Ansvarig Mäklare Johan Du Rietz
070-880 07 99
Elegant och smakfullt renoverad sekelskiftestvåa i högt läge med våningskänsla. Generös takhöjd om ca 3,25 m och mängder av tilltalande detaljer såsom vacker kakelugn, franska dörrar med pampiga överstycken, stuckaturer, takrosetter, fiskbensmönstrad ekparkett och högresta fönster med speglade nischer. Trivsam och social planlösning med kök, vardagsrum och sovrum i fil med fem vackra fönster. Attraktiv Östermalmsadress mellan Karlaplan, Östermalmstorg och Djurgårdsbron. Välskött förening som äger marken och ett vackert hörnhus från 1894.
L2270518
L2270541
L2270478
L2270525
L2270554
L2270527
admin correction 371 1681465148 1
Pris
9.900.000 kr/bud
Avgift
4.428 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Vatten, Fiber via Bahnhof
Storlek
75 kvm, enl. mätbevis. Föreningens register uppger "yta 78 kvm".
Antal rum
2
Våningsplan
3 tr, hiss finns
Lägenhets­nummer
132/1302
Andelstal av avgift
2.43 %
Eldstad
Kakelugn
Förråd
Källarförråd
Hushållström
500 kr/mån
Försäkring
373 kr/mån
Total driftkostnad
873 kr/mån
Interiör

HALL | Vackert trapphus med hiss leder till aktuellt våningsplan. Hall med gott om plats för ytterkläder och skor samt mycket god förvaring i platsbyggda garderober.

VARDAGSRUM | Inbjudande rum där detaljerna från byggåret är påtagliga, bl.a. i form av kraftig stuckatur och pampiga överstycken. Här finns plats för både soffgrupp och matsalsmöbler framför två fönster. 

KÖK | Fint kök med god förvaring bakom ljusgråa speglade luckor och generösa arbetsytor på bänkar i Carraramarmor. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, vinkyl, ugn, induktionshäll, fläkt och diskmaskin. Matplats för 4-6 personer.

SOVRUM | Trivsamt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och mycket god förvaring i platsbyggda garderober och klädkammare. En vacker kakelugn med spegel pryder rummet. Enligt uppgift från förra ägaren ska kakelugnen vara fungerande. Styrelsen kräver dock intyg på att kanalen är tätad, tills dess råder eldningsförbud.

BADRUM | Smakfullt badrum med hexagonformad Carraramarmor på golv och vitt kakel på väggarna. Utrustningen består av handfat med förvaring i kommod, överskåp med spegel, tvättmaskin och torktumlare, handduksvärmare, rymlig dusch och WC

Förening
Brf Neptunus 11
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår
1894
Äger marken
Ja
Energi­deklaration
129 kWh per kvm/år
Status
Utförd, 2019-04-15
Känd avgifts­förändring
Höjning med 5 % den 1/7 2023. Troligtvis ytterligare höjning i samband med fasadrenovering.
Tv/Internet
Bahnhof
Förening

Bostadsrättsföreningen Neptunus 11 registrerades 1986 med adress Linnégatan 60, Oscars församling i Stockholm. Fastigheten är bebyggd med ett vackert och tidstypiskt hörnhus 1894. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och man äger marken. Juridisk person accepteras inte som köpare.

ANTAL BOSTADSRÄTTER OCH LOKALER | I föreningen finns 29 lägenheter upplåtna med bostadsrätt om totalt 3 446 kvm. I huset finns även en lokal om 30 kvm.

EKONOMI | Föreningen är välskött med god ekonomi. De långfristiga skulderna uppgår till ca 16 300 000 kr (ca 4 730 kr/kvm) och man har ca 1 500 000 kr i likvida medel. Föreningens lokal inbringar ca 106 000 kr/år. Man har beslutat att höja avgiften med 5 % per den 1/7 2023 för att täcka ökade kostnader. Avgiften kommer höjas ytterligare för att täcka ökade kostnader för fasadrenoveringen, man har ej beslutat hur mycket, frågan ska tas upp på stämman i maj. Uppgifter enligt styrelsen 2023-04-20.

