Ansvarig Mäklare Johan Du Rietz
070-880 07 99
Elegant och svårslagen sekelskiftestrea med fungerande kakelugn och balkong. Flödande ljus via högresta fönster i kombination med den generösa takhöjden ger lägenheten en härlig känsla av rymd. Exceptionell planlösning med luftiga sociala ytor i kök och vardagsrum mot gatan, två sovrum i stilla gårdsläge varav master bedroom med platsbyggda garderober och utgång till balkongen. Snyggt renoverat badrum och separat gäst-WC med tvättdel. Gott om bevarade detaljer såsom stuckaturer, takrosetter, speglade nischer, höga golvsocklar, franska dörrar och vackra vitbetsade trägolv. Stabil förening i vackra och väl omhändertagna hus från 1905. Populär adress på lugna Hagagatan med Odenplan och allt man kan önska runt knuten.
L2020446
L2020475
L2020451
L2020463
L2020491
L2020506
L2020548
L2020542
admin order 371 1643946887 1 (1)
Pris
11.700.000 kr/bud
Avgift
3.943 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Vatten, Kabel-TV, Fiber 1 Gbit
Storlek
78 kvm, enligt föreningens lägenhetsförteckning.
Antal rum
3
Våningsplan
2,5 tr
Lägenhets­nummer
6/1201
Andelstal i förening
5.9406 %
Eldstad
Kakelugn
Förråd
Vindsförråd
Hushållström
450 kr/mån
Försäkring
414 kr/mån
Total driftkostnad
864 kr/mån
Interiör

HALL | Fint trapphus med hiss leder till lägenheten. Inbjudande hall med plats för avhängning i inbyggd garderob. Vägg armaturerna ingår ej.

KÖK | Fint renoverat kök med god förvaring bakom ljusa speglade luckor och generösa arbetsytor på bänkar i polerad Carraramarmor. Utrustningen består av induktionshäll, kolfilterfläkt, ugn, mikro, kyl/frys och diskmaskin. Trivsam matplats för 6-8 personer invid fönster. En bred öppning med franska dörrar mot vardagsrummet skapar ett fint flöde vid sociala tillställningar.

VARDAGSRUM | Luftigt och rymligt rum med plats för soffgrupp och övrig möblering. Två stora fönster och en vacker kakelugn i bakre hörnet av rummet.

MASTER BEDROOM | Rofyllt sovrum i lugnt gårdsläge med utgång till balkongen. Plats för dubbelsäng och mycket god förvaring i platsbyggda garderober som avslutas med ett skrivbord/sminkbord i marmor.

BALKONG | Härligt balkong med förmiddagssol och fin utsikt över det öppna gårdslandskapet med vacker bebyggelse. Plats för utegrupp och växter.

SOVRUM 2 | Det andra sovrummet nyttjas idag som barnrum och passar lika bra som arbetsrum/gästrum.

BADRUM | Invid sovrummet finns det fint renoverade badrummet i kalkstensimiterad granitkeramik. Utrustningen består av Takdusch, handfat med förvaring i kommod. inbyggda hyllor, handduksvärmare, vägghängd WC (kvarntoalett). Infällda spotlights och golvvärme.

GÄST-WC/TVÄTTSTUGA
I anslutning till hallen finns en kombinerad gäst-WC och tvättstuga. Utrusningen består av WC, handfat, tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk och förvaring i överskåp. Golvvärme.

Förening
Brf Nejlikan 5
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår
1905
Äger marken
Ja
Känd avgifts­förändring
Nej
Tv/Internet
Com hem / Bahnhof
Förening

Brf Nejlikan 5 förvärvade fastigheten 2000 med adress Hagagatan 10, Gustav Vasa församling i Stockholm. Den vackra byggnaden uppfördes 1905. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och man äger marken. Juridisk person accepteras inte som köpare.

ANTAL BOSTADSRÄTTER OCH LOKALER
I föreningen finns 18 lägenheter varav 17 är upplåtna med bostadsrätt och en med hyresrätt (dold tillgång). Totala lägenhetsytan uppgår till 1 391 kvm. I huset finns även tre kommersiella lokaler om totalt 362 kvm upplåtna med hyresrätt.

EKONOMI
Föreningen är stabil med god ekonomi. De långfristiga skulderna uppgår till ca 10 120 tkr (ca 7 275 kr/kvm) och kassan uppgår till ca 1 800 tkr. Föreningens lokaler inbringar ca 632 tkr/år. Föreningen har dolda tillgångar i form av en lägenhet om 3 rok upplåten med hyresrätt och oinredd vind i gårdshuset. Uppgifter enligt årsredovisning för 2020, ekonomisk förvaltare och styrelsen (2022-02-03).

ÅRSAVGIFT
3 943 kr/mån. Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, vatten, TV och fiber 1 Gbit via Bahnhof. Det finns inga aviserade avgiftsförändringar.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift utgår med 1 208 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) och betalas av köparen. Pantsättningsavgift utgår med 483 kr (1 % av gällande prisbasbelopp).

KABEL-TV OCH BREDBAND
Comhem och Bahnhof

PARKERING
Boendeparkering på gatan via Stockholm stad.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Gemensam fin innergård i öppet gårdslandskap med utemöbler och grill.
- Tvättstuga i källaren av gårdshuset. (nås även via källargång från gatuhuset).
. Cykel- och barnvagnsrum i källaren

URVAL UTFÖRDA RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
2020 - Underhåll av ventilationssystem.
2019 - Hissrenovering gårdshuset. Underhållsspolning av stammar.
2018 - Omfattande renovering av gården inklusive gårdsbjälklag. Installation av säkerhetsdörrar.
2016 - Byte av hiss i gatuhuset.
2014 - Underhållsspolning av stammar.
2012 - Omläggning av tak på gathuset
2011-2012 - Fönsterrenovering
2009 - Renovering Hyreslägenhet.
2007 - Renovering av butikslokal.
2005-2006 - Ny värmeväxlare och cirkulationspump.
2003 - Vindsutrymme ombyggt till bostadsyta.
1984-85 - Omfattande renovering med bl.a. stambyte och elstammar.

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
Fasadrenovering av gatuhusets sockel mot trottoaren (den grå delen) och gårdshusets källardel mot Sveavägen samt mindre reparationer. Renovering av fönster i båda trapphusen och butikens fönster mot gatan. Renovering av samtligaentréportar. Upphandling av projektledning/konsult sker nu och åtgärderna kan förhoppningsvis göras under året.

JURIDISK INFORMATION

UNDERSÖKNINGSPLIKT | Köparen uppmanas att undersöka bostadsrätten före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”. 

Mer information gällande bland annat undersökningsplikt finns att tillgå i dokumentet: 

”Undersökningsplikt”

BOENDEKOSTNADSKALKYL | Fastighetsmäklaren erbjuder en individuell beräkning av era boendekostnader. Prata med ansvarig mäklare om beräkning önskas. 

BUDGIVNING | Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande.

Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet. 

MÄKLARENS ANSVAR | Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera om säljarens uppgifter är korrekta. 

För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida:

http://www.fmi.se/konsument

SIDOTJÄNSTER | Mäklaren är, enligt Fastighetsmäklarlagen, skyldig att informera om sina eventuella sidotjänster där mäklaren/företaget får ersättning/provision. Franzon Du Rietz erhåller administrationsersättning, upp till 50% av uppdragsvigarens kostnad för annons på Hemnet. 

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för Hagagatan 10
    close-interestform

      Anmälan till visning Hagagatan 10