Ansvarig Mäklare Johan Du Rietz
070-880 07 99
Elegant och smakfullt renoverad sekelskiftesfyra med burspråk och balkong i sydväst. Tilltalande klassisk planlösning med vardagsrum och matsal (alt sovrum) i fil mot gatan samt kök, två sovrum och balkong mot gård. Högt i tak och gott om bevarade detaljer, såsom stuckaturer, fiskbensmönstrad ekparkett, höga golvsocklar, franska dörrar, speglade nischer och snickerier. Lägenheten har en genomgående luftig känsla, med flödande ljus, sobra färgval och fina förvaringslösningar i platsbyggda garderober. Stabil och lågt belånad förening i väl omhändertaget och vackert hus från 1907. Pittoresk och lugn adress med småstadskänsla, men ändå väldigt centralt ett kvarter från Odenplan.
L2480221
L2480236
L2480225
L2480239
L2480229
L2480242
L2480252
L2480245
admin order 371 1700696820 1
Pris
11.300.000 kr/bud
Avgift
4.675 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Vatten
Storlek
88 kvm, enl. föreningen.
Antal rum
4
Våningsplan
2 tr, hiss finns
Lägenhets­nummer
1201/1201
Andelstal i förening
8.486 %
Balkong
Balkong i sydväst
Förråd
Källarförråd
Hushållström
648 kr/mån
Försäkring
341 kr/mån
Övrigt
282 kr/mån
Total driftkostnad
1 271 kr/mån

HALL | Inbjudande hall med plats för skor och avhängning av ytterkläder. God förvaring i inbyggda garderober, i en av dem finns en torktumlare placerad. Här finns även en dold städskrubb bakom en tapetserad dörr intill entrén.

VARDAGSRUM | Luftigt och lättmöblerat rum med plats för soffgrupp med mer. Fint tredelat fönsterparti och en platsbyggd bokhylla med skåp.

MATSAL/SOVRUM | Fint rum i fil med vardagsrummet mot lugna Heimdalsgatan. Pampigt burspråk och plats för stora middagsbjudningar. Rummet passar mycket bra som ett tredje sovrum för den som har behov av det.

KÖK | Smakfullt renoverat kök med rikligt av förvaring bakom speglade luckor och generösa arbetsytor på bänkar i Carraramarmor. Den maskinella utrustningen består av integrerad kyl/frys, bred induktionshäll, kolfilterfläkt, ugn, mikro, vinkyl, diskmaskin och tvättmaskin. 

SOVRUMMEN | Det större sovrummet är rymligt, med plats för dubbelsäng med sängbord och övrig möblering. Väl tilltagen förvaring i platsbyggd garderobsvägg. Från detta rum nås balkongen.
Intill finns det andra sovrummet. Det används idag som barnrum men passar lika bra som arbetsrum. Även här finns en platsbyggd garderobsvägg.

BALKONG | Rymlig balkong i bästa sydväst-läge med eftermiddagssol och grönskande utsikt mot öppna lummiga gårdar.

BADRUM | Helkaklat badrum med utrustning bestående av handfat, med kommod, överskåp med spegel, förvaringsskåp, takdusch och WC. Golvvärme och infällda spotlights.

Förening
Brf Trumpetaren 24
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår
1907
Äger marken
Ja
Energi­deklaration
102 kWh per kvm/år
Status
Utförd, 2023-05-03
Tv/Internet
Viasat/IP-Only

Brf Trumpetaren 24 bildades redan i början av 1900-talet och var då en bostadsförening som 2001 ombildades till en bostadsrättsförening. Fastigheten är bebyggd med ett vackert hus uppfört 1907 på Heimdalsgatan 3. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och äger marken.

ANTAL BOSTADSRÄTTER | Huset består av 1 043 kvm bostadsarea fördelat på 12 lägenheter upplåtna med bostadsrätt.

MÅNADSAVGIFT | 4 675 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten. Betalas kvartalsvis i förskott. Obligatorisk kostnad för kabel-TV och bredband tillkommer med 282 kr/mån.

EKONOMI | Föreningen är välskött med mycket god ekonomi. Kassan uppgår till ca 261 000 kr och belåningen till ca 2 721 721 kr, ca 2 610 kr/kvm. Uppgifter enligt styrelsen (2023-11-22). Lägenheten är pantsatt.

KABEL-TV OCH BREDBAND | Kabel-tv via Viasat och bredband/fiber via IP-Only 1000/1000. Obligatorisk kostnad 248 kr/mån

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Lummig innergård med utegrupp, grill, barnvagnsgarage och cykelstill. Cykelförråd i källaren. 

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT | Överlåtelseavgift utgår med 2,5 % av gällande prisbasbelopp och betalas av köparen. Pantsättningsavgift utgår med 1 % av gällande prisbasbelopp.

Indirekt nettoskuldsättning: Går ej att räkna ut då föreningen ej tillhandahåller andelstal av årsavgift.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras enbart på den senaste tillgängliga årsredovisningen (2022). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

ENERGIDEKLARATION | Utförd 2023-05-03. 102 kWh/m2 och år.

URVAL AV UTFÖRDA RENOVERINGAR
2023: Fönsterrenovering mot gård.
2019: Takrenovering.
2018: Renovering trapphus och port.
2017: Brandsäkra fönster alt gipsskivor ovanför ytterdörrar till resp lägenhet.
2013 Stambyte. Mittenstammen i fastigheten byttes 1995.
2011 OVK, renovering av fönster mot gatan.
2009 renovering trapphus och installation säkerhetsdörrar.
2008 installation ny fjärrvärmecentral.
2005/2006 ombyggnation vind, renovering tak och installation hiss.
2003 renovering av gårdsfasad och fönster.

För mer information, se föreningens årsredovisning.

KOMMANDE RENOVERINGAR | Inga större renoveringar planerade under kommande år.

JURIDISK INROMATION

UNDERSÖKNINGSPLIKT | Köparen uppmanas att undersöka bostadsrätten före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”. 

Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Uppgift om bostadens yta härstammar vanligtvis från mätbevis eller föreningens lägenhetsregister. Uppgiven yta kan inte ses som en utfästelse eller garanti. I våra överlåtelseavtal friskriver sig säljaren från allt ansvar för eventuella fel eller brister vad avser ytan och köparen avstår med bindande verkan från alla anspråk mot säljaren vad gäller lägenhetens yta.

Mer information gällande bland annat undersökningsplikt finns att tillgå i dokumentet: 

”Undersökningsplikt”

BOENDEKOSTNADSKALKYL | Fastighetsmäklaren erbjuder en individuell beräkning av era boendekostnader. Prata med ansvarig mäklare om beräkning önskas. 

BUDGIVNING | Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande.

Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet. 

MÄKLARENS ANSVAR | Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera om säljarens uppgifter är korrekta. 

För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida:

http://www.fmi.se/konsument

SIDOTJÄNSTER | Mäklaren är, enligt Fastighetsmäklarlagen, skyldig att informera om sina eventuella sidotjänster där mäklaren/företaget får ersättning/provision. Franzon Du Rietz erhåller administrationsersättning, upp till 50% av uppdragsgivarens kostnad för annons på Hemnet. 

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för Heimdalsgatan 3
    close-interestform

      Anmälan till visning Heimdalsgatan 3