Ansvarig Mäklare Johan Du Rietz
070-880 07 99
Elegant sekelskiftestrea med tilltalande klassisk planlösning och balkong. Flödande ljus, generös takhöjd och gott om bevarade detaljer såsom speglade nischer, fiskbensmönstrad ekparkett, höga golvsocklar och pardörrar. Lägenheten disponeras som en 3,5:a med vardagsrum och ett sovrum mot gatan, kök med utgång till balkong och master bedroom i lugnt gårdsläge. Halvan är inredd som matsal och knyter ihop lägenheten på ett harmoniskt vis. Föreningen äger marken och har mycket god ekonomi med endast 1 418 kr/kvm i lån. Attraktiv adress i Vasastan med direkt närhet till allt man kan önska.
L2220700
L2220647
L2220621
L2220613
L2220628
L2220654
L2220678
L2220689
admin correction 371 1675990351 1
Pris
9.400.000 kr/bud
Avgift
3.609 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Vatten
Storlek
89 kvm, enl. mätbevis. Föreningens register uppger "lägenhetsyta 80 kvm, Grundar sig på ekonomisk plan. Ytan ej uppmätt."
Antal rum
3
Våningsplan
1 tr, hiss finns
Lägenhets­nummer
A4 / 0104/1101
Andelstal i förening
4.27659 %
Balkong
Balkong
Förråd
Källarförråd och vindsförråd
Hushållström
601 kr/mån
Försäkring
242 kr/mån
Total driftkostnad
843 kr/mån
Interior

HALL | Via fint trapphus med hiss och entré med dubbeldörrar kommer man in i en sällsynt inbjudande hall. Här finns gott om plats för avhängning och viss möblering för den som önskar.

VARDAGSRUM | Underbart luftigt rum med flödande ljus via två högresta fönster i söderläge. Här finns gott om plats för soffgrupp och övrig möblering.

MATSAL (HALVAN) | Avgränsat med vackra skjutdörrar både mot vardagsrummet och åt andra hållet mot sovrummet. Inbjudande rum, perfekt till trevliga middagsbjudningar men även till vardags.

KÖK | Stilrent kök med god förvaring bakom vita släta luckor och bevarat skafferi. Mycket generösa arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, induktionshäll, kolfilterfläkt och diskmaskin. Utgång till balkong.

BALKONG | Gemytlig balkong mot föreningens grönskande och pittoreska går. Utrymme för cafégrupp och växter.

SOVRUM 1 | Rymligt och rofyllt sovrum i lugnt läge mot gården. Här finns plats för dubbelsäng, god förvaring i platsbyggda garderober och arbetsplats samt övrig möblering. Väggmonterade lampor och sängbord ingår ej i köpet.

PASSAGE | I passagen mellan sovrummet och matsalen finns en rymlig klädkammare på ena sidan och en inbyggd tvättpelare på andra sidan.

SOVRUM 2 | Lägenhetens andra sovrum används idag som barnrum och passar lika bra som arbetsrum och/eller gästrum. Två vackra fönster och mycket god förvaring i garderobsvägg.

BADRUM | Fint helkaklat badrum med grå klinker och vitt kakel. Här finns handfat med förvaring i kommod, rymlig dusch och WC. Golvvärme.

Förening
Brf Verdandi 4
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår
1903
Äger marken
Ja
Energi­deklaration
145 kWh per kvm/år
Status
Utförd, 2018-10-31
Känd avgifts­förändring
Ja, 5 %
Tv/Internet
Com hem/Tele 2
Förening

Bostadsrättsföreningen Verdandi 4 förvärvade fastigheten 1918 med adresserna Karlbergsvägen 50 och Torsgatan 52, S:t Matteus församling i Stockholm. År 1979 ombildades föreningen från bostadsförening till bostadsrättsförening. Fastigheten är bebyggd med ett vackert hörnhus uppfört 1903 på populär och central adress i Vasastan. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och man äger marken. Juridisk person accepteras inte som köpare.

ANTAL BOSTADSRÄTTER OCH LOKALER | I föreningen finns 26 lägenheten upplåtna med bostadsrätt och en med hyresrätt om totalt 1 833 kvm. I huset finns även två lokaler om totalt 115 kvm.