Indirekt nettoskuldsättning: 360 175 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras enbart på den senaste tillgängliga årsredovisningen (2021). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare. Uträkningen kan vara baserad på fel andelstal och därför vara felaktig.

ÅRSAVGIFT | 4 428 kr/mån. Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, vatten och bredband. Man har beslutat att höja avgiften med 5 % per den 1/7 2023 för att täcka ökade kostnader. Avgiften kommer höjas ytterligare för att täcka ökade kostnader för fasadrenoveringen, man har ej beslutat hur mycket, frågan ska tas upp på stämman i maj. Uppgifter enligt styrelsen 2023-04-20.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT | Överlåtelseavgift utgår med 1 313 kr och betalas av köparen. Pantsättningsavgift utgår med 525 kr.

KABEL-TV OCH BREDBAND | Fiber via Bahnhof ingår i avgiften

PARKERING | Boendeparkering på gatan via Stockholm stad.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Trivsam innergård med cykelställ och möbler under sommaren.
- Tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.
- Barnvagnsförråd.

URVAL UTFÖRDA RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
2021-2022 | Takrenovering har genomförts.
2021 | Två bostadsrätter har under året av en medlem överlåtits till föreningen varefter föreningen upplåtit en ny bostadsrätt till denne medlem bestående av en sammanslagning av de två tidigare lägenheterna.
2020 | OVK-åtgärder och fönsterrenovering. Målning av plåttak till källarnedgångar samt barnvagnsrum.
2019 | Inköp av ny tvättmaskin i tvättstugan och OVK-besiktning. Installation av fiber.
2018 | Renovering av tvättstugan och dörrar i trapphus mot gården.
2017 | Ombyggnation av hissen på Styrmansgatan (hisskorg och hissmaskin).
2015 | Ombyggnation av hissen på Linnégatan (hisskorg och hissmaskin).
2014 | Renovering och ommålning av fönster. Ommålning av trapphus.
2013 | Rensning av ventilationskanaler.
2012 | Injustering av värmesystemet och radiatorventiler ersattes med termostater. OVK-besiktning.
2011-2012 | Byte av hängrännor mot gatan. Lagning av fasad efter frostskada.
2010 | Takomläggning.
2007-2008 | Upprustning av innergården och byggnation av barnvagnsförråd.
2006 | Byggnation och grovsoprum och förråd.
2005 | Renovering av tvättstuga och byggnation/renovering av balkonger mot gården.
2004 | Renovering av trapphusentréer. Byte av undercentral för fjärrvärme.
2003-2005 | Omputsning och målning av fasaden.
2003-2004 | Samtliga fönster i fastigheten renoverades och målades.
2003 | Byte av V/A-stammar och elstigare.

PÅGÅENDE/PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
Renovering av fasad (Finansireas med nytt lån).

JURIDISK INFORMATION

UNDERSÖKNINGSPLIKT | Köparen uppmanas att undersöka bostadsrätten före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”. 

Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Uppgift om bostadens yta härstammar vanligtvis från mätbevis eller föreningens lägenhetsregister. Uppgiven yta kan inte ses som en utfästelse eller garanti. I våra överlåtelseavtal friskriver sig säljaren från allt ansvar för eventuella fel eller brister vad avser ytan och köparen avstår med bindande verkan från alla anspråk mot säljaren vad gäller lägenhetens yta.

Mer information gällande bland annat undersökningsplikt finns att tillgå i dokumentet: 

”Undersökningsplikt”

BOENDEKOSTNADSKALKYL | Fastighetsmäklaren erbjuder en individuell beräkning av era boendekostnader. Prata med ansvarig mäklare om beräkning önskas. 

BUDGIVNING | Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande.

Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet. 

MÄKLARENS ANSVAR | Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera om säljarens uppgifter är korrekta. 

För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida:

http://www.fmi.se/konsument

SIDOTJÄNSTER | Mäklaren är, enligt Fastighetsmäklarlagen, skyldig att informera om sina eventuella sidotjänster där mäklaren/företaget får ersättning/provision. Franzon Du Rietz erhåller administrationsersättning, upp till 50% av uppdragsgivarens kostnad för annons på Hemnet. 

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för Linnégatan 60
    close-interestform

      Anmälan till visning Linnégatan 60