Ansvarig Mäklare Johan Du Rietz
070-880 07 99
Fantastisk 1880-talstvåa i högt ogenerat läge med flödande ljus och solig balkong. Tilltalande och genomgående planlösning mellan rofyllda och grönskande gårdar. Generös takhöjd och gott om fina detaljer såsom fiskbensmönstrad ekparkett, höga golvsocklar, franska dörrar, högresta fönster med speglade nischer, taklister, takrosett och platsbyggd bokhylla med infälld belysning. Trivsam och attraktiv adress invid Karlavägen och direkt närhet till allt man kan önska. Stabil bostadsförening med god ekonomi i vackra hus från 1882 och man äger marken.
14
01 (kopia)1
08
05
11
19
17
12
admin order 371 1698212411 1
Pris
8.500.000 kr/bud
Avgift
3.284 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Vatten
Storlek
60 kvm, enl. mätbevis. Föreningen uppger "area 61 kvm".
Antal rum
2
Våningsplan
4 tr, hiss finns
Lägenhets­nummer
018/1402
Andelstal i förening
3.85034 %
Andelstal av avgift
3.85034 %
Balkong
Balkong
Förråd
Källarförråd
Hushållström
537 kr/mån
Försäkring
364 kr/mån
Total driftkostnad
901 kr/mån
INTERIÖR

HALL | Via trapphus med hiss och entré med säkerhetsdörrar kommer man in i hallen. Här finns bra plats för avhängning av ytterkläder och förvaring i inbyggda garderober. Hallen leder vidare till lägenhetens samtliga rum.

VARDAGSRUM | Underbart rum med flödande ljus och fin himmelkontakt tack vare det höga läget. Här finns gott om plats för matsalsmöbler och soffgrupp. En platsbyggd bokhylla med infälld belysning pryder den bakre väggen i rummet. Utgång till balkong.

BALKONG | Trivsam balkong med eftermiddags-/kvällssol och vacker utsikt över öppet grönskande gårdslandskap. 

SOVRUM | Sovrummet ligger i fil med vardagsrummet och avgränsas med franska dörrar. Rofyllt och rymligt med plats för dubbelsäng och nattduksbord.

WALK IN CLOSET | Mellan sovrummet och hallen finns en väl tilltagen walk in closet för mycket god förvaring av kläder.

KÖK | Inbjudande kök med god förvaring bakom släta ljusa luckor och generösa arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, induktionshäll, fläkt, ugn, mikro och diskmaskin. Matplats för 4-6 personer. Bygglov har funnits för en balkong från köket och kan sökas på nytt.

BADRUM | Fint och smart planerat badrum i ljus kakelsättning. Här finns en rymlig dusch med skutdörr i glas, handfat med förvaring i kommod, överskåp med spegel, handduksvärmare, tvättmaskin och torktumlare. Infällda spotlights och golvvärme.

Förening
Bf Vega No 1 Upa
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Andel i bostadsförening - Lägenhet
Byggår
1882
Äger marken
Ja
Energi­deklaration
172 kWh per kvm/år
Status
Utförd, 2020-03-05
Tv/Internet
Tele2

Bf Vega No 1 upa registrerades 1897 och förvärvade fastigheten samma år med adress Grev Turegatan 54 i Hedvig Eleonora församling i Stockholm. Föreningen är en äkta bostadsförening och man äger marken. Juridisk person accepteras inte som köpare. Föreningens stadgar uppger att man ska vara skriven på bostaden.

ANTAL LÄGENHETER | I föreningen finns 21 bostadslägenheter, varav 20 är upplåtna som bostäder åt medlemmarna och en är upplåten med hyresrätt. Totala lägenhetsytan uppgår till 1 607 kvm.

EKONOMI | Föreningen är välskött med god ekonomi. De långfristiga skulderna uppgår till ca 8 570 000 kr (ca 5 333 kr/kvm) och kassa och klientmedelskonto hos den ekonomiska förvaltaren uppgår till ca 363 000 kr.

ÅRSAVGIFT | 3 284 kr/mån. Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme och vatten. Föreningen diskuterar/planerar en avgiftshöjning, beslut ska fattas i december.

