Ansvarig Mäklare Johan Franzon
070-445 51 80
Sällsynt välrenoverad sekelskiftespärla med slående takhöjd om cirka 3.25 m och balkong i soligt söderläge. Inflyttningsklart hem med noga utvald färgpalett och fokus på kvalitet och estetik. Här möts bevarade originaldetaljer och funktion på bästa tänkbara vis. Vardagsrum/kök med sociala umgängesytor och generöst med plats för soffgrupp och matsalmöblemang. Rofyllt sovrum med platsbyggda garderober och en suite badrum. Ett trivsamt hem med bra förvaring, i hjärtat av Kungsholmen, som passar för paret såväl som ensamhushållet. Välskött solid förening som äger marken.
L2140792
L2140825
L2140807
L2140840
L2140785
L2140796
L2140850
L2140817
admin_order_371_1652406407_1
Pris
4.700.000 kr/bud
Avgift
2.526 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Vatten, Obl. tillägg för bredband 134 kr/mån tillkommer
Storlek
42 kvm, enl. mätbevis. 43 enl förening
Antal rum
2
Våningsplan
2, ej hiss
Lägenhets­nummer
26/1203
Andelstal i förening
2.93538 %
Balkong
Balkong
Förråd
Källarförråd och vindsförråd
Hushållström
372 kr/mån
Försäkring
150 kr/mån
Övrigt
374 kr/mån
Total driftkostnad
896 kr/mån

HALL | Entré till hall med avhängning och ypperlig förvaring via flera garderober med fulldjup. Vackert pigmenterat furugolv binder samman hela bostaden.

VARDAGSRUM  |  Fantastiskt vardagsrum med slående rymd och ljusinsläpp. Trivsamt rum som erbjuder gott om plats för soffgrupp och stort matsalsmöblemang. Kök i sober lingrön palett smälter smakfullt in i rummet. Bänkskiva i komposit är både snygg och praktisk. Maskinell utrustning bestående av gashäll, varmluftsugn, DM, K/F och köksfläkt. Under juni månad kommer det installeras nya inåtgående balkongdörrar med glas ned till golv - vilket kommer öka det redan generösa ljusinsläppet.

BALKONG  | Södervänd balkong i tilltagen storlek vetter mot stillsam och trevlig innergård. Vid soliga dagar dränks balkongen i sol mellan kl.9-18 under sommartid. 

SOVRUM  |  Rofyllt sovrum med stort fönster mot gård ger plats för större säng och bra förvaring via tre garderober. Välvd vägg mot trapphus har integrerats och erbjuder tre platsbyggda hyllor. Dubbeldörrar leder in till en suite duschrum.

DUSCHRUM  | Välplanerat och smakfullt duschrum med kaklade väggar och klinkergolv. Tvättmöjligheter via inbyggd tvättmaskin med praktisk avlastningsyta. Duschhörna skärmas av med glasade vikdörrar. Tvättställ med kommod i sober beige ton gifter sig väl med kakel/klinker. 

WC | I anslutning till hall finns separat WC med tvättställ och vägghängd toalett. 

Förening
Brf Skörden
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår
1902-1904
Äger marken
Ja
Energi­deklaration
130 kWh per kvm/år
Status
Utförd, 2020-07-03
Känd avgifts­förändring
Nej, 2022-05-12
Tv/Internet
Tele2 / Ownit

Brf Skörden är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten 1918 med byggnader uppförda 1902-1904. Marken innehas med äganderätt. Delat ägande är tillåtet, dock minst 10%. 

ANTAL BOSTADSRÄTTER OCH LOKALER | I huset finns 27 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. 

MÅNADSAVGIFT/EKONOMI | 2 526 kr/mån inkluderar värme, vatten. Kostnad för bredband tillkommer som obligatorisk avgift om 134 kr/mån. Totalt således 2 660 kr/mån. Föreningen har god ekonomi med en skuldsättningsgrad om cirka kr 4881 kr/kvm. Föreningen har en kassa om cirka 200 000 kr. Årsavgiften justerades med 2.5% from 1/4 2022 med anledning av högre driftkostnader. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar idag, avstämt med styrelsen 2022-04-12.

