Ansvarig Mäklare Johan Franzon
070-445 51 80
Trivsam 4:a i högt läge på attraktiva Roslagsgatan. Lägenheten präglas av flödande ljus och bevarade detaljer såsom stuckaturer, speglade fönsternischer, pardörrar och furugolv. Tilltaget och socialt kök med över 3.1 meter i takhöjd och plats för stort middagsbord invid fönster. Vackra pardörrar leder in till ljust vardagsrum med härligt burspråk med vy över Roslagsgatan. Tre sovrum i fil vetter mot stillsam innergård. Badrum erbjuder både badkar och dusch. I anslutning till entré finns gäst-wc. Stabil och lågt belånad förening med flera hyreslokaler och tre hyresrätter kvar. Perfekt läge med med direkt närhet till flera välrenommerade restauranger och en härlig promenad från Brunnsviken.
IMG 6272
IMG 6263
IMG 6267
IMG 6276
admin order 371 1700099981 1
Pris
12.250.000 kr/bud
Avgift
4.537 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Vatten
Storlek
101 kvm, enl. uppmätning. 97 kvm lägenhetsyta enl föreningens register.
Antal rum
4
Våningsplan
2.5 tr, hiss finns
Lägenhets­nummer
2029/1203
Andelstal i förening
4.70812470 %
Andelstal av avgift
4.67661000 %
Balkong
Balkong
Förråd
Källarförråd
Hushållström
600 kr/mån
Försäkring
313 kr/mån
Total driftkostnad
913 kr/mån

HALL | Entré till hall med klinkergolv och golvvärme. Avhängning via hatthylla. Infällda spotlights i nedsänkt tak. 

VARDAGSRUM | Rymligt vardagsrum med furugolv och härligt burspråk mot Roslagsgatan. Tilltagen takhöjd om cirka 3.1 meter. Vackra pardörrar leder vidare in till kök. 

KÖK | Tilltaget kök med generösa arbetsytor via stenkomposit. Maskinell utrustning bestående av två diskmaskiner, två ugnar varav ena med mikrofunktion, induktionshäll, kyl/frys i fullhöjd och kolfilterfläkt. Samtliga vitvaror från kvalitativa Siemens. Gott om plats för stort middagsbord. Två stora fönster i fil skänker ljus.

BADRUM | Badrum med klinkergolv och vitkaklade väggar. Utrustat med badkar, dusch, wc, kommod och handdukstork.

GÄST-WC | I anslutning till hall finns gäst-wc med klinkergolv och vitkaklade väggar. Utrustat med WC, tvättställ och badrumsskåp.

SOVRUM | Tre sovrum i fil vetter mot stillsam gård. Master bedroom erbjuder gott om förvaring via garderob med skjutdörrar. Sovrum nr 3 har tvättmöjligheter via inbyggd tvättpelare med tvättmaskin från Miele och torktumlare från Siemens. 

BALKONG | I anslutning till sovrum nr 3 finns balkong i trivsamt sydvästläge. 

Förening
Brf Baggen 3
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår
1904
Äger marken
Ja
Energi­deklaration
93 kWh per kvm/år
Status
Utförd, 2021-07-01
Känd avgifts­förändring
Nej, 2024-03-05
Tv/Internet
Tele 2

Brf Baggen 3 (769609-8847) är en äkta bostadsrättsförening som äger marken med adresserna Roslagsgatan 21 och 21A. Föreningen bildades 2003 och disponerar två byggnader uppförda 1904. 

ANTAL BOSTADSRÄTTER & LOKAL | 35 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt och tre med hyresrätt. Fem hyresrättslokaler om totalt 576 kvm.

MÅNADSAVGIFT/EKONOMI | 4.537 kr/mån inklusive värme och vatten. Lägenheten är pantsatt.

Föreningen har en skuldsättning om cirka 3.628 kr per kvadratmeter totalyta bostadslägenheter enligt årsredovisning 2022 och samtal med styrelserepresentant, 2023-12-01. Föreningens kassa är fn cirka 4 miljoner. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar, avstämt med styrelsen 2024-03-05. 

Indirekt nettoskuldsättning: Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har inte gått att beräkna eftersom andelstal för avgifter saknas.

Indirekt nettoskuldsättning: 134 960 kr

Indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras enbart på den senaste tillgängliga årsredovisningen (2022). Uppgifterna kan därför vara utdaterade/förändrade. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

PARKERING | Boendeparkering Vasastan via Stockholm stad.

KABEL-TV OCH BREDBAND | TV och bredband levereras via Tele2.

GEMENSAMMA UTRYMMEN |
Två innergårdar med utemöbler och grill på sommaren.
Cykelställ och barnvagnsrum på gården.
Tvättstuga i källaren belägen i gårdshus, utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torkskåp, 1 torktumlare samt 1 mangel.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT | Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1.313 kr av förvärvaren vid överlåtelse. Vid pantsättning debiteras en pantsättningsavgift om 525 kr.

ENERGIDEKLARATION | Energideklaration är utförd 2021-07-01, 93 kWh/kvm och år. Energiklass D.

RENOVERINGAR |
2022 | Underhålls- samt investeringsåtgärder i tvättstuga och närliggande källarutrymme.
2020 | Relining av stammar.
2017 | OVK.
2016 | Balkonger.
2014 | Hissrenovering.
2013 | Säkerhetsdörrar inkl. postboxar. Balkonger.
2012-2013 | Trapphusrenovering.
2012 | Utvändig fönsterrenovering.Balkonger.
2007 | Ventilation källare.
2006 | Fasadrenovering. Taksäkerhet och fönsterrenovering.
2005-2006 | Cirkulationspump värme/vatten. Badrum hyreslägenheter.

Stammar byttes cirka 1975. Föreningen filmar samt spolar dem vartannat år och i dagsläget finns inget beslut om stambyte.

KOMMANDE RENOVERINGAR | Åtgärder efter OVK. 

Informationen är hämtad från berörd förening via årsredovisning, stadgar och kontakt med styrelserepresentant. Uppgifterna kan ändras och potentiella köpare uppmanas därför att kontrollera uppgifterna före köp.

JURIDISK INFORMATION

UNDERSÖKNINGSPLIKT | Köparen uppmanas att undersöka bostadsrätten före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”. 

Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Uppgift om bostadens yta härstammar vanligtvis från mätbevis eller föreningens lägenhetsregister. Uppgiven yta kan inte ses som en utfästelse eller garanti. I våra överlåtelseavtal friskriver sig säljaren från allt ansvar för eventuella fel eller brister vad avser ytan och köparen avstår med bindande verkan från alla anspråk mot säljaren vad gäller lägenhetens yta.

Mer information gällande bland annat undersökningsplikt finns att tillgå i dokumentet: 

”Undersökningsplikt”

BOENDEKOSTNADSKALKYL | Fastighetsmäklaren erbjuder en individuell beräkning av era boendekostnader. Prata med ansvarig mäklare om beräkning önskas. 

BUDGIVNING | Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande.

Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet. 

MÄKLARENS ANSVAR | Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera om säljarens uppgifter är korrekta. 

För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida:

http://www.fmi.se/konsument

SIDOTJÄNSTER | Mäklaren är, enligt Fastighetsmäklarlagen, skyldig att informera om sina eventuella sidotjänster där mäklaren/företaget får ersättning/provision. Franzon Du Rietz erhåller administrationsersättning, upp till 50% av uppdragsgivarens kostnad för annons på Hemnet. 

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för Roslagsgatan 21
    close-interestform

      Anmälan till visning Roslagsgatan 21