Ansvarig Mäklare Johan Du Rietz
070-880 07 99
Inbjudande och smakfullt renoverad fyra i högt läge med sällsynt väldisponerade ytor. Kök och vardagsrum i en social halvöppen planlösning mot gatan. Fint ljus via stora fönsterpartier och fransk balkong med härlig utsikt. Privat sovrumsdel med tre rymliga sovrum och god förvaring. Två nyrenoverade badrum, det ena med badkar och det andra med dusch. Stabil förening i väl omhändertaget och stambytt (2021) hörnhus från 1971. Attraktiv adress i centrala Vasastan med direkt närhet till allt man kan önska. Rymlig hiss och garage i huset (f.n. ingen kö, 1 700 kr/mån). Stor gemensam takterrass med underbar utsikt över takåsarna.
L2050771
L2050734
L2050756
L2050780
DSCF0582
L2050860
L2050763
L2050799
admin order 371 1646788949 1
Pris
9.950.000 kr/bud
Avgift
4.315 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Vatten, bostadsrättstillägg (till försäkring)
Storlek
95 kvm, enl. mätbevis. Även föreningen uppger 95 kvm.
Antal rum
4
Våningsplan
4 tr, hiss finns (Rymlig)
Lägenhets­nummer
29/1408
Andelstal i förening
2.73603 %
Andelstal av avgift
2.79445 %
Balkong
Fransk balkong
Förråd
Rymligt förråd på vån 6 med hiss hela vägen
Hushållström
600 kr/mån
Försäkring
516 kr/mån
Total driftkostnad
1 116 kr/mån
Interiör

HALL | Trapphus med stor hiss leder till lägenheten med inbjudande hall. Här finns plats för ytterkläder och skor.

VARDAGSRUM | Härligt sällskapsrum med luftiga sällskapsytor och stort fönsterparti med fransk balkong mot gatan. Här finns plats för soffgrupp, arbetsplats och läshörna mm. För den som önskar ytterligare matplats så finns goda möjligheter här.

KÖK | Platsbyggt kök med god förvaring bakom släta luckor och generösa arbetsytor på bänkar i trä. Köket har en halvöppen planlösning mot vardagsrummet med en avgränsande och inbjudande halvö. Rymlig matplats invid fönster. Den maskinella utrustningen består av fristående kyl och frys, induktionshäll, kolfilterfläkt, ugn och diskmaskin.

SOVRUM 1 och 2 | Två rymliga sovrum i samma storlek. Här finns plats för dubbelsäng, sängbord och övrig möblering såsom arbetsplats, läshörna eller förvaringslösningar. 

SOVRUM 3 | Även detta ett rymligt sovrum med plats för säng och skrivbord. Ett perfekt barnrum, gästrum eller arbetsrum.

BADRUM 1 | Intill sovrum 1 finns ett helkaklade badrummet med vitt kakel och grå klinker. Här finns badkar med dusch, handfat med förvaring i kommod, överskåp med spegel, handduksvärmare, golvvärme, infällda spotlights och vägghängd WC.

BADRUM 2 | Lägenheten har ytterligare ett badrum intill hallen. Helkaklat med golvvärme och utrustning som består av dusch med duschväggar, handfat med förvaring i kommod, infälld spegel, handduksvärmare, förvaringsskåp och vägghängd WC.

PASSAGE | I lägenhetens privata sovrumsdel finns en passage med mycket god förvaring i lång garderobsvägg. 

Förening
Brf Mjölnaren
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår
1971
Äger marken
Ja
Energi­deklaration
145 kWh per kvm/år
Status
Utförd, 2020-02-11
Tv/Internet
Tele 2
Förening

Brf Mjölnaren registrerades 1969 och förvärvade fastigheten 1970. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och man äger fastigheten som är bebyggd med ett tidstypiskt hus från 1971.

ANTAL BOSTADSRÄTTER OCH LOKALER | I huset finns 52 lägenheter om totalt 2 521 kvm, samtliga upplåtna med bostadsrätt. I huset finns även två lokaler om totalt 650 kvm upplåtna med bostadsrätt.

