Ansvarig Mäklare Johan Du Rietz
070-880 07 99
Inbjudande och smakfullt renoverad 3,5:a med balkong och öppen spis. Genomgående och harmonisk planlösning i rofyllt insynsskyddat läge mellan gröna gårdar. Fint renoverat kök i halvöppen planlösning mot vardagsrum med utgång till balkong. Vidare finns en matsal med platsbyggd bokhylla och fungerande öppen spis, ett allrum/TV-rum och två trivsamma sovrum. Sober färgsättning och bevarade detaljer såsom fiskbensmöstrad ekparkett, breda glasade pardörrar och fina snickerier. Förening med god ekonomi som äger marken med attraktiv adress på centrala Östermalm.
L2280884
L2280828
L2280830
L2280832
L2280849
L2280840
L2280846
L2280808
admin order 371 1682664621 1
Pris
12.000.000 kr/bud
Avgift
4.989 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Vatten
Storlek
106 kvm, enligt mätbevis. Föreningen uppger "3 rum, yta 99 kvm"
Antal rum
3
Våningsplan
Entréplan mellan gårdar
Lägenhets­nummer
00013/1003
Andelstal i förening
3.11544 %
Andelstal av avgift
3.08 %
Balkong
Balkong
Eldstad
Öppen spis
Förråd
Källarförråd
Hushållström
1 066 kr/mån
Försäkring
412 kr/mån
Total driftkostnad
1 478 kr/mån
INTERIÖR

HALL | Inbjudande trapphus leder till lägenhetsentrén. Hallen har bra plats för avhängning av ytterkläder och öppnar upp mot flera rum.

KÖK |  Smakfullt kök med generösa arbetsytor på bänkar i Carraramarmor och mycket god förvaring i skåp och lådor. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, induktionshäll med fläkt i bänken, ugn och diskmaskin.

VARDAGSRUM | Luftigt sällskapsrum med plats för soffgrupp och övrig möblering. Vackra breda dörrar med stora glaspartier leder till balkong.

BALKONG | Skyddad och trivsam balkong med plats för cafégrupp. Balkongen har en öppningsbar grind och några trappsteg leder ner till gården med rabatter och pallkragar för den trädgårdsintresserade. 

MATSAL | Intill vardagsrummet och köket ligger den trivsamma matsalen. Här finns en tidstypisk och fungerande öppen spis samt utrymme för större middagar. En platsbyggd bokhylla pryder väggen bredvid spisen.

TV-RUM / ALLRUM | Mellan matsalen och det större sovrummet finns ett avskilt och privat allrum utan fönster. Ett perfekt TV-rum för den som önskar vardagsrummet fritt från TV. God förvaring i platsbyggda garderober

SOVRUM 1 | Gemytligt sovrum med utrymme för dubbelsäng, sängbord och övrig möblering. God förvaring i garderobsvägg med skjutdörrar.

SOVRUM 2 | Bra andra sovrum som idag utgör ett perfekt barnrum men passar lika bra som gäst- eller arbetsrum.

BADRUM | Fint helkaklat badrum. Här finns ett inkaklat badkar med dusch, handfat, WC och förvaring på glashyllor.

Förening
Brf Rådjuret 7
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår
1886/1920
Äger marken
Ja
Energi­deklaration
103 kWh per kvm/år
Status
Utförd, 2021-03-30
Tv/Internet
Tele 2

Brf Rådjuret 7 är en äkta bostadsrättsförening som äger marken, belägen i Hedvig Eleonoras församling i Stockholm. Fastigheten är bebyggd med vackra byggnader, A & B uppfördes 1886 och C & D under 1920-talet. Juridisk person accepteras inte som köpare. Delat ägandeskap accepteras om den boende äger minst 10%.

ANTAL BOSTADSRÄTTER OCH LOKALER | Huset består av 3 244 kvm bostadsyta fördelat på 43 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. I huset finns 210 kvm lokalyta fördelat på tre lokaler upplåtna med hyresrätt.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT | Överlåtelseavgift betalas av köparen med 2,5% av prisbasbelopp (fn 1313 kr) och en pantsättningsavgift med 1% av prisbasbelopp betalas av låntagaren (fn 525 kr).

ÅRSAVGIFT | 4 989 kr/mån. Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme och vatten. Det finns inga beslutade avgiftförändringar, avstämt med styrelsen 2023-04-26. Avgiften höjdes med 15% from januari 2023.

KABEL-TV OCH BREDBAND | Kabel-tv och bredband distribueras av Tele2.

EKONOMI | Föreningen har god ekonomi om ca 16 miljoner kronor i långfristiga skulder, vilket är motsvarar cirka 5 000 kr/kvm. Man har cirka 1.7 miljoner kronor i kassan och lokalerna inbringar cirka 700 000 kr/år. Uppgifter enligt årsredovisning 2021 och styrelsen (2023-04-26).

Indirekt nettoskuldsättning: Cirka 468 899 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras enbart på den senaste tillgängliga årsredovisningen (2021). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

DOLDA TILLGÅNGAR | Föreningen har outnyttjad råvindsyta i hus A och D(gården).

PARKERING | Boendeparkering på gatan via Stockholm stad.

GEMENSAMMA UTRYMMEN |
- Trivsam innergård.
- Tvättstuga.

UTFÖRDA RENOVERINGAR/UNDERHÅLL |
2021 | OVK - samtliga godkända, nya passersystem och radonmätningar.
2015 | Installerades värmekablar. Nya maskiner till tvättstugan.
2013 | Omläggning av tak.
2008 | Byggde föreningen balkonger.
2007 | El-stigarna bytta, fasad och trapphus renoverades.

Stammarna i föreningens hus byts löpande. Vid renovering av lägenhet i föreningen står föreningen för kostnaden vid bytet av de vertikala stammarna. Lägenhetsinnehavare står själv för bytet av de horisontella stammarna samt renoveringen av kök och badrum.

KOMMANDE RENOVERINGAR | Renovering/målning av fönster.

ENERGIDEKLARATION | Energideklaration är utförd 2021-03-30, 103 kWh/kvm och år. Energiklass E.

FÖRENINGENS HEMSIDA | https://www.radjuret7.se/

JURIDISK INFORMATION

UNDERSÖKNINGSPLIKT | Köparen uppmanas att undersöka bostadsrätten före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”. 

Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Uppgift om bostadens yta härstammar vanligtvis från mätbevis eller föreningens lägenhetsregister. Uppgiven yta kan inte ses som en utfästelse eller garanti. I våra överlåtelseavtal friskriver sig säljaren från allt ansvar för eventuella fel eller brister vad avser ytan och köparen avstår med bindande verkan från alla anspråk mot säljaren vad gäller lägenhetens yta.

Mer information gällande bland annat undersökningsplikt finns att tillgå i dokumentet: 

”Undersökningsplikt”

BOENDEKOSTNADSKALKYL | Fastighetsmäklaren erbjuder en individuell beräkning av era boendekostnader. Prata med ansvarig mäklare om beräkning önskas. 

BUDGIVNING | Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande.

Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet. 

MÄKLARENS ANSVAR | Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera om säljarens uppgifter är korrekta. 

För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida:

http://www.fmi.se/konsument

SIDOTJÄNSTER | Mäklaren är, enligt Fastighetsmäklarlagen, skyldig att informera om sina eventuella sidotjänster där mäklaren/företaget får ersättning/provision. Franzon Du Rietz erhåller administrationsersättning, upp till 50% av uppdragsgivarens kostnad för annons på Hemnet. 

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för Karlavägen 59 C
    close-interestform

      Anmälan till visning Karlavägen 59 C