Ansvarig Mäklare Johan Du Rietz
070-880 07 99
Smakfullt renoverad och tilltalande hörntvåa (möjlig trea) med fri grönskande utsikt och inglasad loggia/balkong. Luftigt vardagsrum med fönster i två väderstreck och underbar utsikt mot Observatorielunden med omnejd. Fint renoverat och välutrustat kök med matplats för 6-8 personer. Här finns utgång till en den rymliga inglasade loggian med fin utsikt mot Spökparken. Inbjudande sovrum, genomgående god förvaring och påkostat badrum i marmor med tvättpelare. Stabil förening i väl omhändertaget hus från 1983. Mycket trivsam och lugn adress trots det centrala läget med direkt närhet till allt man kan önska.
Holländargatan 40 14
Holländargatan 40 6
Holländargatan 40 16
Holländargatan 40 15
Holländargatan 40 17
Holländargatan 40 19
Holländargatan 40 18
Holländargatan 40 20
admin order 371 1652406441 1
Pris
6.950.000 kr/bud
Avgift
2.762 kr/mån
Storlek
65 kvm, enl. mätbevis. Föreningen uppger "2 rok ca 65,5 kvm".
Antal rum
2
Våningsplan
2 tr, hiss finns
Lägenhets­nummer
7/1201
Andelstal i förening
5.56 %
Andelstal av avgift
3.86746 %
Balkong
Inglasad Loggia/Balkong
Förråd
Vindsförråd
Hushållström
375 kr/mån
Försäkring
283 kr/mån
Total driftkostnad
658 kr/mån
Interiör

RENOVERING | Lägenheten genomgick en omfattande renovering under hösten 2020 innefattande; nytt kök, nytt badrum, ny fiskbensmönstrad ekparkett, elarbeten och målning. App-styrd belysning via Plejd samt gardiner och ugn uppkopplade via wifi.

HALL | Via trapphus med rymlig hiss och säkerhetsdörr kommer man till hallen med bra plats för avhängning och skor. I den inre delen av hallen intill sovrummet finns goda förvaringsmöjligheter i en garderobsvägg.

KÖK | Rymligt kök från svensktillverkade Ballingslöv med god förvaring bakom speglade luckor och bra arbetsyta på bänk i Kompositsten, Silestone. Rymligt matplats för 6-8 personer och utgång till loggian/balkongen. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, kolfilterfläkt, diskmaskin, kyl/frys, ugn och kombinerad ugn/mikro.

INGLASAD LOGGIA/BALKONG | Härlig loggia som blir ett extra rum under större delen av året tack vare inglasningen och möjligheten till infravärme. Bästa sydvästläge med många soltimmar och underbar utsikt mot vackra Spökparken. Här finns plats för möblemang och blommor. 

VARDAGSRUM | Luftigt och lättmöblerat sällskapsrum med fönster i två väderstreck och fri grönskande utsikt mot Observatorielunden med omnejd. Här finns plats för soffgrupp och övrig möblering såsom arbetsplats. För den som önskar ytterligare ett sovrum finns goda möjligheter tack vare fönstrens placering. 

BADRUM | Påkostat och stilrent badrum klätt i Carraramarmor med golvvärme och infällda spotlights. Här finns en rymlig dusch med glasväggar, handfat, stort överskåp med spegel, tvättmaskin och torktumlare, vägghängd WC.

SOVRUM | Rofyllt sovrum med samma grönskande och fria utsikt som i vardagsrummet. Här finns utrymme för dubbelsäng, övrig möblering och god förvaring i garderober.

Förening
Brf Luftspringaren 15
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår
1983
Äger marken
Ja
Energi­deklaration
140 kWh per kvm/år
Status
Utförd, 2020-03-05
Känd avgifts­förändring
Nej (2022-05-10)
Tv/Internet
Tele 2 (Comhem)
Förening

Brf Luftspringaren 15 registrerades 1985 och förvärvade fastigheten 2004. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och man äger fastigheten som är bebyggd med ett hörnhus från 1983.

ANTAL BOSTADSRÄTTER OCH LOKALER | I huset finns 19 lägenheter om totalt 1 694 kvm, samtliga upplåtna med bostadsrätt. I huset finns även två lokaler om totalt 746 kvm upplåtna med hyresrätt.

MÅNADSAVGIFT | 2 762 kr/mån. Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, vatten. Det finns inga aviserade eller beslutade avgiftsförändringar (kontrollerat med styrelsen 2022-05-10).

EKONOMI | Föreningen är välskött med god ekonomi. Föreningens belåning uppgår till 16,6 mkr, ca 9 800 kr/kvm och man har ca 1,45 mkr i kassan. Man har mycket goda lokalintäkter om ca 1 479 596 kr/år.

KABEL-TV OCH BREDBAND | Tele2 (Comhem)

PARKERING | Boendeparkering via Stockholm stad på gatan.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Barnvagnsrum i källaren.
- Cykelförråd från gatan.
- Innergård med utemöbler och lekplats.
- Tvättstuga finns med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT | Överlåtelseavgift utgår med 1 208 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) och betalas av köparen. Pantsättningsavgift utgår med 483 kr (1 % av gällande prisbasbelopp).

ENERGIDEKLARATION | Utförd 2020-11-20. 171 kWh/m2 och år.

URVAL AV UTFÖRDA RENOVERINGAR
2021 | Byte av undercentral för värme och vatten. Stegar för taksäkerhet. Reparation av soprumsdörrar. Stamspolning. Reparation av ytterport i 40:an.
2019 | Målning golv Cykelrum. OVK. Ombyggnation av lokalerna.
2018 | Fasadputs. Ombyggnad av balkonger och portar. Nya stuprör. Återställande av skyddsrum enl. krav.
2016 | Takvärmeanläggning. Taksäkerhetsanordning. Ny matta i tvättstuga.
2015 | Hissbyte H 40. WC-renovering och städskrubbsavlopp i FUs lokaler. Stamspolning.
2014-15 | Fönsterrenovering. Tvättmaskinbyte.
2012-13 | Renovering trappuppgångar.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar att modernisera ventilationssystemet.

JURIDISK INFORMATION

UNDERSÖKNINGSPLIKT | Köparen uppmanas att undersöka bostadsrätten före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”. 

Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Uppgift om bostadens yta härstammar vanligtvis från mätbevis eller föreningens lägenhetsregister. Uppgiven yta kan inte ses som en utfästelse eller garanti. I våra överlåtelseavtal friskriver sig säljaren från allt ansvar för eventuella fel eller brister vad avser ytan och köparen avstår med bindande verkan från alla anspråk mot säljaren vad gäller lägenhetens yta.

Mer information gällande bland annat undersökningsplikt finns att tillgå i dokumentet: 

”Undersökningsplikt”

BOENDEKOSTNADSKALKYL | Fastighetsmäklaren erbjuder en individuell beräkning av era boendekostnader. Prata med ansvarig mäklare om beräkning önskas. 

BUDGIVNING | Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande.

Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet. 

MÄKLARENS ANSVAR | Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera om säljarens uppgifter är korrekta. 

För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida:

http://www.fmi.se/konsument

SIDOTJÄNSTER | Mäklaren är, enligt Fastighetsmäklarlagen, skyldig att informera om sina eventuella sidotjänster där mäklaren/företaget får ersättning/provision. Franzon Du Rietz erhåller administrationsersättning, upp till 50% av uppdragsgivarens kostnad för annons på Hemnet. 

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för Holländargatan 40
    close-interestform

      Anmälan till visning Holländargatan 40