Ansvarig Mäklare Johan Franzon
070-445 51 80
Synnerligen välplanerad och smakfullt renoverad fyra i högt läge. Här får ni njuta av funktionalismen när den är som bäst. Öppen planlösning mellan vardagsrum och kök skapar en härlig rymd och yta för umgänge. I hjärtat av rummet finns fungerande öppen spis. Karaktäristiskt burspråk skänker ljus och ger access till balkong i sydväst. Tre sovrum i fil varav master bedroom erbjuder ypperlig förvaring i form av walk-in-closet. Smakfullt badrum med marmorklädda väggar. Sällan har 74 kvm varit mer välplanerade - ett hem som måste upplevas. Välskött förening som äger marken.
L2000249
L2000228
L2000176
L2000230
L2000260
L2000293
L2000313
L2000309
admin order 371 1641950234 1
Pris
6.950.000 kr/bud
Avgift
3.126 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Vatten
Storlek
74 kvm, enl. uppmätning. 78,4 kvm enl. förening.
Antal rum
4
Våningsplan
4 av 5, hiss finns
Lägenhets­nummer
16/1403
Andelstal i förening
6.16 %
Balkong
Balkong
Eldstad
Öppen spis
Förråd
Vindsförråd
Hushållström
450 kr/mån
Försäkring
230 kr/mån
Total driftkostnad
680 kr/mån

HALL 
Entré till hall med snyggt klinkergolv och inbyggda spotlights i tak. Säkerhetsdörr till trapphus.  

VARDAGSRUM
Ljust och lättmöblerat vardagsrum med öppen planlösning mot kök. Rummet pryds av vacker och fungerande öppen spis och fiskbensparkett. I anslutning till burspråk, som ger fantastiskt ljusinsläpp, nås balkong i sydväst. 

KÖK
Smakfullt kök med vita släta luckor. Gott om förvaring och goda arbetsytor via bänkskiva i kvartskomposit. Maskinell utrustning bestående av varmluftsugn med mikrofunktion, induktionshäll, diskmaskin, kyl/frys och vinkyl. 

SOVRUM
Tre insynsskyddade sovrum i fil. Master bedroom med gott om plats för dubbelsäng och bra förvaring via walk-in-closet.  

BADRUM
Väldisponerat och snyggt utfört badrum med marmorklädda väggar och grått klinkergolv. Utrustat med handfat, kommod som ger bra förvaring, vägghängd WC, dusch, handduksvärmare och tvättmaskin. 

Förening
Brf Spåret 1
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår
1943
Äger marken
Ja
Energi­deklaration
125 kWh per kvm/år
Status
Utförd, 2020-02-16
Känd avgifts­förändring
Nej, 2022-01-11
Tv/Internet
Fiber / Com Hem
FÖRENING

Brf Spåret 1 är en äkta bostadsrättsförening som ombildades från bostadsförening till bostadsrättsförening 1995. Föreningen äger marken med hus uppfört 1943.

ANTAL BOSTADSRÄTTER
I huset finns 18 lägenheter upplåtna med bostadsrätt.

MÅNADSAVGIFT/EKONOMI
3 126 kr/mån inkluderar värme och vatten. 

Föreningen har totalt cirka 4.7 miljoner i lån vilket innebär en belåning om cirka 3 800 kr/kvm bostadsrättsyta. Det finns inga beslutade avgiftshöjningar, kontrollerat 2022-01-11. 

KABEL-TV OCH BREDBAND
Com Hem och öppet fiberbredband där lägenhetsinnehavaren tecknar eget abonnemang.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift utgår med 2,5% av gällande prisbasbelopp, fn ca 1208 kr, och betalas av köparen. Pantsättningsavgift utgår med 1% av gällande prisbasbelopp, fn ca 483 kr.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Cykelförråd
- Tvättstuga i källaren
-  Barnvagnsförråd
- Kärl för matavfall i källare

ENERGIDEKLARATION
Utförd 2020-02-16, 125 kWh per kvadratmeter och år. Energiklass E.

URVAL AV UTFÖRDA RENOVERINGAR
2004 - Installation av värmeväxlare och kodlås.
2006 - Reparation av fasad, tak och målning av fönster.
2007 - Säkerhetsdörrar och port. 
2008 - Trapphusrenovering
2009/2010 - Nya tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.
2011 - Nya elstigare, mätartavlor, trapplift, rullband för sopor, målning källare och tvättstuga. 
2012 - Balkongrenovering
2013/2015 - Elarbeten och ny servis.
2018 - Byte av vattenledningar och ny tvättmaskin.
2019 - Reparation av balkonger.
2020 - Fasadarbeten

Då hela huset i stort sett är renoverat under början av 2000-talet med bland annat relining bedöms framtida renoveringsbehov som små. Föreningen avsätter årligen medel till reparationsfond vilket bör täcka kommande renoveringskostnader. 

JURIDISK INFORMATION

UNDERSÖKNINGSPLIKT | Köparen uppmanas att undersöka bostadsrätten före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”. 

Mer information gällande bland annat undersökningsplikt finns att tillgå i dokumentet: 

”Undersökningsplikt”

BOENDEKOSTNADSKALKYL | Fastighetsmäklaren erbjuder en individuell beräkning av era boendekostnader. Prata med ansvarig mäklare om beräkning önskas. 

BUDGIVNING | Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande.

Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet. 

MÄKLARENS ANSVAR | Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera om säljarens uppgifter är korrekta. 

För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida:

http://www.fmi.se/konsument

SIDOTJÄNSTER | Mäklaren är, enligt Fastighetsmäklarlagen, skyldig att informera om sina eventuella sidotjänster där mäklaren/företaget får ersättning/provision. Franzon Du Rietz erhåller administrationsersättning, upp till 50% av uppdragsvigarens kostnad för annons på Hemnet. 

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för Körsbärsvägen 8
    close-interestform

      Anmälan till visning Körsbärsvägen 8