Indirekt nettoskuldsättning: 315 805 kr.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras enbart på den senaste tillgängliga årsredovisningen (2022). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT | Överlåtelseavgift utgår med 1 313 kr och betalas av säljaren. Pantsättningsavgift utgår med 525 kr och betalas av pantsättaren.

KABEL-TV OCH BREDBAND | Tele2

PARKERING | Boendeparkering på gatan via Stockholm stad.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Tvättstuga i markplan i gårdshus.
- Cykelrum via gården.
- Grönskande gård med utegrupp.

URVAL UTFÖRDA RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
2022 - Ombyggnation av takterrass i gårdshus efter gällande branschstandard. Nya nödtelefoner med 4G till hissarna. Lagning av putsskadai gårdshus plan 3. Justering fjärrvärmesystemet. Vattenskada i gathuset, rivning och återställning. Stamspolning gatuhus. VVS problem i bastum, sanering efter att vatten läckt
2021 - OVK. Håligheter på stora gården fyllda. Byte av lås till gemensamma utrymmen.
2020 - Energideklaration. Ombyggnation av takterrass i gathus efter vattenskada enligt gällande branschstandard.
2019 - Spolning stammar och filmning av brunnar gårdar. Byte av cirkulationspump samt shuntpaket för uppvärmning vindsvåning lgh 19. Målning fönster resterande våningar 0-2, 0-3 samt lilla gårdshus.
2018/2019 - Trapphusrenovering samt byte av belysning samt elledningar i trapphus.
2018 - Utbyte av cirkulationspumpen i fjärrvärmeanläggningen som transporterar varmvatten till radiatorer. Översyn fläktsystem i tvättstugan. Målning av vägg, foder och dörrar vid soprum. VVS arbete justering av vattentryck i stammar till lilla gårdshus.
Hissar löpande 2014, 2015, 2016 , 2019, 2020, 2021.
2017/2018 - Stuprörsarbeten och taksäkerhet.
2017 - Radonmätning. Nya tvättmaskiner & torktumlare. Ny ramp soprum.
2015 - Takmålning. Målning fönster två övre våningar. Reparation fasad. Målning av dörrar entréer. Fjärrvärme cirkulationspump och expansionskärl. Spolning stammar.
1994/1995 - Renovering fasad.
1989 - Elstigar.

Föreningen tillämpar partiella stambyten i samband med att lägenhetsinnehavaren väljer att renovera kök eller badrum. Aktuell lägenhet är stambytt år 2000 enligt föreningen.

PLANERADE UNDERHÅLL | Man har kommande underhåll närmsta åren såsom måla fönster, spola stammar och reparation av mur. I vilken ordning bestäms när man gått igenom underhållsplanen och avgiftshöjningen i december.

JURIDISK INFORMATION

UNDERSÖKNINGSPLIKT | Köparen uppmanas att undersöka bostadsrätten före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”. 

Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Uppgift om bostadens yta härstammar vanligtvis från mätbevis eller föreningens lägenhetsregister. Uppgiven yta kan inte ses som en utfästelse eller garanti. I våra överlåtelseavtal friskriver sig säljaren från allt ansvar för eventuella fel eller brister vad avser ytan och köparen avstår med bindande verkan från alla anspråk mot säljaren vad gäller lägenhetens yta.

Mer information gällande bland annat undersökningsplikt finns att tillgå i dokumentet: 

”Undersökningsplikt”

BOENDEKOSTNADSKALKYL | Fastighetsmäklaren erbjuder en individuell beräkning av era boendekostnader. Prata med ansvarig mäklare om beräkning önskas. 

BUDGIVNING | Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande.

Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet. 

MÄKLARENS ANSVAR | Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera om säljarens uppgifter är korrekta. 

För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida:

http://www.fmi.se/konsument

SIDOTJÄNSTER | Mäklaren är, enligt Fastighetsmäklarlagen, skyldig att informera om sina eventuella sidotjänster där mäklaren/företaget får ersättning/provision. Franzon Du Rietz erhåller administrationsersättning, upp till 50% av uppdragsgivarens kostnad för annons på Hemnet. 

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för Grev Turegatan 54
    close-interestform

      Anmälan till visning Grev Turegatan 54