Ansvarig Mäklare Johan Du Rietz
070-880 07 99
Inbjudande och klassisk trerummare med flödande ljus i rofyllt läge mellan grönskande gårdar. Två balkonger med utgång från kök (förmiddagssol) och vardagsrum (eftermiddagssol). Flexibel planlösning med möjlighet att skapa en fyra med upp till tre sovrum. Generös takhöjd och tilltalande detaljer såsom franska dörrar, höga golvsocklar, speglade nischer och takrosetter. Stabil bostadsförening i väl omhändertagna hus från 1882. Attraktiv adress invid Karlavägen med härlig kvarterskänsla trots det centrala läget på Östermalm. Lägenheten stambyttes 2015. Hiss finns.
Grev Turegatan 54 5
Grev Turegatan 54 6
Grev Turegatan 54 3
Grev Turegatan 54 4
Grev Turegatan 54 2
Grev Turegatan 54 9
Grev Turegatan 54 26
DSF0856
admin correction 371 1662380238 1
Pris
11.250.000 kr/bud
Avgift
4.378 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Vatten
Storlek
90 kvm, enl. mätbevis. Föreningen uppger "lägenhetsarea 90 kvm".
Antal rum
3
Våningsplan
2 tr, hiss finns
Lägenhets­nummer
13/1201
Andelstal i förening
5.69000 %
Andelstal av avgift
5.69 %
Balkong
Två balkonger
Förråd
Källarförråd
Hushållström
800 kr/mån
Försäkring
300 kr/mån
Total driftkostnad
1 100 kr/mån
Interiör

LÄGENHETENS SKICK | Bostaden har stått obebodd sedan april 2019 och nuvarande ägare har aldrig varit bosatt i lägenheten. Därav kan skick och funktion på vitvaror med mer inte garanteras.

HALL | Trapphus med hiss och entré via säkerhetsdörr leder till hallen. Här finns gott om utrymme för avhängning av ytterkläder och förvaring i inbyggt skåp. Hallen leder vidare till lägenhetens samtliga rum.

KÖK | Klassiskt kök från 2015 i samband med stambytet. God förvaring bakom gråa speglade luckor och generösa arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spis med ugn och diskmaskin. Rymlig matplats och ytterligare förvaring i bevarat skafferi.  Utgång till balkong i ost/sydost med förmiddagssol. I köket finns en separat köksentré som inte används.

VARDAGSRUM | Inbjudande rum med gott om plats för soffgrupp med mer. Franska dörrar både mot hallen och vidare till matsalen. Fint ljusinsläpp och utgång till den andra balkongen i väst-nordväst med eftermiddagssol mot ett öppet grönskande gårdslandskap.

MATSAL / SOVRUM | I fil med vardagsrummet avgränsat med franska dörrar finns matsalen med plats för större sällskap. Detta rum passar även fint som sovrum med plats för dubbelsäng och garderober vid behov.

SOVRUM | Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och övrig möblering. Riklig förvaring i flertalet garderober och klädkammare. Två fönster skapar möjligheten att dela av rummet till två mindre rum för den som har behov av tre sovrum.

BADRUM | Fint helkaklat badrum renoverat 2015 i samband med stambytet. Utrustningen består av handfat med förvaring i kommod, överskåp med spegel, tvättmaskin, torktumlare, handduksvärmare, dusch och WC.

Förening
Bf Vega No 1 Upa
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Andel i bostadsförening - Lägenhet
Byggår
1882
Äger marken
Ja
Energi­deklaration
110 kWh per kvm/år
Status
Utförd, 2020-12-30
Förening

Bf Vega No 1 upa registrerades 1897 med adress Grev Turegatan 54 i Hedvig Eleonora församling i Stockholm. Föreningen är en äkta bostadsförening och man äger marken. Juridisk person accepteras inte som köpare. Föreningens stadgar uppger att man ska vara skriven på bostaden.

ANTAL LÄGENHETER | I föreningen finns 21 bostadslägenheter, varav 20 är upplåtna som bostäder åt medlemmarna och en är upplåten med hyresrätt. Totala lägenhetsytan uppgår till 1 607 kvm.

