Ansvarig Mäklare Johan Franzon
070-445 51 80
Fantastisk sekelskiftestvåa i högt och ljust läge. Generös balkong och fönster belägna mot stillsamt och öppet gårdslandskap. Ett hem som präglas av tilltagen takhöjd om ca 3.2 meter och bevarade originaldetaljer. Stort badrum i tidlöst utförande. Klädkammare i anslutning till sovrum erbjuder tvättmöjligheter och förvaring. Föreningen äger marken med vackert hörnhus från 1886 på attraktiv adress.
L2070429
L2070464
L2070390
L2070446
L2070452
L2070465
L2070454
L2070354
admin_order_371_1648088678_1
Pris
7.150.000 kr/bud
Avgift
2.208 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Vatten
Storlek
60 kvm
Antal rum
2
Våningsplan
3, hiss finns
Lägenhets­nummer
00012/1303
Andelstal i förening
2.38012 %
Balkong
Balkong
Förråd
Källarförråd
Hushållström
742 kr/mån
Försäkring
366 kr/mån
Övrigt
420 kr/mån
Total driftkostnad
1 528 kr/mån

HALL | Entré till inbjudande hall med goda avhängningsmöjligheter. Vackra breda furutiljor väver samman hela bostaden. 

VARDAGSRUM | Ljust och trivsamt vardagsrum med två stora fönster i fil mot stillsam gård. Rummet pryds av tidstypiska detaljer såsom speglade fönster- och dörrnischer samt takstuckatur. Generösa golvytor gör rummet lättmöblerat och erbjuder plats för både soffgrupp och matsalsbord.

KÖK | Smakfullt kök i sobra toner med arbetsytor i massivt trä. Invid fönster finns naturlig plats för frukost och morgonkaffet. Vitvaror bestående av gasspis, diskmaskin och kyl/frys. 

SOVRUM | Rofyllt och inbjudande sovrum med gott om plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord. Förvaring via två garderober och klädkammare inredd med kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Sovrummet erbjuder gott om plats för ytterligare förvaring. 

BALKONG | Glasade pardörrar från sovrum leder ut till exceptionellt stor balkong i stillsamt gårdsläge. Gårdslandskapet är öppet och ger en trevlig vy över grönskande gårdar. Sommartid erbjuds sol från tidig morgon till cirka kl.16.

BADRUM | Charmigt badrum med bra takhöjd och vitkaklade väggar. Utrustat med stor duschhörna, inbyggd wc, handdukstork, spegelskåp och tvättställ med kommod. 

Förening
Brf Astraea
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår
1886
Äger marken
Ja
Energi­deklaration
92 kWh per kvm/år
Status
Utförd, 2022-03-08
Känd avgifts­förändring
Nej
Tv/Internet
Com Hem / Bahnhof

Brf Astraea är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1999. Föreningen består av 24 bostadsrätter och två bostadsrättslokaler på adresserna Kungstensgatan 55 och Upplandsgatan 26. Föreningen har en god ekonomi och en belåning om cirka 2 275 kr/kvm bostadsyta ink bostadsrättslokaler. Föreningen äger marken. 

ANTAL BOSTADSRÄTTER OCH LOKALER | I husen finns 24 lägenheter upplåtna med bostadsrätt fördelade på 2 083 kvm. Föreningen har även två lokaler upplåtna med bostadsrätt fördelade på 262 kvm. 

MÅNADSAVGIFT/EKONOMI | 2 208  kr/mån inkluderar värme, vatten. Kostnad för bredband 1 Gb tillkommer som obligatorisk avgift om 159 kr/mån. Föreningen har en kassa om cirka 1.4 miljoner. Inga beslutade avgiftsförändringar, avstämt med styrelsen 2022-03-29. 

KABEL-TV OCH BREDBAND | Bredband 1000/1000 Mbit via Bahnhof genom obligatorisk avgift om 159 kr/mån. Grundutbud kabel-tv från Com Hem inkluderas i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT | Överlåtelseavgift: 2,5% av rådande prisbasbeloppet, fn 1208 kr. Avgiften betalas av köparen. Pantsättningsavgift: 1% av rådande prisbasbeloppet, fn 483 kr. Avgiften betalas av pantsättaren.

GEMENSAMMA UTRYMMEN |
- Innergård med utemöbler och grill.
- Tvättstuga i gårdshuset på gården. Utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel

ENERGIDEKLARATION | Utförd 2022-03-08. 92 kWh/m2 och år. Energiklass D.

URVAL AV UTFÖRDA RENOVERINGAR
1975-1985 | Stambyte
2002 | Omläggning tak, renovering tvättstuga, målning trapphus, fiber
2005 | Målning fönster, stamspolning
2011 | Undercentral fjärrvärme
2013 | Stamspolning
2014 | Byte av termostater element
2016 | Målning av entréer och portar, renovering och utvändig målning av fönster
2018 | Stamspolning
2021 | Besiktning av hissar & gas, OVK

KOMMANDE RENOVERINGAR | Föreningen planerar in stamspoling och filmning av rör i maj 2022. Initialt ser rören bra ut enligt bedömare. 

JURIDISK INFORMATION

UNDERSÖKNINGSPLIKT | Köparen uppmanas att undersöka bostadsrätten före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”. 

Mer information gällande bland annat undersökningsplikt finns att tillgå i dokumentet: 

”Undersökningsplikt”

BOENDEKOSTNADSKALKYL | Fastighetsmäklaren erbjuder en individuell beräkning av era boendekostnader. Prata med ansvarig mäklare om beräkning önskas. 

BUDGIVNING | Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande.

Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet. 

MÄKLARENS ANSVAR | Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera om säljarens uppgifter är korrekta. 

För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida:

http://www.fmi.se/konsument

SIDOTJÄNSTER | Mäklaren är, enligt Fastighetsmäklarlagen, skyldig att informera om sina eventuella sidotjänster där mäklaren/företaget får ersättning/provision. Franzon Du Rietz erhåller administrationsersättning, upp till 50% av uppdragsgivarens kostnad för annons på Hemnet. 

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för Kungstensgatan 55
    close-interestform

      Anmälan till visning Kungstensgatan 55