Ansvarig Mäklare Johan Franzon
070-445 51 80
Ljus och trivsam trea om 96 kvadratmeter med bevarade originaldetaljer och genomgående planlösning. På våning fem ges en härlig kontakt med himmel och tak. Ett hem med kök från byggåret, vacker öppen spis och burspråk med utgång till balkong. Två bra sovrum vetter mot stillsam innergård. Bostaden är belägen invid Karlavägens allé i skuldfri förening som äger marken med eftertraktad adress. Tre butikslokaler samt en kontorslokal genererar ett bra kassaflöde. Till medlemmars förfogande finns bland annat garage med 16 platser, bastu och takterrass.
Nybrogatan 65 1
Nybrogatan 65 2
Nybrogatan 65 7
Nybrogatan 65 20
Nybrogatan 65 4
Nybrogatan 65 3
Nybrogatan 65 9
EmptyName 14
admin order 371 1695187051 1
Pris
11.950.000 kr/bud
Avgift
511 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Vatten, Bredband
Storlek
96 kvm, enl. uppmätning. Förening redovisar 98 kvm lägenhetsarea.
Antal rum
3
Våningsplan
5, hiss finns
Lägenhets­nummer
54/1504
Andelstal i förening
2.40160 %
Andelstal av avgift
2.40 %
Balkong
Balkong
Eldstad
Öppen spis
Förråd
Källarförråd
Hushållström
792 kr/mån
Försäkring
136 kr/mån
Total driftkostnad
928 kr/mån

HALL | Entré till hall med god avhängning via hatthylla i original. 

VARDAGSRUM | Stort och härligt vardagsrum med vackert burspråk och öppen spis. Parkettgolv leder ut till balkong i högt läge med vy över Nybrogatan. 

KÖK | Sällsynt bevarat kök från byggåret med lutande överskåp med skjutluckor. Maskinell utrustning bestående av diskmaskin, spis och kyl/frys. Ypperlig förvaring via städskåp och skafferi. Invid fönster finns plats för matbord. 

SOVRUM | Två stillsamt belägna sovrum med fönster mot gård. Master bedroom med stort alkov och utrymme för ytterligare möblemang. Förvaring i form av två garderober. Det mindre sovrummet har bra förvaring via fyra garderober i passage in till rummet. 

BADRUM | Badrum med kaklade väggar och klinkergolv. Utrustat med badkar, WC och tvättställ.

Förening
Brf Flundran
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår
1952-53
Äger marken
Ja
Energi­deklaration
99 kWh per kvm/år
Status
Utförd, 2019-09-02
Tv/Internet
Tele 2 / Stockholms Stadsnät

Brf Flundran är en äkta bostadsrättsförening, i Hedvig Eleonora församling, som äger marken med adresser på Nybrogatan 65-67 och Karlavägen 50. Huset uppfördes mellan åren 1952-1953 och föreningen registrerades 1962.

ANTAL BOSTADSRÄTTER & LOKALER | 41 lägenheter upplåts med bostadsrätt. Goda lokalintäkter via tre lokaler i markplan och en kontorslokal. 

MÅNADSAVGIFT/EKONOMI |  511 kr/mån inklusive värme, vatten och bredband. Avgiften betalas halvårsvis. Lägenheten är pantsatt. Det finns inga beslutade avgiftsförändingar, avstämt med styrelsen 2023-09-27.

Föreningen är skuldfri, avstämt med styrelsen 2023-09-27.

Föreningens likvida tillgångar är cirka 8 miljoner kronor, avstämt med styrelsen 2023-09-27. 

Indirekt nettoskuldsättning: 0 kr

Indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Då föreningen har mer tillgångar än skulder redovisas är indirekta nettoskuldsättningen 0 kr. Uppgifterna kan därför vara utdaterade/förändrade. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare. 

PARKERING | I området råder boendeparkering Östermalm. I huset finns 16 stycken garageplatser för bil som hyrs ut till de boende för 2 400 kr/mån. Det finns även ett antar platser som hyrs ut för motorcykel/moped till en kostnad om 700 kr/mån. Kösystem tillämpas - anmälan förs skriftligen till föreningens styrelse. Parkeringsplatserna är försedda med laddstolpar för elbilar, kostnad för utnyttjad elförbrukning faktureras halvårsvis.

KABEL-TV OCH BREDBAND | TV-grundutbudet levereras av Tele2 och ingår i avgiften. Bredband genom gruppavtal Stockholms Stadsnät ingår i avgiften. 

GEMENSAMMA UTRYMMEN |
- Gemensam tvättstuga i källaren.
- Bokningsbar bastu.
- Bokningsbar takterrass.
- Bokningsbart föreningsrum.
- Bokningsbar innergård.
- Cykelställ på gården och cykelrum på övre källarplan.
- Soprum/källsortering
- Hantverkarerum - rum där hantverkare kan äta lunch och byta om. 

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT | Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2 000 kr av förvärvaren vid överlåtelse. Vid pantsättning debiteras fn ingen pantsättningsavgift.

ENERGIDEKLARATION | Energideklaration är utförd 2019-09-02, 99 kWh/kvm och år. Energiklass D.

UTFÖRDA RENOVERING
2005-2006 | 2-glasfönster, renoverade 
2007 | Plåttak renoverat
2012 | Relinade avloppstammar, Ny elcentral
2013 | Gården renoverad 
2014 | Bergvärme
2015 | Nytt tak
2016 | Fasad gatuplanet renoverat
2017 | Ny hiss Nybrogatan, Kamera övervakning
2018 | Trappuppgångar och källare renoverade, Laddstolpar 16st i garage
2019 | Ny större centralfläkt Karlavägen, Sop/återvinningsrum renoverade

Obligatorisk radonmätning utförd och godkänd.
Obligatorisk OVK genomförd och godkänd
Obligatorisk sotning och provtryckning av kanaler genomförd och godkänd.
Obligatorisk hisskontroll godkänd för Nybrogatan och Karlavägen

KOMMANDE RENOVERING | Renovering av fönster.

JURIDISK INFORMATION

UNDERSÖKNINGSPLIKT | Köparen uppmanas att undersöka bostadsrätten före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”. 

Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Uppgift om bostadens yta härstammar vanligtvis från mätbevis eller föreningens lägenhetsregister. Uppgiven yta kan inte ses som en utfästelse eller garanti. I våra överlåtelseavtal friskriver sig säljaren från allt ansvar för eventuella fel eller brister vad avser ytan och köparen avstår med bindande verkan från alla anspråk mot säljaren vad gäller lägenhetens yta.

Mer information gällande bland annat undersökningsplikt finns att tillgå i dokumentet: 

”Undersökningsplikt”

BOENDEKOSTNADSKALKYL | Fastighetsmäklaren erbjuder en individuell beräkning av era boendekostnader. Prata med ansvarig mäklare om beräkning önskas. 

BUDGIVNING | Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande.

Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet. 

MÄKLARENS ANSVAR | Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera om säljarens uppgifter är korrekta. 

För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida:

http://www.fmi.se/konsument

SIDOTJÄNSTER | Mäklaren är, enligt Fastighetsmäklarlagen, skyldig att informera om sina eventuella sidotjänster där mäklaren/företaget får ersättning/provision. Franzon Du Rietz erhåller administrationsersättning, upp till 50% av uppdragsgivarens kostnad för annons på Hemnet. 

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för Nybrogatan 65, 5tr
    close-interestform

      Anmälan till visning Nybrogatan 65, 5tr