Ansvarig Mäklare Johan Du Rietz
070-880 07 99
Inbjudande femrummare högst upp i huset med flödande ljus och underbar balkong i soligt söderläge. Tilltalande och flexibel planlösning med upp till fyra sovrum, stort familjekök och trivsamt vardagsrum. Bevarade detaljer såsom franska dörrar, speglade nischer och höga golvsocklar. Vacker byggnad från 1885 på attraktiv adress i gränslandet mellan Östermalm och Vasastan. Här finns allt man kan önska runt knuten. Till lägenheten hör två vindsförråd. Ej hiss.
Surbrunnsgatan13-56
Surbrunnsgatan13-21
Surbrunnsgatan13-29
Surbrunnsgatan13-25
Surbrunnsgatan13-51
Surbrunnsgatan13-23
Surbrunnsgatan13-44
Surbrunnsgatan13-13
RITNINGEN
Pris
11.800.000 kr/bud
Avgift
4.781 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Vatten
Storlek
116 kvm, enl. mätbevis. Föreningen uppger "yta ca 114 kvm"
Antal rum
5
Våningsplan
3 tr, ej hiss
Lägenhets­nummer
11-9512/1401
Andelstal i förening
14.37 %
Balkong
Balkong
Förråd
två vindsförråd
Hushållström
1 500 kr/mån
Försäkring
697 kr/mån
Total driftkostnad
2 197 kr/mån
Interiör

HALL | Inbjudande och praktisk hall med plats för avhängning och förvaring. Hallen leder vidare till lägenhetens samtliga rum.

VARDAGSRUM | Luftigt rum med fint ljus via två fönster i högt läge mot Surbrunnsgatan. Här finns utrymme för soffgrupp och övrig möblering. 

KÖK | Fint kök med generös förvaring bakom vita skåpsluckor och goda arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av fullhög kyl, fullhög frys, bred induktionshäll, kolfilterfläkt, ugn, mikro och diskmaskin. Mycket rymlig matplats för stora sällskap. Utgång till balkong.

BALKONG | Ljuvlig balkong i högt söderläge med sol hela dagen. Fin utsikt över öppet grönskande gårdslandskap och vackra Sankt Georgios kyrka. Elektrisk markis. 

MASTER BEDROOM | Trivsamt och luftigt sovrum med plats för dubbelsäng, skrivbord och övrig möblering. Mycket god förvaring i garderober med vita skjutdörrar. Bakom ena garderoben finns franska dörrar som leder till vardagsrummet för den som önska en annan disponering.

SOVRUM 2, 3 & 4 | Tre yteffektiva rum, samtliga med plats för säng och skrivbord mm. Perfekta barnrum, arbetsrum,  gästrum osv.

BADRUM | Ljust helkaklat badrum med dusch, handfat med förvaring i kommod, överskåp med spegel, handduksvärmare och WC.

Gäst-WC | Invid hallen invid entrén finns en gäst-WC.

Förening
Brf Trasten 6
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår
1885
Äger marken
Ja
Känd avgifts­förändring
Nej (2022-08-24)
Tv/Internet
Bahnhof / Tele 2
Förening

Brf Trasten 6 registrerades 1999 med adress Surbrunnsgatan 13 i Engelbrekts församling i Stockholm. Föreningen är en äkta bostadsförening och man äger marken. Juridisk person accepteras inte som köpare.

ANTAL BOSTADSRÄTTER OCH LOKALER | I föreningen finns 8 bostadslägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Totala lägenhetsytan uppgår till 798 kvm. Föreningen har löst ut Svenska bostäder från förskolelokalen. Denna lokal konverteras just nu till en bostadsrätt om 3 rok. Den finns ytterligare en lokal mot gatan om 95 kvm, här har samma hyresgäst huserat sedan 2013.

EKONOMI | Föreningen är välskött med god ekonomi. De långfristiga skulderna uppgår till ca 5 628 009 kr (ca 7 053 kr/kvm) och kassan uppgår till ca 960 000 kr. En av föreningens lokaler konverteras nu till bostad om ca 70 kvm. Den kommer säljas så snart den är färdigställd vilket innebär en stor intäkt till föreningen.

ÅRSAVGIFT | 4 781 kr/mån. Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, vatten och fiber. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar (kontrollerat med ordförande 2022-08-23). Man planerar dock att bryta ur fiberkostnaden ur avgiften så att varje medlem får bekosta detta separat.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT | Överlåtelseavgift utgår med 1 208 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) och betalas av köparen. Pantsättningsavgift utgår med 483 kr (1 % av gällande prisbasbelopp).

KABEL-TV OCH BREDBAND | Fiber via Bahnhof och Comhem/Tele2

PARKERING | Boendeparkering på gatan via Stockholm stad.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Tvättstuga.
- Förrådsutrymmen. Till lägenheten hör två vindsförråd.
- Cykelförråd i källaren.
- Barnvagnsutrymme
- Gemensam innergård.

URVAL UTFÖRDA RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
2021 - Byte av stuprör. OVK.
2018 - Målades fönsterkarmar mot gården samt dörrar mot gatan.
2016 - Iordningställande av cykelförråd i källaren.
2015 - Gjordes en underhållsspolning av stammarna.
2014 - Renoverades hyreslokalen mot gatan

2010 - Filmning av stammar (utan anmärkning).
2009 - Målning av grund mot gården.
2006 - Soprum.
2005 - Installerade 2-glasfönster. Trapphusrenovering.
2004 - Renovering fönsterbågar.
2003 - Byggnation av balkonger.
2002 - Filmning av stammar (utan anmärkning). Ny värmeväxlare.
1978 - Omfattande renovering av fastigheten med stambyte, elstigar och ventilation.

PÅGÅENDE/PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
- Just nu pågår ombyggnation av en lokal till bostadsrätt som ska säljas efter färdigställandet.
- Inom 1-3 år planerar föreningen ett stambyte och eventuellt målning av taket.

JURIDISK INFORMATION

UNDERSÖKNINGSPLIKT | Köparen uppmanas att undersöka bostadsrätten före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”. 

Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Uppgift om bostadens yta härstammar vanligtvis från mätbevis eller föreningens lägenhetsregister. Uppgiven yta kan inte ses som en utfästelse eller garanti. I våra överlåtelseavtal friskriver sig säljaren från allt ansvar för eventuella fel eller brister vad avser ytan och köparen avstår med bindande verkan från alla anspråk mot säljaren vad gäller lägenhetens yta.

Mer information gällande bland annat undersökningsplikt finns att tillgå i dokumentet: 

”Undersökningsplikt”

BOENDEKOSTNADSKALKYL | Fastighetsmäklaren erbjuder en individuell beräkning av era boendekostnader. Prata med ansvarig mäklare om beräkning önskas. 

BUDGIVNING | Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande.

Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet. 

MÄKLARENS ANSVAR | Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera om säljarens uppgifter är korrekta. 

För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida:

http://www.fmi.se/konsument

SIDOTJÄNSTER | Mäklaren är, enligt Fastighetsmäklarlagen, skyldig att informera om sina eventuella sidotjänster där mäklaren/företaget får ersättning/provision. Franzon Du Rietz erhåller administrationsersättning, upp till 50% av uppdragsgivarens kostnad för annons på Hemnet. 

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för Surbrunnsgatan 13
    close-interestform

      Anmälan till visning Surbrunnsgatan 13