Ansvarig Mäklare Johan Du Rietz
070-880 07 99
Ljuvlig sekelskiftestvåa i lugnt gårdsläge invid Östermalmstorg, en riktig pärla två trappor upp med både eldstad och balkong. Smakfullt renoverad med tilltalande planlösning och fönster i två väderstreck. Här finns mängder av fina detaljer såsom stuckaturer, dörröverstycke, bröstpanel, speglade nischer, charmiga trägolv och eldstad (etanoldriven). Den påtagliga takhöjden om näst intill 3,6 meter, de högresta fönstren och det allmänna helhetsintrycket för tankarna till Paris. Attraktiv adress med allt man kan önska runt knuten. Stabil förening med goda lokalintäkter i vackert hus från 1899. Man äger marken.
25
29ny
18
21ny
22ny23
33
24
35
admin correction 371 1698414234 1
Pris
7.300.000 kr/bud
Avgift
2.429 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Vatten
Storlek
48 kvm, enl. föreningens information.
Antal rum
2
Våningsplan
2 tr ö.g, ej hiss
Lägenhets­nummer
103/1201
Andelstal i förening
4.28 %
Balkong
Balkong
Eldstad
Ja, etanoldriven
Förråd
Säljaren disponerar ett källarförråd
Hushållström
567 kr/mån
Försäkring
267 kr/mån
Total driftkostnad
834 kr/mån

HALL | Entré med säkerhetsdörr till hall med plats för avhängning av ytterkläder och bra förvaring i stor inbyggd garderob. Härifrån når man balkongen, köket och vardagsrummet.

BALKONG | Trivsam balkong med plats för cafégrupp mot föreningens gård.

KÖK | Fint kök med generös förvaring och bra arbetsytor på bänkar i Carraramarmor. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, induktionshäll, kolfilterfläkt, ugn och diskmaskin. En barbänk invid det stora fönstret bjuder in till umgänge. 

VARDAGSRUM | Underbart rum med utrymme för både matplats och soffgrupp. Hjärtat i rummet utgörs av en vacker etanoldriven eldstad som man tänder med ett knapptryck.

SOVRUM | inbjudande rum med plats för dubbelsäng (160 cm) och god förvaring i platsbyggda garderober runt sängen från golv till tak.

BADRUM EN SUITE | Smakfullt renoverat och påkostat badrum i Carraramarmor. Här finns badkar (blandare med duschmunstycke), handfat med förvaring i kommod, spegel med belysning, toppmatad tvättmaskin, handduksvärmare och vägghängd WC. Infällda spotlights och golvvärme.

SÄLJARENS INFORMATION OM BRISTER I LÄGENHETEN | Märke i fönsterbräda kök. Element i hall verkar ej fungera, golvsockel/list vid etanolspisen lös, Spricka vägg hallgarderob, Golvsockel/list lös sovrum.

Förening
Brf Järnlodet 13
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår
1899
Äger marken
Ja
Energi­deklaration
108 kWh per kvm/år
Status
Utförd, 2023-09-19
Känd avgifts­förändring
Nej
Tv/Internet
Tele2

Brf Järnlodet 13 registrerades 1986 med adress Sibyllegatan 19, Hedvig Eleonora församling i Stockholm. Fastigheten är bebyggd med ett vackert hus uppfört 1899. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening med goda lokalintäkter och man äger marken. Juridisk person accepteras inte som köpare.

ANTAL BOSTADSRÄTTER OCH LOKALER | Huset består av 1 126 kvm bostadsyta fördelat på 9 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Det finns även två hyreslokaler om totalt 347 kvm.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT |

MÅNADSAVGIFT | 2 429 kr/mån. Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, vatten. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar.

KABEL-TV OCH BREDBAND | Tele2, tecknas separat.

EKONOMI | Föreningen har mycket goda lokalintäkter om totalt 1 007 111 kr. Belåningen uppgår till 16 064 439 kr (ca 14 267 kr/kvm). Kassa/likvida medel uppgår till ca 1 200 000 kr. Uppgifter enligt styrelsen 2023-10-27.

Indirekt nettoskuldsättning: Uppgift om andelstal för årsavgiften saknas därför har indirekt nettoskuldsättning inte kunnat beräknas. 

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras enbart på den senaste tillgängliga årsredovisningen (2022). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

PARKERING | Boendeparkering på gatan via Stockholm stad.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Innergård med cykeluppställning, cykelförråd, soprum.
- Tvättstuga i gårdshusets källare.

BYGGNADSSTATUS / UTFÖRDA RENOVERINGAR |
2000 - Rörstambyte. EL-stigare. Tak. Fasad. Fönster. Uppvärmningssystem
2017 - Tvättmaskin/torktumlare
2021/2022 - Hiss 
2022 - Säkerhetsdörrar
2023 - Passagesystem. Kamera i trapphus. Inbrottsäkrad entrédörr mot gata

KOMMANDE RENOVERINGAR | Föreningen har inga större renoveringa planerade.

JURIDISK INFORMATION

UNDERSÖKNINGSPLIKT | Köparen uppmanas att undersöka bostadsrätten före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”. 

Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Uppgift om bostadens yta härstammar vanligtvis från mätbevis eller föreningens lägenhetsregister. Uppgiven yta kan inte ses som en utfästelse eller garanti. I våra överlåtelseavtal friskriver sig säljaren från allt ansvar för eventuella fel eller brister vad avser ytan och köparen avstår med bindande verkan från alla anspråk mot säljaren vad gäller lägenhetens yta.

Mer information gällande bland annat undersökningsplikt finns att tillgå i dokumentet: 

”Undersökningsplikt”

BOENDEKOSTNADSKALKYL | Fastighetsmäklaren erbjuder en individuell beräkning av era boendekostnader. Prata med ansvarig mäklare om beräkning önskas. 

BUDGIVNING | Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande.

Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet. 

MÄKLARENS ANSVAR | Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera om säljarens uppgifter är korrekta. 

För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida:

http://www.fmi.se/konsument

SIDOTJÄNSTER | Mäklaren är, enligt Fastighetsmäklarlagen, skyldig att informera om sina eventuella sidotjänster där mäklaren/företaget får ersättning/provision. Franzon Du Rietz erhåller administrationsersättning, upp till 50% av uppdragsgivarens kostnad för annons på Hemnet. 

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för Sibyllegatan 19 A
    close-interestform

      Anmälan till visning Sibyllegatan 19 A