Ansvarig Mäklare Johan Franzon
070-445 51 80
Sekelskiftespärla belägen i attraktiva Strandvägskvarteren mellan Djurgårdsbron och Östermalmstorg. I stillsamt gårdshus uppfört 1884 finner ni 37 otroligt väldisponerade kvadratmeter som möjliggör vardagsrum och kök i öppen planlösning. Rofyllt sovrum med balkong. Renoverat badrum från 2019. Hemmet ramas in av tidstypiska sekelskiftesdetaljer som gediget trägolv, höga golvsocklar, stuckatur, snickerier och kakelugn. Välkommen på visning!
L2220866
L2220853
L2220899
L2220904
L2220896
L2220916
L2220902
L2220900
admin_order_371_1675686715_1
Pris
4.980.000 kr/bud
Avgift
1.272 kr/mån
Ingår i avgift
Vatten/avlopp, Grundutbudet TV samt Bredband
Storlek
37 kvm, enl. mätning 2016-10-10 och föreningens info
Antal rum
2
Våningsplan
1, hiss finns
Lägenhets­nummer
20/1102
Andelstal i förening
1.175 %
Andelstal av avgift
1.17466 %
Balkong
Balkong
Eldstad
Kakelugn
Förråd
Källarförråd
Hushållström
254 kr/mån
Försäkring
97 kr/mån
Total driftkostnad
351 kr/mån

Lägenheten har nyttjats som övernattningslägenhet och därför är driftkostnader lägre än normalt. 

HALL | Entré till hall via vackra glasade pardörrar. Gediget plankgolv leder vidare in till vardagsrum/kök och badrum. 

VARDAGSRUM/KÖK | Härligt vardagsrum med våningskänsla och två stora fönster mot lugn innergård skänker ljus och skapar rymd. Vackra ljuslaserade plankgolv ger plats för soffgrupp och matsalsmöbel. I hörnet stoltserar fungerande kakelugn. Arbetsvänligt kök utrustat med kyl/frys, diskmaskin, ugn och induktionshäll. 

SOVRUM | Väl avvägt sovrum med plats för säng med sängmöbel. Utgång till balkong i sydöst med utrymme för fyra stolar och cafébord. 

BADRUM | Otroligt väldisponerat och smakfullt badrum renoverat 2019. Utrustat med vitkaklade väggar, klinkergolv, golvvärme, kommod med keramikhandfat, wc och dusch med vikbara glasväggar.  

Förening
Bostadsföreningen Norden nr 2 u p a
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Andel i bostadsförening - Lägenhet
Byggår
1884
Äger marken
Ja
Energi­deklaration
219 kWh per kvm/år
Status
Utförd, 2019-09-12
Tv/Internet
Tele 2 / Ownit

Bostadsföreningen Norden nr 2 UPA bildades 1884 och äger marken med två flerbostadshus. Föreningen är ett så kallat privatbostadsföretag vars verksamhet regleras i lagen om ekonomisk förening. 

ANTAL BOSTADSANDELAR OCH LOKALER | I husen finns 40 stycken lägenheter upplåtna med andelsrätt. Totalt disponerar föreningen 3 030 kvm varav boyta utgör 2 940 kvm, enligt taxeringsbeskedet. I huset finns även en lokal upplåten med hyresrätt om totalt 90 kvm.

Under gården finns cirka 380 kvm outnyttjad yta som föreningen utreder för eventuell byggnation av garage vilket skulle ge goda intäkter på sikt. Beslut fattas vid föreningsstämma. 

MÅNADSAVGIFT | 1 272 kr/mån betalas kvartalsvis i förskott. I avgiften ingår vatten/avlopp, grundutbudet Tele2 och bredband från Ownit. Uppvärmningen betalas individuellt (direktverkande el). 

EKONOMI | Förening med lån om cirka 6 172 kr/kvm bostadsyta, enligt styrelsen 2023-02-08. Kassan uppgår till cirka 550 000 kr. Förslag från styrelsen inför stämman i maj är att öka månadsavgiften med cirka 50% from Q3 2023 vilket skulle ge berörd lägenhet en avgift på 1 908 kr/mån. Ökande omkostnader och framtida investeringar är bakgrunden till ev. höjning. Beslut fattas på föreningsstämman.

Indirekt nettoskuldsättning: ca 187 699 kr

Andelens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras enbart på den senaste tillgängliga årsredovisningen (2021). Uppgifterna kan därför vara utdaterade/förändrade. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare. 

