Ansvarig Mäklare Johan Franzon
070-445 51 80
Kontakta mäklaren för visning - Ljus tvåa med härlig rymd och genomgående planlösning. Ett otroligt trivsamt hem med generös takhöjd, stuckaturer, höga golvsocklar och vackra golv med furutiljor. Från kök nås stillsam och pittoresk innergård med omhändertagen gemensam uteplats. Här bor ni stillsamt på en av Stockholms mest attraktiva adresser. Välskött bostadsförening från 1882 med låg skuldsättning en kort promenad från Stureplan, Humlegården och Karlaplan.
L2330325
L2330321
L2330318
L2330304
L2330364
L2330379
L2330383
L2330385
admin_order_371_1685169633_1
Pris
6.875.000 kr/bud
Avgift
3.180 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Vatten, Kabel-tv
Storlek
61 kvm, enl mätbevis. 65 kvm lägenhetsyta enl förening.
Antal rum
2
Våningsplan
Entréplan
Lägenhets­nummer
0002/1002
Andelstal i förening
0.03807820
Andelstal av avgift
0.03807820
Balkong
Utgång till innergård
Förråd
Disponerar källarförråd
Hushållström
700 kr/mån
Försäkring
258 kr/mån
Total driftkostnad
958 kr/mån

HALL | Entré till trevlig hall via vackra säkerhetsklassade parrdörrar. Bra förvaring erbjuds via inredd Walk-in-closet med hyllsystem. Vackert trägolv med breda tiljor leder vidare in i bostaden. 

VARDAGSRUM | Luftigt och spatiöst vardagsrum med generös takhöjd och två stora fönster i fil med speglade fönsternischer. Lättmöblerade ytor ger plats för både soffgrupp och matplats. 

KÖK | Tilltaget och trivsamt kök med gott om skåpsförvaring och arbetsyta via bänkskiva i marmor. Utrymme för stort matbord invid glasade pardörrar som leder ut till stillsam gård. Vidare är köket utrustat med ugn, häll, diskmaskin och kyl/frys.

SOVRUM | Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng. Bra förvaring erbjuds via två stora garderober. 

BADRUM | Badrum i tilltagen storlek inrymmer duschhörna, tvättmöjligheter via tvättmaskin, handdukstork, tvättställ och golvvärme. 

Förening
Bostadsföreningen Vega No 2 UPA
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Andel i bostadsförening - Lägenhet
Byggår
1882
Äger marken
Ja
Energi­deklaration
163 kWh per kvm/år
Status
Utförd, 2018-11-08

Bostadsföreningen Vega nr 2 u.p.a. registrerades redan 1882 och är en äkta bostadsförening som består av gatuhus samt gårdshus. Marken innehas med äganderätt.

ANTAL LÄGENHETER | Föreningen upplåter 21 lägenheter med nyttjanderätt utan begränsning i tiden. Andelsrätternas totalyta är 1 707 kvm.

EKONOMI/KVARTALSAVGIFT | Bostadsförening med lån om cirka 2 723 kr/kvm (enl årsredovisning 2022). 9 539 kr/kvartal betalas kvartalsvis i förskott (3 180 kr utslaget på månad). I avgiften ingår värme, vatten och grundutbudet kabel-tv. Föreningen höjde avgiften med 10% 1 juli 2023.

Indirekt nettoskuldsättning: Cirka 144 774 kr

Andelens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras enbart på den senaste tillgängliga årsredovisningen (2022). Uppgifterna kan därför vara utdaterade/förändrade. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare. 

KABEL-TV OCH BREDBAND | Kabel-tv och bredband finns i fastigheten via Com Hem.

GEMENSAMMA UTRYMMEN | 
- Tvättstuga
- Två fina innergårdar med utemöbler och grill.
- Cykelparkering på bakre gården.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT | Vid lägenhetsöverlåtelser debiteras säljaren en överlåtelseavgift på f n 1 313 kr och en pantsättningsavgift om f n 525 kr.

ENERGIDEKLARATION | Utförd 2018-11-08. 163 kWh/kvm och år. Energiklass F.

