Ansvarig Mäklare Johan Du Rietz
070-880 07 99
Tilltalande och smakfullt renoverad tvåa med social öppen planlösning. Fint och påkostat kök med diskmaskin, vinkyl och en stor avgränsande halvö. Vardagsrum med plats för stor matplats, soffgrupp och ett platsbyggt sideboard som sträcker sig längs hela rummet. Trivsamt sovrum, rymligt badrum med kombinerad TM/TT och mycket god förvaring i klädkammare/garderober. Lägenheten vetter mot Roslagsgatan och har en fin glimt mot vattentornet i Vanadislunden. Stabil förening i väl omhändertagna hus från 1968 och 2007 i attraktiva kvarter i gränslandet mellan Östermalm och Vasastan. Rymlig hiss och garage i huset.
L2030754
L2030739
L2030763
L2030749
L2030745
L2030790
L2030779
L2030803
admin correction 371 1645106170 1
Pris
3.850.000 kr/bud
Avgift
1.879 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
Storlek
40 kvm
Antal rum
2
Våningsplan
3 tr, hiss finns
Lägenhets­nummer
05874-01-01-0014/1303
Andelstal i förening
1.24811 %
Förråd
Finns ej
Hushållström
400 kr/mån
Försäkring
150 kr/mån
Total driftkostnad
550 kr/mån
Interiör

HALL | Fint tidstypiskt trapphus med stor hiss leder till lägenheten via säkerhetsdörr. Hallen erbjuder plats för avhängning och mycket god förvaring i stor garderob med speglade skjutdörrar samt rymlig klädkammare.

KÖK | Stilrent renoverat kök med bra förvaring och mycket goda arbetsytor på bänkar i stenkomposit. Välutrustat med maskinell utrustning bestående av; induktionshäll, kolfilterfläkt, ugn. kyl/frys, vinkyl och diskmaskin. En halvö bjuder in till umgänge och skapar en naturlig avgränsning mot matplatsen och vardagsrummet

VARDAGSRUM | Lättmöblerat rum med plats för stora middagar och soffgrupp framför det stora fönsterpartiet. Ett platsbyggt sideboard sträcker sig längt hela långväggen och bjuder på god förvaring.

SOVRUM | Gemytligt sovrum med plats för säng och sängbord. Fin utsikt upp mot vattentornet i Vanadislunden.

BADRUM | Fint och sällsynt rymligt badrum. Här finns en bekväm takdusch med glasdörrar, kombinerad tvättmaskin och torktumlare, handfat med förvaring i kommod, hyllor och WC. Infällda spotlights och golvvärme.

Förening
Brf Ingemar 13
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår
1968
Äger marken
Ja
Energi­deklaration
64 kWh per kvm/år
Status
Utförd, 2012-10-16
Känd avgifts­förändring
Nej
Tv/Internet
Com hem
Förening

Brf Ingemar 13 registrerades 2001 och förvärvade fastigheten samma år. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och man äger fastigheten är bebyggd med en tidstypiskt hörnhus från 1969.

ANTAL BOSTADSRÄTTER OCH LOKALEN | I husen finns 41 lägenheter om totalt 3 429, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Det finns två lokaler, den ena om ca 220 kvm upplåten med hyresrätt och den andra om ca 36 kvm upplåten med bostadsrätt. I huset finns även ett garage om ca 800 kvm med 25 garageplatser.

MÅNADSAVGIFT | 1 879 kr/mån. Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, vatten, TV och bredband.
Det finns inga planerade/beslutade avgiftsförändringar (kontrollerat med styrelsen 2022-02-18).

EKONOMI | Föreningen är välskött med god ekonomi. Kassan uppgår till ca 600 000 kr och belåningen uppgår till ca 25 mkr, ca 7 291 kr/kvm. Föreningens garage om ca 800 kvm med 25 platser utgör en stark dold tillgång.

KABEL-TV OCH BREDBAND | Comhem levererar TV/Bredband och det ingår i avgiften.

PARKERING | I huset finns ett garage med 25 parkeringsplatser, separat kö tillämpas (f.n. två medlemmar i kö) och platserna hyrs endast ut till föreningens medlemmar. En plats kostar 1 600 kr/mån. I övrigt gäller boendeparkering via Stockholm stad på gatan.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Tvättstuga, välutrustat och belägen på entréplan.
- Två cykelförråd och ett barnvagnsrum.
- Prydlig innergård med bänkar, planteringar och en utegrupp med grill.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT | Överlåtelseavgift utgår med 1 190 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) och betalas av köparen. Pantsättningsavgift utgår med 476 kr (1 % av gällande prisbasbelopp).

ENERGIDEKLARATION | Utförd 2012-10-16. 64 kWh/m2 och år.

URVAL AV UTFÖRDA RENOVERINGAR
2021 | Trapphusrenovering.
2019 | Ny fjärrvärmeanläggning och renovering av bergvärmepumpar. Nya avloppsrör i garageplanet. Ny port Ingemarsgatan 5.
2018 | Renovering hyreslokal. Ny garageport.
2017/2018 | Omfattande terassrenovering.
2016 | Godkänd OVK
2015 | Stamspolning. Ny hissmotor Ingemarsgatan 5.
2004-2007 | Omfattande renoveringar/nybyggnation genomförda i fastigheten:
Nybyggnation av huset på Roslagsgatan 44 samt taklägenheter på Ingemarsgatan 5.
Samtliga stammar i våtrummen är bytta. El-centralen är genomgången. Nya fönster. Nytt tak. Renovering gård inklusive nytt tätskikt. Nya armaturer i samtliga allmänna utrymmen så som garage, tvättstuga och gård. Målning i trapphuset på Ingemarsgatan 5. Säkerhetsdörrar insatta. Ny hiss/hissmaskin. Ny och renoverad undercentral. Komplettering av maskiner i tvättstugan. Nya balkonger mot gård. Garaget målades och en tvättplats med högtryckstvätt iordningställdes. Samtliga dörrar i de allmänna utrymmena byttes ut till inbrottssäkra ståldörrar.

KOMMANDE RENOVERINGAR | Man planerar att byta plåt fasaderna, men det är inte beslutat när det ska ske.

FÖRENINGENS HEMSIDA | www.brfingemar13.se

JURIDISK INFORMATION

UNDERSÖKNINGSPLIKT | Köparen uppmanas att undersöka bostadsrätten före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”. 

Mer information gällande bland annat undersökningsplikt finns att tillgå i dokumentet: 

”Undersökningsplikt”

BOENDEKOSTNADSKALKYL | Fastighetsmäklaren erbjuder en individuell beräkning av era boendekostnader. Prata med ansvarig mäklare om beräkning önskas. 

BUDGIVNING | Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande.

Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet. 

MÄKLARENS ANSVAR | Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera om säljarens uppgifter är korrekta. 

För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida:

http://www.fmi.se/konsument

SIDOTJÄNSTER | Mäklaren är, enligt Fastighetsmäklarlagen, skyldig att informera om sina eventuella sidotjänster där mäklaren/företaget får ersättning/provision. Franzon Du Rietz erhåller administrationsersättning, upp till 50% av uppdragsvigarens kostnad för annons på Hemnet. 

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för Ingemarsgatan 5
    close-interestform

      Anmälan till visning Ingemarsgatan 5