Ansvarig Mäklare Johan Franzon
070-445 51 80
I attraktivt läge invid Jarlaplan finner ni denna fantastiska 30-talslägenhet med genomgående planlösning och vy över grönska. Luftigt vardagsrum med generösa fönsterpartier ger utrymme för stort middagsbord och naturlig plats för soffgrupp. Rofyllt sovrum med balkong vetter mot öppet gårdslandskap. Mindre sovrum i anslutning till kök och vardagsrum lämpar sig väl som kontor eller mindre barnrum. I inre hall finns fungerande öppen spis och plats för möblemang. Ett trivsamt och inflyttningsklart hem beläget i skuldfri förening som äger marken.
L2110263
L2110286
L2110271
L2110302
L2110283
L2110273
L2110276
L2110261
admin order 371 1649731818 1
Pris
8.300.000 kr/bud
Avgift
3.186 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Vatten, Obl tillägg för bredband 250 kr/mån & serviceavgift 120 kr/mån tillkommer
Storlek
79 kvm, Enligt förening 2 rok 79 kvm.
Antal rum
3
Våningsplan
2, hiss finns
Lägenhets­nummer
13/1202
Andelstal i förening
3.33926 %
Balkong
Balkong
Eldstad
Öppen spis
Förråd
Källarförråd
Hushållström
458 kr/mån
Försäkring
333 kr/mån
Övrigt
612 kr/mån
Total driftkostnad
1 403 kr/mån

HALL | Entré till inbjudande hall med goda avhängningsmöjligheter. Vacker fiskbensparkett leder vidare in till lounge med fungerande och dekorativ öppen spis. Här finns plats för läshörna och arbetsplats. 

VARDAGSRUM | Ljust och trivsamt vardagsrum med stora fönsterpartier med fri vy över grönska och Norra Real. Rummet pryds av vacker fiskbensparkett med generösa golvytor som erbjuder plats för både soffgrupp och matsalsbord. 

KÖK | Kök i sobra toner med bra förvaring och goda arbetsytor i svart granit. Vitvaror bestående av gashäll, diskmaskin, kyl/frys, varmluftsugn och mikro. Smakfulla industriglasdörrar leder in till sovrum/kontor

SOVRUM/KONTOR | Från kök och vardagsrum nås mindre sovrum/kontor via platsbyggda industriglasdörrar. Härligt ljusinsläpp via fönster och fiskbensparkett på golv. Rummet är cirka 2 m x 2.45 m.

SOVRUM | Rofyllt och inbjudande sovrum mot gård med fiskbensparkett och plats för dubbelsäng. Ypperlig förvaring via flertalet garderober och klädkammare. 

BALKONG | Glasade pardörrar från sovrum leder ut till mysig balkong i stillsamt gårdsläge. Gårdslandskapet är öppet och ger en trevlig vy över grönskande gårdar. 

BADRUM | Tilltaget badrum med väldisponerade ytor. Utrustat med stor duschhörna, inbyggd wc, handdukstork, spegelskåp och tvättställ med kommod. Bra tvättmöjligheter via torktumlare och tvättmaskin. 

Lägenheten redovisas som 2 rum och kök enligt föreningens register. 

Förening
Brf Muraren 13
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår
1932
Äger marken
Ja
Energi­deklaration
129 kWh per kvm/år
Status
Utförd, 2021-04-08
Tv/Internet
Com Hem / Fiber från A3

Brf Muraren 13 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1999. Föreningen är skuldfri och har goda lokalintäkter från uthyrda lokaler. Marken ägs av förening. 

ANTAL BOSTADSRÄTTER OCH LOKALER | I huset finns 39 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och en hyresrätt (36 kvm) fördelade på cirka 2 344 kvm bostadsyta. Föreningen har även tre uthyrda lokaler fördelade på cirka 261 kvm. I samtliga lokaler bedrivs restaurangverksamhet av välrenomerade Moas, Las Brasas respektive Babette.

MÅNADSAVGIFT/EKONOMI | 3 186 kr/mån inkluderar värme, vatten. Kostnad för bredband 1 Gb tillkommer som obligatorisk avgift om 250 kr/mån tillsammans med serviceavgift 120 kr/mån. Totalt således 3 556 kr/mån. Föreningen har en kassa om cirka 2 miljoner och avgifterna regleras efter konsumentprisindex årligen. 

KABEL-TV OCH BREDBAND | Bredband 1000/1000 Mbit via A3 genom obligatorisk avgift om 250 kr/mån. Grundutbud kabel-tv från Com Hem inkluderas i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT | Överlåtelseavgift: 2,5% av rådande prisbasbeloppet, fn 1208 kr. Avgiften betalas av köparen. Fn ingen pantsättningsavgift.

GEMENSAMMA UTRYMMEN |
- Innergård med utemöbler och grill.
- Parkering för cykel på innergården via flera cykelställ.
- Tvättstuga i huset. Utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, två torkskåp och en mangel.

ENERGIDEKLARATION | Utförd 2021-04-08. 129 kWh/m2 och år. Energiklass E.

URVAL AV UTFÖRDA RENOVERINGAR
1980 | Rörstambyte
2005 | Elstambyte till 3-fas
2006 - 2007 | Fönsterrenovering
2007 | Takrenovering
2008 | Renovering av trappuppgång
2016 | OVK lägenheter
2017 - 2018 | Ommålning av trapphus
2019 | Installation av nya hissdörrar, sotning och besiktning av eldstäder. Upprustning av gård. 
2020 | Ny entrédörr, dörr mot gård. 

KOMMANDE RENOVERINGAR | 
Föreningen har lämnat en ansökan om byggnation av en vindslägenhet om cirka 56 kvm på 5.5 trappor mot gård. Om ansökan går igenom kommer troligen fasad och fönsterrenovering att genomföras. 

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i april 2022 samt säljaren. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

JURIDISK INFORMATION

UNDERSÖKNINGSPLIKT | Köparen uppmanas att undersöka bostadsrätten före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”. 

Uppgift om bostadens yta härstammar vanligtvis från mätbevis eller föreningens lägenhetsregister. Uppgiven yta kan inte ses som en utfästelse eller garanti. I våra överlåtelseavtal friskriver sig säljaren från allt ansvar för eventuella fel eller brister vad avser ytan och köparen avstår med bindande verkan från alla anspråk mot säljaren vad gäller lägenhetens yta.

Mer information gällande bland annat undersökningsplikt finns att tillgå i dokumentet: 

”Undersökningsplikt”

BOENDEKOSTNADSKALKYL | Fastighetsmäklaren erbjuder en individuell beräkning av era boendekostnader. Prata med ansvarig mäklare om beräkning önskas. 

BUDGIVNING | Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande.

Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet. 

MÄKLARENS ANSVAR | Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera om säljarens uppgifter är korrekta. 

För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida:

http://www.fmi.se/konsument

SIDOTJÄNSTER | Mäklaren är, enligt Fastighetsmäklarlagen, skyldig att informera om sina eventuella sidotjänster där mäklaren/företaget får ersättning/provision. Franzon Du Rietz erhåller administrationsersättning, upp till 50% av uppdragsgivarens kostnad för annons på Hemnet. 

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för Roslagsgatan 6
    close-interestform

      Anmälan till visning Roslagsgatan 6