Ansvarig Mäklare Johan Du Rietz
070-880 07 99
Representativ och smakfullt renoverad 3,5:a i högt fritt läge med solig balkong och öppen spis. Lägenheten präglas av flödande ljus och bevarade detaljer såsom fiskbensmönstrad ekparkett, vackra dörrar, serveringsskåp, höga golvsocklar samt fina handtag och beslag. Luftiga sociala ytor med kök och vardagsrum i fil med utrymme för stora bjudningar. Master bedroom med väl tilltagen förvaring i platsbyggda garderober. Den andra rummet är smart och fint avdelat med en glasad smidesvägg med skjutdörr vilket ger funktionen av ytterligare ett rum. Smakfullt renoverat badrum med badkar. Stabil och lågt belånad förening i väl omhändertagen byggnad från 1927, tjugotalsklassicism när den är som bäst. Mycket attraktiv adress invid Karlavägen i det populära gränslandet mellan Östermalm och Vasastan
L2310934
L2310903
L2310969
L2310949
L2310899
L2310910
L2310920
L2310917
admin order 371 1684460919 1
Pris
13.900.000 kr/bud
Avgift
4.301 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
Storlek
105 kvm, enl. mätbevis. Föreningens information uppger 102 kvm.
Antal rum
3
Våningsplan
3 tr, hiss finns
Lägenhets­nummer
00026/1301
Andelstal i förening
3.14429 %
Andelstal av avgift
3.15 %
Balkong
Balkong i syd-sydost
Eldstad
Öppen spis
Förråd
Vindsförråd
Hushållström
700 kr/mån
Försäkring
375 kr/mån
Total driftkostnad
1 075 kr/mån

TRAPPHUS | Ett vackert och tidstypiskt trapphus med hiss leder till lägenheten med säkerhetsdörr. Trapphallen är möblerad med vackra smidesmöbler och altandörrar leder till den trivsamma gården.

KAPPRUM & HALL | Entré till kapprum med plats för avhängning och ytterskor. Hall med utrymme för byrå och övrig möblering. Obs, vägglamporna ingår ej i köpet.

VARDAGSRUM | Inbjudande rum med fint ljus från fönster och balkongdörrar i söder. Luftiga sällskapsytor med gorr om plats för soffgrupp och matsalsmöbler. I bakkant av rummet finns en tidstypisk öppen spis.

BALKONG | Rymlig balkong i syd-sydost med många soltimmar. Plats för sittgrupp och växter.

KÖK | Fint kök med köksö och bra förvaring bakom ljusa speglade luckor och generösa arbetsytor på bänkar i Carraramarmor. Den maskinella utrustningen består av bred induktionshäll, kolfilterfläkt, ugn, mikro, kyl/frys, vinkyl och tvättmaskin. Praktiskt och fint klinkergolv med värmeslingor. Charmig serveringsgång med bevarat serveringsskåp, städskåp och garderob med torktumlare.

MASTER BEDROOM | Rofyllt sovrum med grönskande utsikt mot Ellen Keys park. Här finns plats för dubbelsäng, läshörna och skrivbord för den som önskar. Mycket god förvaring i platsbyggd garderobsvägg.

SOVRUM 2 | ARBETSRUM
Det andra rummet är delat i två med en påkostad lackerad smidesvägg med skjutdörr. Detta skapar ett trivsamt sovrum med platsbyggda garderober och ett separat rum som idag används som arbetsrum.

BADRUM | Smakfullt renoverat badrum med fin påkostad kakelsättning. Utrustningen består av badkar med takdusch, handfat, stor spegel, förvaringsskåp och WC. Golvvärme och spotlights.

Förening
Brf Fryxälgen
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår
1927
Äger marken
Ja
Energi­deklaration
122 kWh per kvm/år
Status
Utförd, 2018-12-29
Känd avgifts­förändring
Nej
Tv/Internet
Tele2 och Stockholms stadsnät (1 Gbit)

Brf Fryxälgen registrerades 1998 och är belägen på Fryxellsgatan 3, Engelbrekts församling i Stockholm. Fastigheten är bebyggd med ett vackert hus uppfört 1927. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening med mycket god ekonomi och man äger marken. Juridisk person accepteras inte som köpare.