KABEL-TV OCH BREDBAND | De boende har bredband via Ownit och digital-tv via Tele2. Internet och grundutbudet av TV ingår i avgiften. 

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Fin innergård med träd, planteringar och utegrupp 
- Tvättstuga i markplan på bakgård
- Cykelställ på bakgård
- Utrymme för barnvagnar på bakgård

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT | Överlåtelseavgift utgår med 1 313 kr (2.5 % av gällande prisbasbelopp) och betalas av köparen. Pantsättningsavgift utgår med 525 kr (1 % av gällande prisbasbelopp).

ENERGIDEKLARATION | Utförd 2019-09-12. 219 kWh/m2 och år. Energiklass G.

URVAL AV UTFÖRDA RENOVERINGAR
2022 | Nya portar i hus A och B
2021 | Renovering av bakgården, Byte av horisontell V/A-grenstam i källare
2020 | Fönsterrenovering hela huset, Bättringsmålning trapphuset, Nytt torkskåp
2019 | Renovering av tvättstuga, Besiktning & sotning av eldstäder
2019 | Fasadrenovering gavlar vettandes mot innergården
2019 | OVK, Radonmätning, energideklaration, brandskyddskontroll
2019 | Brandteknisk besiktning, Radonfläktar i källare
2018 | Elarbeten i källaren, Fasaden rengjord och målad
2015 | OVK - Säker eld, Stamspolning, Renovering av lokal
2011 | Altaner bottenvåning, Elbesiktning
2010 | Stuprör, Hiss installerades
2007 | Källarförråd
2006 | Balkonger
2000-2008 | Omläggning av tak
2000 | Badrumstammar byttes i båda gårdshusen

Köksstammarna byttes på 70-talet. De har därefter bytts ut i samband med köksrenoveringar. I stort har alla köksstammar bytts ut sedan slutet av 90-talet.

KOMMANDE RENOVERINGAR | Renovering av innergård/outnyttjat källarutrymme och konvertering av värmesystem är större renoveringar/investeringar där förstudie påbörjats. Beslut om framtida investeringar fattas av föreningsstämman. 

GRUNDEN KRING BOSTADSFÖRENING | En bostadsförening är en ekonomisk förening, registrerad före den 1 juli 1930, med ändamål att bereda bostäder till sina medlemmar. Denna boendeform fanns innan Bostadsrättslagen uppkom och idag är bostadsrättsföreningar den vanligaste boendeformen. Bostadsrättsföreningar har den egna Bostadsrättslagen, medan bostadsföreningar styrs av Lagen om ekonomiska föreningar. Dessutom förlitas många frågor i bostadsföreningar på föreningens stadgar eftersom lagen om ekonomiska föreningar inte detaljerat reglerar viktiga detaljer för en bostadsförening. Därför är det viktigt att gå igenom stadgarna ordentligt innan eventuellt köp.

JURIDISK INFORMATION

UNDERSÖKNINGSPLIKT | Köparen uppmanas att undersöka lägenheten före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”. 

Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart andelsrätten utan även förhållanden kring föreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Uppgift om bostadens yta härstammar vanligtvis från mätbevis eller föreningens lägenhetsregister. Uppgiven yta kan inte ses som en utfästelse eller garanti. I våra överlåtelseavtal friskriver sig säljaren från allt ansvar för eventuella fel eller brister vad avser ytan och köparen avstår med bindande verkan från alla anspråk mot säljaren vad gäller lägenhetens yta.

Mer information gällande bland annat undersökningsplikt finns att tillgå i dokumentet: 

”Undersökningsplikt”

BOENDEKOSTNADSKALKYL | Fastighetsmäklaren erbjuder en individuell beräkning av era boendekostnader. Prata med ansvarig mäklare om beräkning önskas. 

BUDGIVNING | Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande.

Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet. 

MÄKLARENS ANSVAR | Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera om säljarens uppgifter är korrekta. 

För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida:

http://www.fmi.se/konsument

SIDOTJÄNSTER | Mäklaren är, enligt Fastighetsmäklarlagen, skyldig att informera om sina eventuella sidotjänster där mäklaren/företaget får ersättning/provision. Franzon Du Rietz erhåller administrationsersättning, upp till 50% av uppdragsgivarens kostnad för annons på Hemnet. 

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för Skeppargatan 25D
    close-interestform

      Anmälan till visning Skeppargatan 25D