MÅNADSAVGIFT | 4 315 kr/mån. Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägg (till försäkring). Obligatoriskt tillägg för bredband och TV tillkommer med 141 kvm/mån. (Uppgifter kontrollerade med styrelsen 2022-05-04). Det finns inga beslutade avgiftsförändringar.

EKONOMI | Föreningen är välskött med god ekonomi. Kassan uppgår till ca 1,4 mkr och belåningen uppgår till 25,6 mkr, ca 10 154 kr/kvm. Majoriteten av föreningens lån (ca 23 mkr) togs upp i samband med stambytet. Föreningens garage med 19 bilplatser och även vinden utgör starka dolda tillgångar. Nuvarande avgiftsnivå ger föreningen en ekonomi i balans med mål om ett årligt överskott. Uppgifterna är kontrollerade med styrelsen 2022-05-04.

KABEL-TV OCH BREDBAND | Huset är anslutet till kabel-tv via Tele2 med ett gruppavtal som innefattar Digital-TV HD bas samt bredband 250/50 för en totalkostnad på 141 kr/månad.

PARKERING | I huset finns ett garage med 19 parkeringsplatser, separat kö tillämpas men f.n. står ingen i kö. En plats kostar 1 700 kr/mån. Den rymliga hissen leder hela vägen till garagevåningen. I övrigt gäller boendeparkering via Stockholm stad på gatan.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Takterrass med fin utsikt över takåsar. Här finns utemöbler och blomkrukor under sommarhalvåret.
- Fin tvättstuga med moderna maskiner.
- Källare med garage och cykelrum.
- Mindre innergård med cykeluppställning.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT | Överlåtelseavgift utgår med 1 208 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) och betalas av köparen. Pantsättningsavgift utgår med 483 kr (1 % av gällande prisbasbelopp).

ENERGIDEKLARATION | Utförd 2020-02-11. 145 kWh/m2 och år.

URVAL AV UTFÖRDA RENOVERINGAR
2021 | Stambyte. Elstigare. Ventilation.
2020 | Nya ledarmaturen i korridorerna.
2019 | Ny undercentral.
2017 | Byte av fläkt i frånluftsventilationen.
2014 | Ytterligare optimering av ventilationssystem. Byte av horisontella stammar i bottenplan.
2011 | Byte av fläktmotorer och styrning av ventilation. Målning trapphus.
2010 | Optimering av undercentral.
2009 | Tak. Spolning av stammar.
2009 | Byte av tvättmaskiner och torktumlare.
2005 | Renovering av fasad. Målning av fönster.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Fastighetsteknisk genomgång utförs årligen av SBC och inga akuta renoveringsbehov föreligger. Framåt ser man fasadrenovering, byte av takplåt, ny hiss och trapphus. Man har ej beslutat när dessa renoveringar ska ske då inget är akut.

FÖRENINGENS HEMSIDA | varbrf.sbc.se/mjolnaren

JURIDISK INFORMATION

UNDERSÖKNINGSPLIKT | Köparen uppmanas att undersöka bostadsrätten före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”. 

Mer information gällande bland annat undersökningsplikt finns att tillgå i dokumentet: 

”Undersökningsplikt”

BOENDEKOSTNADSKALKYL | Fastighetsmäklaren erbjuder en individuell beräkning av era boendekostnader. Prata med ansvarig mäklare om beräkning önskas. 

BUDGIVNING | Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande.

Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet. 

MÄKLARENS ANSVAR | Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera om säljarens uppgifter är korrekta. 

För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida:

http://www.fmi.se/konsument

SIDOTJÄNSTER | Mäklaren är, enligt Fastighetsmäklarlagen, skyldig att informera om sina eventuella sidotjänster där mäklaren/företaget får ersättning/provision. Franzon Du Rietz erhåller administrationsersättning, upp till 50% av uppdragsvigarens kostnad för annons på Hemnet. 

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för Rådmansgatan 75
    close-interestform

      Anmälan till visning Rådmansgatan 75