Ansvarig Mäklare Johan Du Rietz
070-880 07 99
Tilltalande och smakfullt renoverad funkistvåa i högt läge med balkong och ljuvlig utsikt. Välplanerat med stort vardagsrum, tidstypisk kök från Kvänum, gemytligt sovrum och rymligt badrum med badkar. Bevarade detaljer såsom fiskbensmönstrad ekparkett, vackra dörrblad och originaldel i köket med specerihylla. Stabil förening i väl omhändertaget hus med mycket goda intäkter från 12 lokaler. Attraktiv adress med Odenplan och hela Vasastans rikliga utbud runt knuten. Garage i huset.
L2000081
L2000031
L2000055
L2000129
L2000062
L2000084
L2000135
L2000137
admin correction 371 1640080902 1
Pris
4.900.000 kr/bud
Avgift
1.210 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
Storlek
40 kvm, enl. mätbevis. Föreningen uppger 40 kvm.
Antal rum
2
Våningsplan
5 tr, hiss finns
Lägenhets­nummer
1045/1504
Andelstal i förening
0.81236 %
Balkong
Balkong
Förråd
Källarförråd
Hushållström
350 kr/mån
Försäkring
133 kr/mån
Total driftkostnad
483 kr/mån
Interiör

HALL | Inbjudande hall med vackert stengolv i original och bra plats för avhängning av ytterkläder. I hallen finns två väl tilltagna garderober för god klädförvaring.

KÖK | Tidstypiskt och smakfullt renoverat kök från Kvänum med bevarade originaldelar såsom specerihylla. God förvaring bakom släta vita luckor och bra arbetsytor på bänkar i kalksten. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spis med induktionshäll och ugn, kolfilterfläkt och diskmaskin. En glasad vägg med dörr i original mot sovrummet.

VARDAGSRUM | Underbart rum med lättmöblerade ytor och vacker fiskbensmönstrad ekparkett. Ljuvlig utsikt över Observatorielunden och vidare mot Engelbrektskyrkan via stort fönsterparti. Här finns plats för soffgrupp, matplats invid fönster och övrig möblering såsom arbetsplats. Utgång till balkongen.

BALKONG | Rymlig balkong med plats för ordentlig utegrupp och växter. Förmiddagssol och utsikt längs Norrtullsgatan över Odenplan, Observatorielunden och vidare mot Engelbrektskyrkan.

SOVRUM | Gemytligt sovrum med plats för säng och sängbord.

BADRUM | Helkaklat badrum i bra storlek. Här finns badkar med takdusch, handfat, överskåp med spegel och handduksvärmare. Här finns plats för tvättmaskin på bekostnad av badkaret.

Förening
Brf Adlern Mindre
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår
1937
Äger marken
Ja
Energi­deklaration
135 kWh per kvm/år
Status
Utförd, 2020-08-31
Tv/Internet
Com hem
Förening

Brf Adlern mindre registrerades 2002 och förvärvade fastigheten 2007. Fastigheten är bebyggd med ett vackert tidstypisk hus från 1937 med adresserna Norrtullsgatan 9, 11, 13. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och äger marken.

ANTAL BOSTADSRÄTTER OCH LOKALER
Föreningen upplåter 83 lägenheter med bostadsrätt och två lägenheter med hyresrätt (dolda tillgångar) om totalt 5 090 kvm. I huset finns även 12 lokaler om totalt 1 578 kvm.

GARAGE
Föreningen har 36 parkeringsplatser varav 8 platser är med elstolpe, 6 MC-platser och 1 mopedplats och förbereder cykelförvaring. Bilplats kostar endast 1 200 kr/mån och MC-plats 300 kr/mån, separat kö. Laddstolpe kostar 150 kr/mån.

MÅNADSAVGIFT
1 210 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband. Avgiften betalas månadssvis i förskott. Det finns ingen beslutat avgiftsförändring.

EKONOMI
Föreningen är välskött med god ekonomi. Kassan uppgår till ca 3-3,5 mkr och belåningen till ca 54 mkr, ca 10 609 kr/kvm. Föreningen har mycket goda intäkter från sina hyreslokaler, ca 3,6 mkr/år. Garaget inbringar ca 631 tkr/år och hyreslägenheterna 150 tkr/år. Uppgifter enligt årsredovisning och ordförande (2021-11-24). Lägenheten är pantsatt.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-tv och bredband via Comhem.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Garage
- Lummig och prydlig innergård med planteringar, utegrupper och grill.
- Tvättstuga i källaren.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift utgår med 3,5 % av gällande prisbasbelopp och betalas av köparen. Pantsättningsavgift utgår med 1 % av gällande prisbasbelopp.

ENERGIDEKLARATION
Utförd 2020-08-31, 135 kWh/m2 och år

URVAL AV UTFÖRDA RENOVERINGAR
2020: Energideklaration och OVK. Stamspolning.
2020/2019: Upprustning av innergårdarna.Uppdaterat och påbyggt skalskydd.
2019: Målning av källare, tvättstugor och entréer. Renovering av soprum och installation av ozonfläktar.
2017: Installation av tryckstyrt ventilationssystem.
2016: Renovering av altaner plan 6. Installation av kameraövervakning i garaget.
2015: Renovering av terrasser. Uppgradering av ventilationssystemet. OVK.
2014: Renovering/uppgradering av värmecentralen.
2013: Nya maskiner i tvättstugan. Ommålning trapphus.
2012: Modernisering av hissar. Rökgasfläktar för öppna spisar.
2011: Byggnation av vindslägenheter.
2010: Renovering av fasad och balkongräcken.
2009: Byte av elstammar. Stambyte vatten och avlopp.
För mer information, se föreningens årsredovisning.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan. Just nu byter och uppgraderar man husets elcentraler. Man byter även belysning i garaget.

FÖRENINGENS HEMSIDA
För ytterligare information, besök föreningens hemsida, www.adlernmindre.se/

JURIDISK INFORMATION

UNDERSÖKNINGSPLIKT | Köparen uppmanas att undersöka bostadsrätten före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”. 

Mer information gällande bland annat undersökningsplikt finns att tillgå i dokumentet: 

”Undersökningsplikt”

BOENDEKOSTNADSKALKYL | Fastighetsmäklaren erbjuder en individuell beräkning av era boendekostnader. Prata med ansvarig mäklare om beräkning önskas. 

BUDGIVNING | Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande.

Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet. 

MÄKLARENS ANSVAR | Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera om säljarens uppgifter är korrekta. 

För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida:

http://www.fmi.se/konsument

SIDOTJÄNSTER | Mäklaren är, enligt Fastighetsmäklarlagen, skyldig att informera om sina eventuella sidotjänster där mäklaren/företaget får ersättning/provision. Franzon Du Rietz erhåller administrationsersättning, upp till 50% av uppdragsvigarens kostnad för annons på Hemnet. 

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för Norrtullsgatan 11
    close-interestform

      Anmälan till visning Norrtullsgatan 11