Ansvarig Mäklare Johan Du Rietz
070-880 07 99
Stilren och smakfullt renoverad tvåa med balkong mot grönskande innergård invid Karlavägen. Socialt öppet kök/vardagsrum med halvö och gott om plats för matsalsmöbler samt soffgrupp. Rofyllt sovrum, badrum med tvättmaskin och genomgående god förvaring. Fina detaljer såsom fiskbensmönstrad ekparkett, stora fönsterpartier och platsbyggd bokhylla/skrivbord. Skuldfri förening på attraktiv adress invid Karlavägen med direkt närhet till allt man kan önska.
L2010040
L2010006
L2010013
L2010017
L2010021
L2010001
L2010074
L2010080
admin order 371 1642112074 1
Pris
6.350.000 kr/bud
Avgift
2.142 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Vatten
Storlek
51 kvm
Antal rum
2
Våningsplan
1,5 tr, hiss finns
Lägenhets­nummer
16899-01-01-1105/1105
Andelstal i förening
3.1578000 %
Balkong
Balkong
Förråd
Vindsförråd
Hushållström
250 kr/mån
Försäkring
167 kr/mån
Övrigt
250 kr/mån
Total driftkostnad
667 kr/mån
Interiör

Lägenheten renoverades med nytt kök, ytskikt och elarbeten under 2020.

HALL | Bra plats för avhängning av ytterkläder och väl tilltagen förvaring i fyra garderober. Hallen leder vidare till lägenhetens samtliga rum.

KÖK | Stilrent renoverat kök i öppen planlösning mot vardagsrummet. En halvö skapar en trevlig avgränsning i rummet och bjuder in till umgänge. Rena linjer med god förvaring bakom släta vita luckor och generösa arbetsytor på bänkar i påkostad granitkeramik. Den maskinella utrustningen består av gasspis, kolfilterfläkt, ugn, diskmaskin, integrerad kyl/frys och vinkyl.

MATPLATS | Mellan kök och vardagsrum finns en generös matplats för stora sällskap.

VARDAGSRUM | Här finns plats för rejäl soffgrupp samt övrig möblering. I bakkant av rummet finns en platsbyggd bokhylla och skrivbord med skåp, det perfekta hemmakontoret. Från vardagsrum/kök nås balkongen.

BALKONG | Trevlig balkong mot ett öppet och grönskande gårdslandskap. Här finns plats för cafégrupp och växter.

SOVRUM | Trivsamt sovrum i harmoniskt gårdsläge liksom hela lägenheten. Här finns plats för dubbelsäng med nattduksbord och bra förvaring i tre rymliga garderober.

BADRUM | Helkaklat och fint badrum. Utrustningen består av takdusch, handfat, förvaring i skåp samt överskåp med spegel, handduksvärmare, tvättmaskin och WC.  

Förening
Brf Rådjuret 4
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår
1937
Äger marken
Ja
Energi­deklaration
172 kWh per kvm/år
Status
Utförd, 2020-03-05
Tv/Internet
Com hem/Ownit
Förening

Brf Rådjuret 4 registrerades 1993 och förvärvade fastigheten 1995 med adress Grev Turegatan 62, Hedvig Eleonora församling i Stockholm. Den tidstypiska byggnaden uppfördes 1937. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och man äger marken. Juridisk person accepteras inte som köpare.

ANTAL BOSTADSRÄTTER OCH LOKALER
I föreningen finns 32 bostadslägenheter varav 29 är upplåtna med bostadsrätt och tre med hyresrätt (dolda tillgångar om ca 183 kvm). Totala lägenhetsytan uppgår till 1 980 kvm. I huset finns även tre kommersiella lokaler om totalt 182 kvm upplåtna med hyresrätt.

EKONOMI
Föreningen har mycket god ekonomi utan långfristiga skulder och kassan uppgår till ca 3 772 tkr. Föreningen har dolda tillgångar i form av tre hyreslägenheter (37 kvm, 73 kvm, 73 kvm) och en råvind. Hyreslägenheterna inbringar ca 218 tkr/år och föreningens tre lokaler ca 250 tkr. Uppgifter enligt årsredovisning för 2020 och styrelsen (2022-01-12).

ÅRSAVGIFT
2 142 kr/mån. Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme och vatten. Inget beslut är fattat om avgiftshöjning. Men föreningen planerar att höja avgifterna, om inte tidigare så kommer det att ske i samband med stambytet.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift utgår med 1 208 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) och betalas av köparen. Pantsättningsavgift utgår med 483 kr (1 % av gällande prisbasbelopp).

KABEL-TV OCH BREDBAND
Comhem/Ownit

PARKERING
Boendeparkering på gatan via Stockholm stad.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Grönskande innergård med gräsmatta och utemöbler.
- Barnvagns- och cykelrum i källaren.
- Cykelställ på framsidan av huset.
- Tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel.
- Takterrass.
- Styrelserum.

URVAL UTFÖRDA RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
2021 Markarbeten på gården.
2020 Energideklaration utförd. Radonmätning. Mattor i entré och trapphus.
2018 Ombyggnad av ventilation.
2018 Fasad- och terassrenoveringar, baksida. Ombyggnad ventilation.
2017 Fasad- och terassrenoveringar, framsida.
2016 OVK
2014 Besiktning och filmning av avloppsstammar.
2013 Bredband.
2012 Målning och renovering av yttertak.
2011 Stenläggning framsida.
2010 Renovering fönster.
2009 Säkerhetsdörrar.
2005 Ommålning yttertak. Ny hissmotor och styrsystem.
2002 Byte av fjärrvärmeutrustning.
2001 Byte av elstigare.
Se årsredovisningen för ytterligare utfört underhåll.

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
Man planerar för stambyte och målbilden är att komma igång i början på 2023, inget är dock beslutat.
För att finansiera stambytet och motverka avgiftshöjningar har styrelsen diskuterat eventuell försäljning av råvinden, men inget är beslutat i frågan.

JURIDISK INFORMATION

UNDERSÖKNINGSPLIKT | Köparen uppmanas att undersöka bostadsrätten före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”. 

Mer information gällande bland annat undersökningsplikt finns att tillgå i dokumentet: 

”Undersökningsplikt”

BOENDEKOSTNADSKALKYL | Fastighetsmäklaren erbjuder en individuell beräkning av era boendekostnader. Prata med ansvarig mäklare om beräkning önskas. 

BUDGIVNING | Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande.

Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet. 

MÄKLARENS ANSVAR | Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera om säljarens uppgifter är korrekta. 

För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida:

http://www.fmi.se/konsument

SIDOTJÄNSTER | Mäklaren är, enligt Fastighetsmäklarlagen, skyldig att informera om sina eventuella sidotjänster där mäklaren/företaget får ersättning/provision. Franzon Du Rietz erhåller administrationsersättning, upp till 50% av uppdragsvigarens kostnad för annons på Hemnet. 

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för Grev Turegatan 62
    close-interestform

      Anmälan till visning Grev Turegatan 62