Ansvarig Mäklare Johan Franzon
070-445 51 80
Invid Norr Mälarstrand finner ni denna otroligt trivsamma tvåa i högt läge. Två stora fönster i vardagsrummet skänker dagsljus och ger en glimt av Riddarfjärden. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum möjliggör plats för såväl en bekväm soffgrupp som en matplats, perfekt för middagar med vänner eller lugna hemmakvällar. Sovrummet är en privat oas med utrymme för dubbelsäng och sängbord. Gott om förvaring erbjuds genom vidsträckt garderobsvägg. Badrummet är modernt och stilrent, med kakel i neutrala toner och marmormosaik på golv. I hall finns generös klädkammare och platsbyggd arbetsplats. Denna charmiga tvåa vid Norr Mälarstrand erbjuder inte bara en trivsam atmosfär, utan även enastående närhet till vatten, grönska och stadens pulserande liv, allt bara en kort promenad från dörren. Föreningen är välskött med låg skuldsättning och väl underhållet hus. Dessutom innehas marken med äganderätt, vilket bidrar till en trygg och långsiktig investering. För de boende finns gemensam bastu, motionsrum och praktiskt hobbyrum. Månadsavgiften är låg och inkluderar även bredband.
L2510224
Fönster
L2510504
L2510210
L2510243
L2510232
L2510175
L2510237
admin order 371 1708394549 1
Pris
5.100.000 kr/bud
Avgift
1.393 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Vatten, Bredband
Storlek
48 kvm, enl mätbevis och föreningens information.
Antal rum
2
Våningsplan
4, hiss finns
Lägenhets­nummer
5/1404
Andelstal i förening
2.94334 %
Andelstal av avgift
2.68665 %
Förråd
Källarförråd och vindsförråd.
Hushållström
350 kr/mån
Försäkring
333 kr/mån
Total driftkostnad
683 kr/mån

HALL | Entré till inbjudande hall via säkerhetsdörr. Avhängning via hatthylla och ypperlig förvaring genom rymlig klädkammare. Invid klädkammare finns platsbyggd arbetsplats.

VARDAGSRUM/KÖK | Rymligt och trivsamt vardagsrum med två stora fönster i söderläge som ger ett magiskt ljusinsläpp och glimt över Norr Mälarstrand. Generös golvyta med fiskbensparkett som ger plats för middagsbord och naturligt utrymme för soffgrupp. Öppen planlösning mot kök med vita luckor och bra med arbetsyta. Maskinell utrustning bestående av fristående kyl med frysfack från Smeg, integrerad frys i köksskåp, diskmaskin, ugn och häll.

SOVRUM | Rofyllt sovrum med vackert plankgolv och plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Bra förvaring erbjuds genom platsbyggd garderobsvägg inredd med belysning och smarta hyllsystem.

BADRUM | Smakfullt renoverat badrum med vitkaklade väggar och marmormosaik på golv. Spotlights i tak ger en trivsam stämningsbelysning. I tak finns även infällda högtalare. Platsbyggda hyllor skapar bra förvaring. Utrustat med dusch, vägghängd WC och tvättställ. 

Förening
Brf Bigarråträdet 2
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår
1926
Äger marken
Ja
Energi­deklaration
171 kWh per kvm/år
Status
Utförd, 2019-05-22
Tv/Internet
Tele2

Brf Bigarråträdet 2 är en äkta bostadsrättsförening som äger fastigheten Bigarråträdet 2. Den vackra byggnaden uppfördes 1926 och förvärvades av föreningen 1998. Huset är väl underhållet och tre hyresrättslokaler genererar cirka 500 000 kr i lokalintäkter årligen. 

ANTAL BOSTADSRÄTTER & LOKALER | 26 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och tre lokaler med hyresrätt. Byggnadens totalyta är enl taxeringsbeskedet 2 004 kvm, varav 1 811 kvm utgör boyta och 193 kvm utgör lokalyta.