KABEL-TV OCH BREDBAND | Bredband 1000 Mbit från Ownit vilket debiteras ägaren genom obligatorisk avgift om 134 kr/mån. Grundutbud kabel-tv från Tele2 inkluderas i avgiften.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT | Överlåtelseavgift: 3,5% av rådande prisbasbeloppet, fn 1691 kr. Avgiften betalas av köparen. Pantsättningsavgift 1.5% av rådande prisbasbelopp, fn 725 kr. Betalas av pantsättaren.

GEMENSAMMA UTRYMMEN |
- Innergård med utemöbler och grill.
- Parkering för cykel på innergården via flera cykelställ.
- Bastu
- Tvättstuga i huset, Hjärnegatan 5.

ENERGIDEKLARATION | Utförd 2020-07-03. 130 kWh/m2 och år. Energiklass E.

URVAL AV UTFÖRDA RENOVERINGAR
2021 | Omläggning av asfalt på gård
2020 | Omputsning och målning av gårdsmuren
2019 | Takreparation, mindre fasadrenovering, nya mattor och anslagstavlor i entréer
2018 | Renovering av trapphusuppgångar, ny maskinpark tvättstuga, OVK
2016 | Installation bredband
2014 | Byte av värmeslingor i stuprör
2012 - 2013 | Byte av termostatventiler, injustering värmesystem
2011 | Installation snörasskydd
2011 | Markarbete och ny brunn på gård, byte stuprör och värmekablar
2009 | Målning av fönster mot gård
2007 | Byte fjärrvärmecentral
2006 - 2007 | Ommålning snickerier trapphus, nya ytterdörrar för medlemmar som beställt
2003 | Nytt tak, fasadrenovering, balkongbyggnation
2000 - 2001 | Stambyte, nya elstigare

KOMMANDE UNDERHÅLL | 
2022 | Målning av fönster mot innergård
2023 - 2024 | Renovering av källare Hjärnegatan 5

JURIDISK INFORMATION

UNDERSÖKNINGSPLIKT | Köparen uppmanas att undersöka bostadsrätten före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”. 

Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Uppgift om bostadens yta härstammar vanligtvis från mätbevis eller föreningens lägenhetsregister. Uppgiven yta kan inte ses som en utfästelse eller garanti. I våra överlåtelseavtal friskriver sig säljaren från allt ansvar för eventuella fel eller brister vad avser ytan och köparen avstår med bindande verkan från alla anspråk mot säljaren vad gäller lägenhetens yta.

Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Uppgift om bostadens yta härstammar vanligtvis från mätbevis eller föreningens lägenhetsregister. Uppgiven yta kan inte ses som en utfästelse eller garanti. I våra överlåtelseavtal friskriver sig säljaren från allt ansvar för eventuella fel eller brister vad avser ytan och köparen avstår med bindande verkan från alla anspråk mot säljaren vad gäller lägenhetens yta.

Mer information gällande bland annat undersökningsplikt finns att tillgå i dokumentet: 

”Undersökningsplikt”

BOENDEKOSTNADSKALKYL | Fastighetsmäklaren erbjuder en individuell beräkning av era boendekostnader. Prata med ansvarig mäklare om beräkning önskas. 

BUDGIVNING | Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande.

Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet. 

MÄKLARENS ANSVAR | Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera om säljarens uppgifter är korrekta. 

För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida:

http://www.fmi.se/konsument

SIDOTJÄNSTER | Mäklaren är, enligt Fastighetsmäklarlagen, skyldig att informera om sina eventuella sidotjänster där mäklaren/företaget får ersättning/provision. Franzon Du Rietz erhåller administrationsersättning, upp till 50% av uppdragsgivarens kostnad för annons på Hemnet. 

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för Hjärnegatan 7
    close-interestform

      Anmälan till visning Hjärnegatan 7