Ansvarig Mäklare Johan Du Rietz
070-880 07 99
Elegant och smakfullt renoverad takvåning i en av Vasastans vackraste byggnader med fasad ritad av Cyrillus Johansson. Exceptionellt bra och flexibel planlösning med upp till fyra sovrum vid behov, två badrum och separat gäst-WC med tvättpelare. Hörnbalkong mot gården i bästa sydväst-läge med eftermiddags-/kvällssol samt frukostbalkong mot gatan med morgonsol och slående utsikt över trädtopparna. Lägenheten präglas av luftiga ytor, sober färgsättning, påkostade materialval och ett fint ljusinsläpp tack vare läget högst upp i huset. Högt i tak och många tilltalande detaljer såsom fiskbensmönstrad ekparkett, spröjsade fönster, vackra dörrblad, höga golvsocklar och stuckaturer. Välskött förening med god ekonomi och 9 parkeringsplatser (separat kö) på tomten. Attraktiv adress i Birkastan på Karlbergsvägens grönskande och pittoreska del.
L1990490
L1990423
L1990451
L1990517
L1990347
L1990581
L1990602
L1580892
admin order 371 1637802131 1
Pris
19.000.000 kr/bud
Avgift
5.542 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Vatten
Storlek
124 kvm, enl mätbevis, föreningen uppger 114 kvm.
Antal rum
5
Våningsplan
5 tr, hiss finns
Lägenhets­nummer
53-1504/1504
Andelstal i förening
5.11000 %
Balkong
Två balkonger
Förråd
Vinds- och källarförråd
Hushållström
532 kr/mån
Försäkring
283 kr/mån
Övrigt
129 kr/mån
Total driftkostnad
944 kr/mån

RENOVERING | Lägenheten är totalrenoverad och färdigställdes våren 2021.
Renoveringen innefattar bland annat:
- Samtliga ytskikt. Väggar och tak med microlitväv, bredspackling och målning. Samtliga snickerier har målats med snickerifärg. Originalgolv har slipats, betsats och ny ekparkett har lagts vid kök och passage. Originalgolv ligger under heltäckningsmattorna i sovrummen.
- All el nydragen och fräst i väggarna. Lampor (tak, vitrin, badrum) kan styras via app (Plejd) och har dimmer.
- Ett badrum och gäst-WC/tvätt har renoverats, badrummet stambyttes vilket möjliggjorde en WC (tidigare kvarntoalett). Man har tillfört ett andra badrum från grunden (en suit till master bedroom)
- Platsbyggt kök från Norrländska Snêk snickeri med påkostade vitvaror.

TRAPPHUS | Mycket inbjudande trapphus med hiss som leder till lägenheten via säkerhetsdörr.

HALL | Hall med bra plats för avhängning av ytterkläder och skor. 

GÄST-WC/TVÄTT | I anslutning till hallen finns en gäst-WC med tvättpelare. Fiskbensmönstrad Carraramarmor på golvet och målade väggar.

MATSAL/ALLRUM/SOVRUM 4 | Vackra skjutdörrar från hallen och franska dörrar från vardagsrummet leder till matsalen. Här finns ett stort fönsterparti och en inbyggd garderob. Rummet passar lika bra som allrum, bibliotek eller sovrum.

VARDAGSRUM | KÖK
Underbart vardagsrum i öppen planlösning mot köket och stort fönsterparti med utgång till hörnbalkongen. Här finns plats för både matgrupp och soffgrupp för den som önskar göra matsalen till sovrum.
Platsbyggt kök i klassisk stil från Norrländska Snêk snickeri. Här finns god förvaring bakom speglade luckor och generösa arbetsytor på bänkar i carraramarmor. En köksö skapar en naturlig avgränsning i rummet och bjuder in till mingel. Den maskinella utrustningen består av en bred spis med induktionshäll och två ugnar, kolfilterfläkt och diskmaskin.

BALKONG 1 | Hörnbalkongen vetter i bästa sydväst-läge med sol från lunch och vidare in på kvällen under sommarmånaderna. 

MASTER BEDROOM | Rofyllt sovrum med ett vackert 6-delat fönsterparti till mindre balkong.  Mycket god förvaring i garderober som sträcker sig längs långsidan av rummet. Heltäckningsmatta.

