Ansvarig Mäklare Johan Du Rietz
070-880 07 99
Fantastisk vindstrea med solig terrass i skuldfri förening. Luftiga sällskapsytor i en öppen planlösning mellan vardagsrum och kök med avgränsande kökshalvö. Generös takhöjd med charmiga takbjälkar och flödande ljus. Två harmoniska sovrum med plats för dubbelsäng och smakfullt renoverat badrum. Genomgående god förvaring och ett loft bjuder på utrymme för övernattande gäst eller extra förvaring. Lägenheten upplevs som väldigt tyst och fri från insyn. Föreningen är helt skuldfri med ca 6,9 mkr i kassan och man äger marken. På fastigheten står två vackra och väl omhändertagna hus från 1886 med en trivsam adress och allt man kan önska på nära gångavstånd
01
12
16
21
20
33
14
13
03
04
07
09
02
22
23
38
37
34
41
40
45
44
42
29
31
49
48
47
admin order 371 1712558977 1
Pris
10.900.000 kr/bud
Avgift
3.805 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Vatten, Bredband
Storlek
72 kvm+12 kvm, enl. mätbevis. Föreningen uppger 78,8 kvm.
Antal rum
3
Våningsplan
Vindsvåning, hiss finns (Hissen går mellan halvplan i huset)
Lägenhets­nummer
152/1502
Andelstal i förening
4.489% %
Balkong
Takterrass
Förråd
Källarförråd
Hushållström
450 kr/mån
Försäkring
350 kr/mån
Total driftkostnad
800 kr/mån

HALL | Inbjudande hall med plats för avhängning och förvaring i stor garderob med spegelskjutdörrar. Vattenburen golvvärme.

VARDAGSRUM | Fantastiskt rum med charmiga takbjälkar och flödande ljus i en öppen planlösning mot köket. Här finns luftiga ytor för både soffgrupp och större matgrupp. En platsbyggd bokhylla med förvaringsskåp pryder ena väggen.

KÖK | Fint kök med generös förvaring bakom släta luckor och bra arbetsytor. En stor halvö bjuder in till mingel och skapar en naturlig avgränsning mot vardagsrummet. Den maskinella utrustningen består av en bred induktionshäll, kolfilterfläkt, ugn, mikro, diskmaskin och kyl/frys.

TERRASS | Trivsam terrass i syd/sydost-läge med många soltimmar. Härlig takåsvy och utrymme för utegrupp och grill.

SOVRUM 1 | Trivsamt sovrum med plats för dubbelsäng och övrig möblering. 

SOVRUM 2 | Även detta sovrum har plats för dubbelsäng. Här finns god förvaring i platsbyggda garderober. 

BADRUM | mellan sovrummen finns det fint renoverade badrummet. Stilrent med stora gråa kakelplattor och klinker från Höganäs. Utrustningen består av takdusch, handfat med förvaring i kommod, överskåp med spegel och infälld beslysning, förvaringsskåp, handduksvärmare och WC. Här finns även infällda spotlights och golvvärme.

Förening
Brf Pionen 3
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår
1886
Äger marken
Ja
Energi­deklaration
149 kWh per kvm/år
Status
Utförd, 2019-04-23
Tv/Internet
Tele2

Brf Pionen 3 registrerades 1992 med adress Frejgatan 101 och Karlbergsgatan 38, Matteus församling i Stockholm. Fastigheten är bebyggd med två vackra hus uppförda 1886. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening, helt skuldfri med ca 6,9 mkr i kassan och man äger marken. Juridisk person accepteras inte som köpare.

ANTAL BOSTADSRÄTTER OCH LOKALER | Huset består av 2 000 kvm bostadsyta fördelat på 24 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 4 lägenheter upplåtna med hyresrätt (dolda tillgångar). Samtliga hyreslägenheter är treor om ca 80 kvm vardera.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT | Vid lägenhetsöverlåtelser debiteras köparen en överlåtelseavgift om 1 433 kr. Pantsättningsavgift utgår med 573 kr.

ÅRSAVGIFT | 3 804 kr/mån. Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme och vatten. Man har inga planerade avgiftsförändringar för 2024.
Obligatoriskt tillägg för bredband 1000/1000 tillkommer med 79 kr/mån. El debiteras varje månad efter faktisk konsumtion i efterskott, efter rörligt pris och avläses remote. 

KABEL-TV OCH BREDBAND | Tele2.

EKONOMI | Föreningen är skuldfri och har ca 6,9 mkr i kassan (f.n med 4 % i ränta). Man har dessutom dolda tillgångar i form av fyra lägenheter om ca 80 kvm vardera upplåtna med hyresrätt. Uppgifter enligt ordförande 2024-04-07.