EKONOMI | Föreningen är välskött med mycket god ekonomi. Man har amorterat 1 000 000 kr sedan 2021 och de långfristiga skulderna uppgår nu till endast ca 2 600 000 kr (ca 1 418 kr/kvm) och kassan uppgår till ca 1 400 000 kr (Uppgifter enligt styrelsen den 2022-02-07). Föreningens lokaler inbringar ca 213 852 kr/år (enligt årsredovisning 2021).

Indirekt nettoskuldsättning: 64 597 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras enbart på den senaste tillgängliga årsredovisningen (2021). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare. Uträkningen kan vara baserad på fel andelstal och därför vara felaktig.

ÅRSAVGIFT | 3 609 kr/mån. Betalas kvartalsvis i förskott. I avgiften ingår värme och vatten. Hushållsel debiterar föreningen med en fast kostnad baserat på lägenhetens andelstal, i detta fall 601 kr/mån. Man har beslutat att höja avgiften och elavgiften med 5 % den 2023-07-01. (Uppgifter enligt styrelsen 2023-02-06).

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT | Överlåtelseavgift utgår med 1 312 kr och betalas av köparen. Pantsättningsavgift utgår med 520 kr.

KABEL-TV OCH BREDBAND | Comhem/Tele2.

PARKERING | Boendeparkering på gatan via Stockholm stad.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Tvättstuga med digital bokning i källaren
- Bastu med dusch, WC och relax i källaren
- Förrådsutrymmen och vinterförvaring av cyklar i källaren.
- Gemensam innergård med planteringar och utemöbler. Cykelställ och barnvagnsskjul.

URVAL UTFÖRDA RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
2021 - Brandskyddskontroll. Godkänd OVK. Lagning av takplåt.
2020 - Installation av barnvagnsramper. Nya ventiler och givare i värmeväxlare
2018 - Spolning köksstammar. Nytt webbaserat system för tvättstuga och bastu. Nya mattor i entré och hiss.
2016 - Barnvagnsförråd på innergården.
2015 - Dränering.
2012 - Renovering butikslokal. Partiellt stambyte (S4 + källare).
2011 - Renovering av fasad mot innergård och byte av alla stuprör mot gård. Byte av värmecentral.
2008 - Ommålning av tak.
2006 - Fönsterrenovering.
2005 - Byte av stam 7 och 9, föreningen gör partiella stambyten efter behov.
2001 - Nya balkonger.

PÅGÅENDE/PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
Föreningen har fått bygglov för att inreda vinden med lägenheter. Planeringsarbete har nyligen påbörjats och inga detaljer är ännu klara. I samband med planerad byggnation av vindslägenheter finns planer på renovering av taket, fasaden, trapphusen och viss ombyggnation av källarförråden.

JURIDISK INFORMATION

UNDERSÖKNINGSPLIKT | Köparen uppmanas att undersöka bostadsrätten före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”. 

Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Uppgift om bostadens yta härstammar vanligtvis från mätbevis eller föreningens lägenhetsregister. Uppgiven yta kan inte ses som en utfästelse eller garanti. I våra överlåtelseavtal friskriver sig säljaren från allt ansvar för eventuella fel eller brister vad avser ytan och köparen avstår med bindande verkan från alla anspråk mot säljaren vad gäller lägenhetens yta.

Mer information gällande bland annat undersökningsplikt finns att tillgå i dokumentet: 

”Undersökningsplikt”

BOENDEKOSTNADSKALKYL | Fastighetsmäklaren erbjuder en individuell beräkning av era boendekostnader. Prata med ansvarig mäklare om beräkning önskas. 

BUDGIVNING | Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande.

Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet. 

MÄKLARENS ANSVAR | Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera om säljarens uppgifter är korrekta. 

För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida:

http://www.fmi.se/konsument

SIDOTJÄNSTER | Mäklaren är, enligt Fastighetsmäklarlagen, skyldig att informera om sina eventuella sidotjänster där mäklaren/företaget får ersättning/provision. Franzon Du Rietz erhåller administrationsersättning, upp till 50% av uppdragsgivarens kostnad för annons på Hemnet. 

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för
    close-interestform

      Anmälan till visning Karlbergsvägen 50