BADRUM EN SUIT | Smakfullt badrum kaklat i granitkeramik och en stor spegel som förstorar rummet. Här finns handfat i bänk av Carraramarmor och god förvaring i lådor, stort badkar med dusch och vägghängd WC.

BALKONG 2 | Mindre balkong med plats för två stolar och bord. Vid utsikt över trädtopparna och Karlbergsvägens vackra bebyggelse. Morgonsol och sen kvällssol under sommaren.

SOVRUM 2 / ALLRUM | Rymligt sovrum i gårdsläge med plats för dubbelsäng och övrig möblering. Detta rum kan lika väl användas som TV-rum exempelvis. Innanför sovrummet i en före detta trapphusdel finns en mindre cirkelformat rum, ett perfekt arbetsrum eller barnrum.

SOVRUM 3 | Det finns ytterligare ett sovrum mot gården. Här finns plats för säng, skrivbord och övrig möblering.

BADRUM 2 | Mellan sovrum 2 och 3 finns lägenhetens andra badrum med fönster och en stor spegel som ger en rymlig känsla. Smakfull plattsättning i kalkstensimiterad granitkeramik och målade väggar. Utrustningen består av takdusch, handfat med förvaring i kommod och WC. Golvvärme och porslinssocklar i taket.

Förening
Brf Kadetten 10
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår
1909-1910
Äger marken
Ja
Energi­deklaration
151 kWh per kvm/år
Status
Utförd, 2020-03-18
Tv/Internet
Comhem/Ownit

Brf Kadetten 10 registrerades 1974 och fastigheten är bebyggd med ett vackert hus uppfört 1909-1910 på Karlbergsvägen 73. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och äger marken.

ANTAL BOSTADSRÄTTER OCH LOKALER
Föreningen upplåter 26 lägenheter och två lokaler med bostadsrätt. Total yta 2 514 kvm.

MÅNADSAVGIFT
5 542 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten. Betalas kvartalsvis i förskott. Obligatorisk kostnad för bredband via Ownit tillkommer med 129 kr/mån.

EKONOMI
Föreningen är välskött med mycket god ekonomi. Kassan uppgår till ca 1 200 000 kr och belåningen till ca 7,2 mkr, ca 2 864 kr/kvm. Uppgifter enligt årsredovisning och ordförande (2021-11-24). Lägenheten är pantsatt.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-tv via Comhem och bredband/fiber via Ownit. Obligatorisk kostnad 129 kr/mån

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Lummig och prydlig innergård med utegrupper, grill och cykelställ.
- Tvättstuga i källaren.
- Barnvagnsförråd.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift utgår med 2,5 % av gällande prisbasbelopp och betalas av köparen. Pantsättningsavgift utgår med 1 % av gällande prisbasbelopp.

ENERGIDEKLARATION
Utförd 2020-03-18, 151 kWh/m2 och år

URVAL AV UTFÖRDA RENOVERINGAR
2021: Byte av ett led fönster i tidstypisk stil i gatuhuset mot gården.
2020: Stamspolning. OVK. Fönstermålning gårdshus. Rör/stammar bytta i källare och krypgrund. Vissa vattenledningar i gårdhuset bytta.
2019: Säkerhetsdörrar.
2018: Trapphusrenovering.
2014-2015: Installation av balkonger.
2014: Stamspolning.
2012: OVK, Takrenovering.
2010: Byte av el-stigar och undercentral.
2008: Fasad- och fönsterrenovering.
Stammarna renoveras på i samband med renovering. Aktuell lägenhet är stambytt. 
För mer information, se föreningens årsredovisning.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Hissrenovering pågår. Fyra balkonger i gatuhuset mot gården ska göras om.

Föreningens vind är oinredd och inrymmer vindskontor i dagsläget. Det finns en projektgrupp som jobbar med att ta fram förslag gällande vindsexploatering. Detta ska presenteras första kvartalet 2022 och beslut om vad som ska göras eller inte kommer att tas på årsstämman i slutet av maj 2022.

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för Karlbergsvägen 73
    close-interestform

      Anmälan till visning Karlbergsvägen 73