Ansvarig Mäklare Johan Du Rietz
070-880 07 99
Elegant och väldisponerad fyrarummare i högt och ogenerat läge med grönskande utsikt. Generös takhöjd och tilltalande detaljer såsom öppen spis, dörröverstycken, höga golvsocklar, speglade nischer och fiskbensmönstrad ekparkett. Luftigt vardagsrum med flödande ljus och vacker utsikt mot Humlegården. Smakfullt renoverat kök med matplats för stora sällskap. Master bedroom med plats för skrivbord och riklig förvaring i platsbyggd garderobsvägg. Här finns ytterligare två rum, perfekta barnkammare eller arbetsrum/gästrum. Separat gäst-WC med tvättmaskin. Förening med mycket god ekonomi och låga avgifter i vacker bevarad hörnbyggnad från 1882. Attraktiv adress med Humlan på andra sidan gatan och nära gångavstånd till allt man kan önska. Bygglov har tidigare funnits för balkong mot gården.
L2090873
L2090903
L2090908
L2100070
L2100067
L2090890
L2090884
L2100061
Planlösning
Pris
15.000.000 kr/bud
Avgift
989 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Vatten
Storlek
92 kvm, enl. mätbevis. Föreningen uppger "3 rok, yta 91 kvm".
Antal rum
4
Våningsplan
3 tr, hiss finns
Lägenhets­nummer
727/1301
Andelstal i förening
4.40246 %
Eldstad
Öppen spis
Förråd
Källarförråd
Hushållström
500 kr/mån
Försäkring
516 kr/mån
Total driftkostnad
1 016 kr/mån
Interiör

HALL | Inbjudande och praktisk hall med plats för avhängning och förvaring i garderob.

VARDAGSRUM | Elegant rum med fint ljus och vacker utsikt via två fönster. Här finns utrymme för soffgrupp och övrig möblering. I bakre hörnet av rummet finns en öppen spis.

KÖK | Smakfullt renoverat kök med mycket god förvaring bakom speglade luckor och generösa arbetsytor på bänk i Jura kalksten. Den maskinella utrustningen består av dubbla kyl/frys, induktionshäll, kolfilterfläkt, ugn, mikro och diskmaskin. Generös matplats för stora sällskap. Vacker vy mot Engelbrektskyrkan.

MASTER BEDROOM | 
Trivsamt och luftigt sovrum med plats för dubbelsäng, skrivbord och övrig möblering. Mycket god förvaring i platsbyggd garderobsvägg från golv till tak.

SOVRUM 2 & 3 | Två yteffektiva rum varav det ena med klädkammare. Perfekta barnrum eller arbetsrum/gästrum. Den som inte har behov av ett fjärde rum kan göra dessa två till ett större rum.

BADRUM | Mellan sovrummen finns badrummet. Helkaklat med mosaikklinker och vitt kakel på väggarna. Här finns badkar med dusch, handfat med förvaring i kommod, överskåp med spegel, handduksvärmare och WC.

Gäst-WC & TVÄTT | Invid hallen finns en fin halvkaklad gäst-WC med tvättmaskin.

Förening
Brf Näktergalen 6
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår
1882
Äger marken
Ja
Energi­deklaration
87 kWh per kvm/år
Status
Utförd, 2021-05-07
Känd avgifts­förändring
Nej
Tv/Internet
Comhem / Tele2
Förening

Brf Näktergalen 6 registrerades 1988 med adress Karlavägen 27 i Engelbrekts församling i Stockholm. Den vackra hörnbyggnaden ritades av Anders Gustaf Forsberg och uppfördes 1882. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och man äger marken. Juridisk person accepteras inte som köpare.

ANTAL BOSTADSRÄTTER OCH LOKALER I föreningen finns 22 bostadslägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Totala lägenhetsytan uppgår till 2 190 kvm. I huset finns även tre kommersiella lokaler om totalt 557 kvm upplåtna med hyresrätt.

EKONOMI | Föreningen är välskött med mycket god ekonomi. De långfristiga skulderna uppgår till ca 9 000 000 kr (ca 4 110 kr/kvm) och kassan uppgår till ca 744 000 kr. Föreningens lokaler inbringar ca 1 450 000 kr/år. Uppgifter enligt årsredovisning för 2020 och styrelsen (2022-04-12).

ÅRSAVGIFT | 987 kr/mån. Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme och vatten. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar (kontrollerat med ordförande 2022-04-12).

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT | Överlåtelseavgift utgår med 1 208 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) och betalas av köparen. Pantsättningsavgift utgår med 483 kr (1 % av gällande prisbasbelopp).

KABEL-TV OCH BREDBAND | Comhem/Tele2

PARKERING | Boendeparkering på gatan via Stockholm stad.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Tvättstuga i bottenplan
- Två barnvagnsrum.
- Cykelrum via gården.
- Trivsam uteplats på gården.

URVAL UTFÖRDA RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
2017-2019 | Omfattande fasadrenovering mot gata och gård. Renovering av innergården. Renovering av gårdhus inför upplåtelse till bostadsrätt.
2014 | Fönstermålning.
2009 | Elarbeten.
1979 | Stambyte.

PÅGÅENDE/PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
OVK ska göras under 2022. Målning av entré och trapphus. Man har diskuterat en relining under kommande år.

JURIDISK INFORMATION

UNDERSÖKNINGSPLIKT | Köparen uppmanas att undersöka bostadsrätten före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”. 

Mer information gällande bland annat undersökningsplikt finns att tillgå i dokumentet: 

”Undersökningsplikt”

BOENDEKOSTNADSKALKYL | Fastighetsmäklaren erbjuder en individuell beräkning av era boendekostnader. Prata med ansvarig mäklare om beräkning önskas. 

BUDGIVNING | Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande.

Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet. 

MÄKLARENS ANSVAR | Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera om säljarens uppgifter är korrekta. 

För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida:

http://www.fmi.se/konsument

SIDOTJÄNSTER | Mäklaren är, enligt Fastighetsmäklarlagen, skyldig att informera om sina eventuella sidotjänster där mäklaren/företaget får ersättning/provision. Franzon Du Rietz erhåller administrationsersättning, upp till 50% av uppdragsvigarens kostnad för annons på Hemnet. 

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för Karlavägen 27
    close-interestform

      Anmälan till visning Karlavägen 27