ANTAL BOSTADSRÄTTER OCH LOKALER | Föreningen upplåter 37 lägenheter med bostadsrätt om totalt 3 241 kvm. I huset finns även två lokaler om totalt 542 kvm upplåtna med hyresrätt.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT | Överlåtelseavgift om 1 000 kr betalas av köparen. Föreningen tar inte ut någon pantsättningsavgift.

ÅRSAVGIFT | 4 301 kr/mån. Betalas kvartalsvis i förskott. I avgiften ingår värme, vatten och bredband. Föreningen planerar ingen avgiftsförändring de närmsta åren (kontrollerat med styrelsen 2023-05-17)

KABEL-TV OCH BREDBAND | TV levereras av Tele2 och bredband via Stockholms stadsnät (1 Gbit). Ingår i avgiften.

EKONOMI | Föreningen har mycket god ekonomi, endast ca 10 276 000 kr i långfristiga skulder, ca 3 171 kr/kvm. Man har ca 3 655 000 kr i kassan. Uppgifter enligt årsredovisning 2022.

Indirekt nettoskuldsättning: 208 499 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras enbart på den senaste tillgängliga årsredovisningen (2021). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare. Uträkningen kan vara baserad på fel andelstal och därför vara felaktig.

PARKERING | Boendeparkering på gatan via Stockholm stad.

GEMENSAMMA UTRYMMEN |
- Trivsam och solig innergård med flera utegrupper, parasoll och grill. Perfekt för sammankomster.
- Tvättstuga på vinden.
- Rymligt cykelrum/barnvagnsrum med smidig entré från gatan.

UTFÖRDA RENOVERINGAR/UNDERHÅLL |
2022: Ny inredning och nya innerdörrar i hissarna och yttre hissdörrarna renoverade.
2021: Renovering av fönster mot gatan, trapphusfönster och fönster i vindsförråden. Installation av expansionskärl med automatisk påfyllning och borttagning av gaser. Målning av räcken på kungsbalkongerna och fasadplåt plan 5. Sättningsskador reparerade.
2020: Kontroll, åtgärder och godkännande av samtliga rökkanaler till öppna spisar i huset.
2019: Avloppsrör i källarplan åtgärdat med relining. Fönsterrenovering mot gård.
2018: Fiber 1 Gbit/s. Värmeisolering av rum i källaren. Totalrenovering av ytterdörrar på gården. Målning av husets plåttak.
2017: Ljudisolerad tvättstuga.
2016: Alla stammar i huset är bytta. Renovering lokal till hyresgäst (Massageterapeut)
2015: Renovering källaren för ny hyresgäst i källaren (TWENTY Studios AB)
2014: Nya tätskikt och ytskikt på gården.
2013: Fiber 100 Mbit/s till alla lägenheter.
2010: Renovering trapphus och entré.
2009: Elstammar bytta till tre-fas.

KOMMANDE RENOVERINGAR | Målning och nya lampor i nedre trapp och i trapphallen på entréplanet.

 

JURIDISK INFORMATION

UNDERSÖKNINGSPLIKT | Köparen uppmanas att undersöka lägenheten före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”. 

Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart andelsrätten utan även förhållanden kring föreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Uppgift om bostadens yta härstammar vanligtvis från mätbevis eller föreningens lägenhetsregister. Uppgiven yta kan inte ses som en utfästelse eller garanti. I våra överlåtelseavtal friskriver sig säljaren från allt ansvar för eventuella fel eller brister vad avser ytan och köparen avstår med bindande verkan från alla anspråk mot säljaren vad gäller lägenhetens yta.

Mer information gällande bland annat undersökningsplikt finns att tillgå i dokumentet: 

”Undersökningsplikt”

BOENDEKOSTNADSKALKYL | Fastighetsmäklaren erbjuder en individuell beräkning av era boendekostnader. Prata med ansvarig mäklare om beräkning önskas. 

BUDGIVNING | Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande.

Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet. 

MÄKLARENS ANSVAR | Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera om säljarens uppgifter är korrekta. 

För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida:

http://www.fmi.se/konsument

SIDOTJÄNSTER | Mäklaren är, enligt Fastighetsmäklarlagen, skyldig att informera om sina eventuella sidotjänster där mäklaren/företaget får ersättning/provision. Franzon Du Rietz erhåller administrationsersättning, upp till 50% av uppdragsgivarens kostnad för annons på Hemnet. 

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för Fryxellsgatan 3 B
    close-interestform

      Anmälan till visning Fryxellsgatan 3 B