
Lägenhets­nummer
24, gårdshus
Andelstal i förening
3.0373 %
Balkong
Uteplats med nyttjanderätt
Förråd
Källarförråd
Hushållström
500 kr/mån
Försäkring
320 kr/mån
Övrigt
89 kr/mån
Total driftkostnad
909 kr/mån

HALL | Redan i entrén möts man av bostadens slående takhöjd och välkomnande känsla. Här finns plats för hallmöbel och avhängningsyta. Stämningsbelysning från exklusiva Lutron som ger trivsam punktbelysning av tak, väggar och fönster. 

VARDAGSRUM/KÖK | Med en otrolig rymd och öppen plan mellan vardagsrum och kök erbjuds härliga sociala umgängesytor. Stora fönsterpartier mot innergård och uteplats ger ett trivsamt ljusinsläpp och bidrar till en härlig New York-känsla. Rummet erbjuder plats för stor middagsbord och naturligt utrymme för soffgrupp. Kök med vita släta luckor och goda arbetsytor via bänkskiva i svart granit. Maskinell utrustning från Miele bestående av diskmaskin, kyl/frys, induktionshäll och varmluftsugn. 

UTEPLATS | Stor trädäckad uteplats om cirka 15 kvadratmeter avgränsad genom smidesstaket och grind mot stillsam gård. Trädäcket ger plats för både matgrupp och loungedel. Tre effektfulla downlights på fasad skapar trivsam stämningsbelysning såväl sommar som vinter. Endast innehavaren har rätt att nyttja uteplatsen. 

SOVRUM 1 | Master bedroom, med fönster i högt läge mot granngård, erbjuder plats för dubbelsäng och sängmöbler. Bra förvaring via garderobsvägg. Utrymme finns även för byrå eller hemmakontor. 

SOVRUM 2 | I anslutning till hall finns hemmets andra sovrum med fönster mot stillsam gård. Här ryms normalstor säng och ytterligare förvaring. 

BADRUM | Generöst badrum med väldisponerade kvadratmeter och fönster som skänker ljus. Väggar och golv är snyggt klädda med stora grå kakelplattor som går väl ihop med den industriella känslan. Utrustat med kombinerad tvättmaskin/torktumlare, tvättställ, dusch med skjutdörr, två handdukstorkar och WC. För den som önskar ger duschutrymmet plats för badkar.  

Förening
Brf Elda med Kärlek
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår
1909, 2016 totalrenoverades gårdshus
Äger marken
Ja
Energi­deklaration
110 kWh per kvm/år
Status
Utförd, 2019-03-11
Känd avgifts­förändring
Nej, 2022-02-08
Tv/Internet
Fiber - Stockholms stadsnät

Brf Elda med Kärlek är en välskött och äkta bostadsrättsförening som äger och förvaltar fastigheten med adresserna Tomtebogatan 11 och Tomtebogatan 11A. Fastigheten bebyggdes år 1909 och föreningen förvärvade fastigheten 100 år senare. Bostäderna är fördelade på gathus samt gårdshus. Gårdshuset har en sällsynt industriell karaktär och blev totalrenoverat och klart 2016.

ANTAL BOSTADSRÄTTER OCH LOKALER | I husen finns 32 lägenheter upplåtna med bostadsrätt fördelade på 1 126 kvm. Föreningen har även tre uthyrda lokaler. 

MÅNADSAVGIFT/EKONOMI | 2 508 kr/mån inkluderar värme och vatten. Obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer med 89 kr/mån. Belåning om cirka 4 464 kr/kvm bostadssyta. Inga beslutade avgiftsförändringar, avstämt med styrelsen 2022-02-08.

KABEL-TV OCH BREDBAND | Fiberbredband via Stockholms stadsnät och separat tv-avtal via Sappa eller Viasat.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT | Överlåtelseavgift: 2,5% av rådande prisbasbeloppet, fn 1208 kr. Avgiften betalas av köparen. Pantsättningsavgift: 1% av rådande prisbasbeloppet, fn 483 kr. Avgiften betalas av pantsättaren.

GEMENSAMMA UTRYMMEN |
- Stor välutrustad tvättstuga i källarplan.
- Föreningslokal med kök och sittplatser.
- I föreningen pågår diskussioner om att i framtiden kunna erbjuda workspace även i föreningslokalen för de medlemmar som jobbar på distans. 
- Spa med bastu och duschmöjligheter. 
- Barnvagnsförråd i gårdshus.
- Cyklar på gård.

ENERGIDEKLARATION | Utförd 2019-03-11, 110 kWh per kvadratmeter och år. Energiklass D.

URVAL AV UTFÖRDA RENOVERINGAR
2020 | Målning och renovering av portik.
2018 | Installation fastighetsnät
2017 | Fönsterrenovering, Brandgasventilation - slutarbeten
2016 | Total upprustning av gårdshuset och inredning till bostäder.
2015 | Ny grind/entré till portik.
2014 | Renovering av gårdsbjälklag samt inredning av lokaler i undre planet.
2013 | Målning av trapphus och lägenhetsdörrar. Kontroll och renoveringar kakelugnar. 
2012 | Inredning av tre vindslägenheter, utbyte av plåttak i gatuhuset. OVK. Balkonger. 
2011 | Stambyte, dusch- och toalettrum, elinstallationer i gatuhuset, säkerhetsdörrar.
2010 | Omputsning av gatufasad. 

KOMMANDE RENOVERINGAR | Det finns inga beslutade stora renoveringar. Just nu pågår en utredning av fuktskada från terrass - kommer inte påverka aktuell lägenhet. 

JURIDISK INFORMATION

UNDERSÖKNINGSPLIKT | Köparen uppmanas att undersöka bostadsrätten före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”. 

Mer information gällande bland annat undersökningsplikt finns att tillgå i dokumentet: 

”Undersökningsplikt”

BOENDEKOSTNADSKALKYL | Fastighetsmäklaren erbjuder en individuell beräkning av era boendekostnader. Prata med ansvarig mäklare om beräkning önskas. 

BUDGIVNING | Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande.

Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet. 

MÄKLARENS ANSVAR | Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera om säljarens uppgifter är korrekta. 

För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida:

http://www.fmi.se/konsument

SIDOTJÄNSTER | Mäklaren är, enligt Fastighetsmäklarlagen, skyldig att informera om sina eventuella sidotjänster där mäklaren/företaget får ersättning/provision. Franzon Du Rietz erhåller administrationsersättning, upp till 50% av uppdragsgivarens kostnad för annons på Hemnet. 

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för Tomtebogatan 11A
    close-interestform

      Anmälan till visning Tomtebogatan 11A