EKONOMI | Föreningen är välskött med mycket god ekonomi. De långfristiga skulderna uppgår till ca 8 575 235 kr (ca 5 336 kr/kvm) och kassan uppgår till ca 588 508 kr (kontrollerat med styrelsen 2022-09-11).

ÅRSAVGIFT | 4 378 kr/mån. Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme och vatten. Föreningen planerar en mindre höjning av avgiften men ingen dramatisk förändring. Detta ska beslutas i slutet på oktober och baseras på KPI.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT | Överlåtelseavgift utgår med 1 208 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) och betalas av köparen. Pantsättningsavgift utgår med 483 kr (1 % av gällande prisbasbelopp).

KABEL-TV OCH BREDBAND | Tele2

PARKERING | Boendeparkering på gatan via Stockholm stad.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Tvättstuga i markplan i gårdshus.
- Prydliga och grönskande gårdar med utemöbler och cykelställ.
- Vinterförvaring av cyklar i källaren.
- Barnvagnsparkering i entrén.

URVAL UTFÖRDA RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
2022 - Ombyggnation av takterrass i gårdshus efter gällande branschstandard. Nya nödtelefoner med 4G till hissarna
2021 - OVK. Håligheter på stora gården fyllda. Byte av lås till gemensamma utrymmen.
2020 - Energideklaration. Ombyggnation av takterrass i gathus efter vattenskada enligt gällande branschstandard.
2019 - Spolning stammar och filmning av brunnar gårdar. Byte av cirkulationspump samt shuntpaket för uppvärmning vindsvåning lgh 19. Målning fönster resterande våningar 0-2, 0-3 samt lilla gårdshus.
2018/2019 - Trapphusrenovering samt byte av belysning samt elledningar i trapphus.
2018 - Utbyte av cirkulationspumpen i fjärrvärmeanläggningen som transporterar varmvatten till radiatorer. Översyn fläktsystem i tvättstugan. Målning av vägg, foder och dörrar vid soprum. VVS arbete justering av vattentryck i stammar till lilla gårdshus.
Hissar löpande 2014, 2015, 2016 , 2019, 2020, 2021.
2017/2018 - Stuprörsarbeten och taksäkerhet.
2017 - Radonmätning. Nya tvättmaskiner & torktumlare. Ny ramp soprum.
2015 - Takmålning. Målning fönster två övre våningar. Reparation fasad. Målning av dörrar entréer. Fjärrvärme cirkulationspump och expansionskärl. Spolning stammar.
1994/1995 - Renovering fasad.
1989 - Elstigar.

Föreningen tillämpar partiella stambyten i samband med att lägenhetsinnehavaren väljer att renovera kök eller badrum. Aktuell lägenhet är stambytt 2015.

PÅGÅENDE/PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
Muren ska åtgärdas.

JURIDISK INFORMATION

UNDERSÖKNINGSPLIKT | Köparen uppmanas att undersöka bostadsrätten före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”. 

Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Uppgift om bostadens yta härstammar vanligtvis från mätbevis eller föreningens lägenhetsregister. Uppgiven yta kan inte ses som en utfästelse eller garanti. I våra överlåtelseavtal friskriver sig säljaren från allt ansvar för eventuella fel eller brister vad avser ytan och köparen avstår med bindande verkan från alla anspråk mot säljaren vad gäller lägenhetens yta.

Mer information gällande bland annat undersökningsplikt finns att tillgå i dokumentet: 

”Undersökningsplikt”

BOENDEKOSTNADSKALKYL | Fastighetsmäklaren erbjuder en individuell beräkning av era boendekostnader. Prata med ansvarig mäklare om beräkning önskas. 

BUDGIVNING | Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande.

Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet. 

MÄKLARENS ANSVAR | Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera om säljarens uppgifter är korrekta. 

För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida:

http://www.fmi.se/konsument

SIDOTJÄNSTER | Mäklaren är, enligt Fastighetsmäklarlagen, skyldig att informera om sina eventuella sidotjänster där mäklaren/företaget får ersättning/provision. Franzon Du Rietz erhåller administrationsersättning, upp till 50% av uppdragsgivarens kostnad för annons på Hemnet. 

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för Grev Turegatan 54 A
    close-interestform

      Anmälan till visning Grev Turegatan 54 A