Indirekt nettoskuldsättning: 0 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras enbart på den senaste tillgängliga årsredovisningen (2022). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

PARKERING | Boendeparkering på gatan via Stockholm stad.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Innergård med cykelställ
- Två tvättstugor
- Bastu med dusch Pingisrum 
- Cykelrum och barnvagnsrum.

URVAL AV UTFÖRDA RENOVERINGAR |
2023: Totalrenovering av hyresrätt som ombildades till bostadsrätt och såldes. Montering av två balkonger. Renovering entrédörrar. Radonmätning.
2022: Fortsättning bättringsmålning av fönster. OVK åtgärder. Nytt passersystem. Nytt bokningssystem
2021: Bättringsmålning fönster. Renovering/ommålning av fasad på Karlbergsvägen. Ytskiktsrenovering tvättstuga.
2020: Slipning och renovering av stengolv i trapphusen. Genomgång och bättringsmålning fönster.
2019: Renovering och målning av källaren. Energideklaration. Renovering trapphusfönster. Målning balkonger. Nytt kök hyresrätt nr 51.
2018: Relining avloppsstammar. Renovering av fasader och fönsterbleck mot Frejgatan och Karlbergsvägen upp till 1 vån. Totalrenovering av hyresrätt nr 11.
2017: Renovering ytskikt och ny spis hyresrätt. Renovering/målning av trapphus. Ommålning entrédörrar.
2016: Uppgradering tvättstuga. Renovering ytskikt hyresrätt.
2015: Modernisering av värmesystemet - byte av samtliga radiatorventiler och montering av trådlösa termostater samt installation av individuell trådlös och programmerbar styrpanel i varje lägenhet.
2014: Installation av fiber i samtliga lägenheter och ny rörelsestyrd belysning trapphus.
2013: Ommålning av plåttak (takhalvorna mot gatorna). Målning entrédörrar.
2012: Målning fönsterbleck. Byte av takfläktar, rengöring och genomgång av ventillation samt OVK. Byte tryckpump för vatten. Byte avloppsstammar källare.
2011: Plåtbyte1/4 av totala ytan. Installation av värmeslingor i rännor och stuprör.
2010: Renovering av ytterfönster och balkongdörrar. Renovering ytskikt i hyresrätt.
2009: Byte till säkerhetsdörrar. Renovering badrum i hyresrätt.
2008: Underhåll av avloppsstammar. Totalrenovering av två badrum hyresrätter. Energideklaration.
2007: Installation elmätare för individuell mätning.
2006: Plåtbyte 1/4 av totala plåtytan.
2003: Ommålning av tak.
2002: Ny undercentral. Renovering av gårdsmurar.
2000: Montering av balkonger.
1998: Renovering av fasader och plåtdetaljer fasad.

KOMMANDE UNDERHÅLL/RENOVERINGAR |
2024: löpande underhåll, målning av plåt på tak, ombyggnation av soprum för sopsortering och avveckling av sopnedkast/sopkarusell, OVK

JURIDISK INFORMATION

UNDERSÖKNINGSPLIKT | Köparen uppmanas att undersöka bostadsrätten före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”. 

Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Uppgift om bostadens yta härstammar vanligtvis från mätbevis eller föreningens lägenhetsregister. Uppgiven yta kan inte ses som en utfästelse eller garanti. I våra överlåtelseavtal friskriver sig säljaren från allt ansvar för eventuella fel eller brister vad avser ytan och köparen avstår med bindande verkan från alla anspråk mot säljaren vad gäller lägenhetens yta.

Mer information gällande bland annat undersökningsplikt finns att tillgå i dokumentet: 

”Undersökningsplikt”

BOENDEKOSTNADSKALKYL | Fastighetsmäklaren erbjuder en individuell beräkning av era boendekostnader. Prata med ansvarig mäklare om beräkning önskas. 

BUDGIVNING | Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande.

Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet. 

MÄKLARENS ANSVAR | Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera om säljarens uppgifter är korrekta. 

För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida:

http://www.fmi.se/konsument

SIDOTJÄNSTER | Mäklaren är, enligt Fastighetsmäklarlagen, skyldig att informera om sina eventuella sidotjänster där mäklaren/företaget får ersättning/provision. Franzon Du Rietz erhåller administrationsersättning, upp till 50% av uppdragsgivarens kostnad för annons på Hemnet. 

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för Frejgatan 101
    close-interestform

      Anmälan till visning Frejgatan 101