Ansvarig Mäklare Johan Franzon
070-445 51 80
I anrika Läderfabriken saluförs denna fantastisk trea med härlig industriell karaktär och vy över Järlasjön. Genomgående väldisponerade kvadratmeter och slående takhöjd. Kvalitativt kök från välrenommerade Kvänum med öppen planlösning mot vardagsrum som badar i ljus från generösa fönsterpartier och dubbeldörrar till balkong. Två välplanerade och rofyllda sovrum varav ena når balkong via dubbeldörrar. Stor klädkammare erbjuder tvättmöjligheter via tvättmaskin och torktumlare. Smakfullt badrum med New York-känsla. Ett hem som måste upplevas. Förening med bra ekonomi, biorum, gym, hundspa och garage.
Garverigränd-webb-16
Garverigra?ênd-webb-4
Garverigränd-webb-32
Garverigränd-webb-31
Garverigränd-webb-52
admin order 371 1591415881 1
Pris
6.495.000 kr/bud
Avgift
4.895 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Vatten, Bredband
Storlek
88 kvm
Antal rum
3
Våningsplan
Vån 4 (1 tr), hiss finns
Lägenhets­nummer
72640404/1104
Andelstal i förening
1.80800 %
Andelstal av avgift
1.80 %
Balkong
Balkong
Förråd
Källarförråd
Hushållström
350 kr/mån
Försäkring
300 kr/mån
Total driftkostnad
650 kr/mån

HALL
Välkomnande hall med fantastisk takhöjd och vackra ljusa plankgolv i Ek som ligger genomgående i bostaden. Snygg och praktisk garderobsförvaring sträcker sig från golv till tak. 

VARDAGSRUM
Ljust vardagsrum med härlig rymd erbjuder bra med plats för soffgrupp och stor matsalsmöbel. Stora fönster och glasad dubbeldörr skänker fantastiskt ljus och erbjuder utsikt över Järlasjön och stillsam innergård. 

KÖK
Påkostat och platsbyggt kök från Kvänum delas snyggt och praktiskt av från vardagsrum med mobil köksö, även den från Kvänum. God förvaring via öppna hyllor, överskåp och skafferi. Maskinell utrustning bestående av diskmaskin, kyl, frys, spishäll, ugn och fläkt. 

SOVRUM
Två väldisponerade sovrum. I anslutning till vardagsrum finns bostadens master bedroom med utgång till balkong. Klädkammare erbjuder bra förvaring och tvättmöjligheter via tvättmaskin och torktumlare.  Bostadens andra sovrum finns beläget i anslutning till hall och erbjuder plats för dubbelsäng. 

BADRUM
Smakfullt badrum med New york-känsla. Mattsvarta hexagonklinker och vita kakelplattor i tegelförband gifter sig väl med badrumsinredning bestående av dusch, handdukstork, WC och tvättställ. 

Förening
Brf Läderfabriken
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår
1898/2013
Äger marken
Ja
Energi­deklaration
80 kWh per kvm/år
Status
Utförd, 2015-09-13

FÖRENINGSFAKTA/HISTORIA
Läderfabriken ligger belägen invid Järlasjöns strand och uppfördes år 1898 för Wideqvists Läder- och Remfabriksaktiebolag. I samråd med några av landets främsta arkitekter har Oscar Properties tillsammans med Fabege byggt om fabriken till bostadslägenheter som stod redo för inflytt 2013. Bostäderna i den ursprungliga delen har stora fönster med fantastiska ljusinsläpp. Stålbalkar och pelare är synliga och förstärker tillsammans med den generösa takhöjden den industriella karaktären. Alla lägenheter har mörka oljade plankgolv av ek. Köken är specialdesignade för projektet och tillverkade av välrenommerade Kvänum. Badrummet är en kombination av mattsvarta hexagonala plattor på golv och vita plattor satta I tegelförband på väggarna. Porslinet är en modern version av 20-talets rustikt eleganta badrum, inte ovanliga på hotell och restauranger i New York. En tonalitet och stil som matchar Läderfabrikens arkitektur perfekt.

År 2014 fick Läderfabriken priset Nacka stadsbyggnadsutmärkelse för särskilt god gestaltning som utses årligen under Nackas stadsbyggnadsdagar. Brf Läderfabriken (org.769623-7267) är en äkta bostadsrättsförening.

ANTAL BOSTADSRÄTTER
56 bostadsrätter med storlekar mellan 19-146 kvadratmeter.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbelopp. Pantsättningsavgift om 1% av prisbasbelopp betalas av pantsättaren.

EKONOMI
Föreningen har idag lån om cirka 8.000 kr/kvm. I slutet av 2018 amorterade föreningen 500.000 kr på långfristiga skulder. Det finns inga beslutade avgiftshöjningar, avstämt med styrelsen 2020-09-19.

PARKERING/GARAGE
I huset finns två garage med totalt 19 platser i olika storlekar. De större platserna kostar 1.275 kr/mån och de mindre 975 kr/mån. Utöver garageplatser finns det boendeparkering i området för ca 400 kr/månad. Dessutom finns det avgiftsbelagda parkeringsplatser för besökare.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Gym
- Biorum
- Lekrum för barn
- Hundspa
- Barnvagnsförråd
- Cykelförråd
- Innergård med utegrupp och cykelställ. 

BYGGNADSSTATUS
Byggnaden totalrenoverades i samband med ombyggnation som stod klar 2013.

OMRÅDE/KOMMUNIKATIONER
Läderfabriken är attraktivt belägen intill Järla Sjö med närhet till det bästa Nacka har att erbjuda. Ett boende som erbjuder skridskoåkning, längdskidor och bad, kräftfiske, kanot- och båtliv under sommarhalvåret. Natursköna reservatet Hellasgården är beläget på andra sidan Järla Sjö erbjuder motionsspår, bastu och bad. Hammarbybacken finns på nära håll. I närområdet finns även Nacka IP med bland annat simhall och fotbollsplan. Från Läderfabriken är det gångavstånd till mataffär i området men också en väldigt trevlig strandpromenad längs med sjön som tar er till Sickla köpkvarter och Nacka Forum. Ett flertal bra förskolor och skolor finns inom gångavstånd.

Bra kommunikationer med flertalet bussar och Saltsjöbanan som tar er snabbt till Slussen på cirka 10 - 15 minuter. År 2030 planeras utbyggnaden av Blå tunnelbanelinje stå klar med närmsta station Järla.

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för Garverigränd 7
    close-interestform

      Anmälan till visning Garverigränd 7