URVAL AV FÖRENINGENS RENOVERINGAR
2022 | Renovering av mellersta gården. 
2021 | Byte torktumlare i tvättstugan, Renovering och byten lås gårdsförråd och källarnedgång hus A, Översyn och planering av innergårdarna.
2020 | Nya upphandlingar av hisskötsel och städbolag, Fönsterrenovering vindsvåningarna och byte av glaskassetter.
2019 | Radonmätningsanalys med godkänt resultat, Stambyten källaren gathuset, Renovering av portar och dörrar, Besiktning och genomgång av elen i källare, tvättstuga och trädgård.
2018 | Besiktning (lagstadgad) av rökgångar och eldstäder, TFA - trygghetsgenomgång av alla våtrum i samtliga lägenheter, även okulär besiktning av lägenheterna, Energideklaration, Stambyten källaren gårdshuset.
2016 | Totalrenovering av pannskorsten gathuset, Utbyte av 1800-talsdörrarna gathus och gårdshus till säkerhetsdörrar, Utbyte av automatiska portöppnare till manuell funktion.
2015 | Asbestsanering av rör och stammar i källarna, Byte av samtliga stora stamventiler samt vissa stamrenoveringar i källarna, Ommålning av yttertaket innergårdsflygeln, Obligatorisk Ventilationskontroll (OVK).
2014 | Dränering av grunden samt byte dagvattenrör och avrinning gårdsflygel (hus C), Renovering och målning av mur innergården, Uppgrävning och lagning vattenrör mellangården.
2013 | Stamrenovering - relining och visst stambyte (hus A och B), Garantibesiktning och åtgärder av fastighetens två hissar.
2010 | Installation av postboxar och fibernätverk till föreningen, besiktning av våtutrymmen i samtliga lägenheter.
2009 | Avloppsspolning, stamrensning samt genomgång golvbrunnar, vattenlås och grenledningar i samtliga lägenheter, Ommålning av tak, Ommålning av fasad.

KOMMANDE RENOVERINGAR | Ny isolering av alla fönster förutom vindslägenheter. Täta läckage från Franska ambassaden till gårdshus. Fräscha upp entrédörr. Förstärka skalskydd. Fortsatt uppfräschning av innergård. Information från årsredovisning 2022. 

GRUNDEN KRING BOSTADSFÖRENING | En bostadsförening är en ekonomisk förening, registrerad före den 1 juli 1930, med ändamål att bereda bostäder till sina medlemmar. Denna boendeform fanns innan Bostadsrättslagen uppkom och idag är bostadsrättsföreningar den vanligaste boendeformen. Bostadsrättsföreningar har den egna Bostadsrättslagen, medan bostadsföreningar styrs av Lagen om ekonomiska föreningar. Dessutom förlitas många frågor i bostadsföreningar på föreningens stadgar eftersom lagen om ekonomiska föreningar inte detaljerat reglerar viktiga detaljer för en bostadsförening. Därför är det viktigt att gå igenom stadgarna ordentligt innan eventuellt köp.

JURIDISK INFORMATION

UNDERSÖKNINGSPLIKT | Köparen uppmanas att undersöka lägenheten före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”. 

Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart andelsrätten utan även förhållanden kring föreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Uppgift om bostadens yta härstammar vanligtvis från mätbevis eller föreningens lägenhetsregister. Uppgiven yta kan inte ses som en utfästelse eller garanti. I våra överlåtelseavtal friskriver sig säljaren från allt ansvar för eventuella fel eller brister vad avser ytan och köparen avstår med bindande verkan från alla anspråk mot säljaren vad gäller lägenhetens yta.

Mer information gällande bland annat undersökningsplikt finns att tillgå i dokumentet: 

”Undersökningsplikt”

BOENDEKOSTNADSKALKYL | Fastighetsmäklaren erbjuder en individuell beräkning av era boendekostnader. Prata med ansvarig mäklare om beräkning önskas. 

BUDGIVNING | Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande.

Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet. 

MÄKLARENS ANSVAR | Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera om säljarens uppgifter är korrekta. 

För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida:

http://www.fmi.se/konsument

SIDOTJÄNSTER | Mäklaren är, enligt Fastighetsmäklarlagen, skyldig att informera om sina eventuella sidotjänster där mäklaren/företaget får ersättning/provision. Franzon Du Rietz erhåller administrationsersättning, upp till 50% av uppdragsgivarens kostnad för annons på Hemnet. 

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för Grev Turegatan 52A
    close-interestform

      Anmälan till visning Grev Turegatan 52A