MÅNADSAVGIFT/EKONOMI/NETTOSKULDSÄTTNING |  1 393 kr betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, vatten, bredband och kabel-tv från Tele2. Förening med låg skuldsättning om cirka 739 kr per kvadratmeter bostadsrättsyta, avstämt med styrelsen 2024-02-20. Det finns inga beslutade avgiftshöjningar, avstämt med styrelsen 2024-02-20. Föreningens kassa uppgår till cirka 730 000 kr, avstämt med styrelsen 2024-02-20. Lägenheten är pantsatt.

Indirekt nettoskuldsättning: 15 254 kr

Indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras enbart på den senaste tillgängliga årsredovisningen (2022). Uppgifterna kan därför vara utdaterade/förändrade. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

KABEL-TV & BREDBAND | Fiberbredband distribueras av Tele2 och ingår i avgiften tillsammans med basutbudet från Tele2.

FÖRRÅD | Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd och ett vindsförråd.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Modern tvättstuga som är utrustad med tre tvättmaskiner, torktumlare, två torkskåp och mangel.
- I källarplanet finns bastu med angränsande träningsrum.
- Hobbyrum.
- Ingång till cykelrum via innergården.
- Trivsam och väl omhändertagen gård med sittgrupper och grillmöjligheter. 

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT | Överlåtelseavgift: 2,5% av rådande prisbasbelopp, fn 1 433 kr. Avgiften betalas av säljaren. Pantsättningsavgift: 1% av rådande prisbasbelopp, fn 573kr. Avgiften betalas av pantsättaren.

ENERGIDEKLARATION  | Energideklaration är utförd 2019-05-22, 171 kWh/kvm och år. Energiklass F.

PARKERING | I området råder boendeparkering Kungsholmen, Taxa 3.

UTFÖRDA RENOVERINGAR
2022 - Ommålning av trapphus, byte av entrédörr mot gård.
2021 - Spolning av avlopp, fiberinstallation.
2020 - Radonmätning, upprustning av trädgård och hobbyrum.
2019 - Nytt torkskåp och ny tvättmaskin, målning av fönster, renovering av port mot gata.
2018 - Målning av yttertak mot gata.
2017 - Spaltventiler till alla lägenheter.
2014-2015 - Renovering av hiss.
2008 - OVK genomförd.
2007 - Fjärrvärmecentral ombyggd.
2004 - Iordningställande av bastu, motionsrum och hobbyrum.
2003-2004 - Ommålning av samtliga fönster mot gård. Ljudglasrutor i alla lägenhetsfönster mot gata.
2001 - Fasadrenovering mot gata.
2000 - Fasadrenovering och 9 nya balkonger mot gård.
1999 - Stambyte i kök och badrum, byte av elstigar.

KOMMANDE RENOVERINGAR | Inga stora beslutade renoveringar, avstämt med styrelsen 2024-02-20. 

JURIDISK INFORMATION

UNDERSÖKNINGSPLIKT | Köparen uppmanas att undersöka bostadsrätten före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”. 

Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Uppgift om bostadens yta härstammar vanligtvis från mätbevis eller föreningens lägenhetsregister. Uppgiven yta kan inte ses som en utfästelse eller garanti. I våra överlåtelseavtal friskriver sig säljaren från allt ansvar för eventuella fel eller brister vad avser ytan och köparen avstår med bindande verkan från alla anspråk mot säljaren vad gäller lägenhetens yta.

Mer information gällande bland annat undersökningsplikt finns att tillgå i dokumentet: 

”Undersökningsplikt”

BOENDEKOSTNADSKALKYL | Fastighetsmäklaren erbjuder en individuell beräkning av era boendekostnader. Prata med ansvarig mäklare om beräkning önskas. 

BUDGIVNING | Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande.

Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet. 

MÄKLARENS ANSVAR | Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera om säljarens uppgifter är korrekta. 

För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida:

http://www.fmi.se/konsument

SIDOTJÄNSTER | Mäklaren är, enligt Fastighetsmäklarlagen, skyldig att informera om sina eventuella sidotjänster där mäklaren/företaget får ersättning/provision. Franzon Du Rietz erhåller administrationsersättning, upp till 50% av uppdragsgivarens kostnad för annons på Hemnet. 

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för Polhemsgatan 4
    close-interestform

      Anmälan till visning Polhemsgatan 4