Ansvarig Mäklare Johan Du Rietz
070-880 07 99
Fantastisk hörnfemma med genomgående planlösning och stora möjligheter i vackert hus från 1888. Här finns chansen att skapa ett långsiktigt drömboende med flertalet attraktiva alternativ till planlösning. Möjlig uthyrningsdel för den som önskar tack vare två entréer, båda med säkerhetsdörr. Lägenheten bjuder på en tilltalande grund med bevarade detaljer såsom stukaturer, franska dörrar, parkettgolv, speglade nischer och högresta fönster. Bostadsförening från 1920 med mycket god ekonomi, låg belåning, låga avgifter, goda lokalintäkter och man äger marken. Attraktiv och Central adress på Kungsholmen med gångavstånd till den mesta man kan önska.
L2210827
L2210877
L2210850
L2210841
L2210851
L2210848
L2210797
L2210807
admin order 371 1673673086 1
Pris
10.400.000 kr/bud
Avgift
3.863 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Vatten
Storlek
141 kvm, enl. mätbevis. Föreningen uppger "yta 142 kvm".
Antal rum
5
Våningsplan
1 tr, hiss finns
Lägenhets­nummer
11/1101
Andelstal i förening
5.47295 %
Andelstal av avgift
5.47 %
Förråd
Källarförråd
Hushållström
800 kr/mån
Försäkring
417 kr/mån
Total driftkostnad
1 217 kr/mån
Interiör

RENOVERINGSBEHOV | Det föreligger renoveringsbehov i lägenheten och säljaren garanterar ingen funktion gällande vitvaror/maskiner, el och vvs. I synnerhet badrummet som är utdömt av föreningen och behöver renoveras från grunden innan användning. Observera att säljaren är ett dödsbo.

ALTERNATIVA PLANLÖSNINGAR | Det finns flera tilltalande varianter på ny planlösning, se idéskisser i bildflödet. Observera att man behöver få väsentlig förändring/renovering beviljad av styrelsen innan arbetet påbörjas. Styrelsen ger inga förhandsbesked och ansökan behöver inkomma från den medlem som ska låta utföra renoveringen.

HALL | Via vackert trapphus med hiss och entré via säkerhetsdörr kommer man in i hallen. Gott om plats för avhängning och garderober.

KÖK | Rymligt familjekök med fönster i söder mot gård och utrymme för stor matplats. Här finns en separat köksentré med säkerhetsdörr. Detta ger möjligheten att skapa en separat uthyrningsdel för den som önskar (se alternativ idéskiss).

VARDAGSRUM OCH HÖRNRUM | I dagsläget är lägenheten disponerad med två luftiga sällskapsrum, matsal och vardagsrum förslagsvis.

TVÅ SOVRUM | Idag finns två rymliga sovrum med gott om plats för dubbelsäng, garderober och övrig möblering. Lägenheten erbjuder dock upp till 4 sovrum efter renovering för den som har behovet.

RUM NR 5 | Ett mindre rum som tidigare använts som hobbyrum kombinerat med tvättstuga. 

BADRUM | Rymligt med dubbla ingångar, från hall och ena sovrummet. Badrummet är utdömt av föreningen och behöver renoveras från grunden innan användning.

GÄST-WC | I anslutning till hallen finns en separat gäst-WC.

Förening
BF Heimdal N:o 5 u.p.a.
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Andel i bostadsförening - Lägenhet
Byggår
1888
Äger marken
Ja
Energi­deklaration
75 kWh per kvm/år
Status
Utförd, 2022-01-07
Känd avgifts­förändring
Nej
Tv/Internet
ComHem / Bahnhof
Förening

Bostadsföreningen Heimdal No 5 registrerades 1920, man äger och förvaltar fastigheten Härolden 19 på adressen Fleminggatan 11 och Pipersgatan 32, Västermalms församling i Stockholm. Fastigheten är bebyggd med ett vackert hörnhus uppfört 1888 på populär och central adress på Kungsholmen. Föreningen är en äkta bostadsförening och man äger marken. Juridisk person accepteras inte som köpare.

ANTAL BOSTADSRÄTTER OCH LOKALER | I föreningen finns 22 medlemslägenheter om totalt 2 355 kvm. Föreningen upplåter även 5 attraktiva lokaler med hyresrätt om totalt 304 kvm.

EKONOMI | Föreningen är välskött med god ekonomi. De långfristiga skulderna uppgår till ca 3 450 000 kr (ca 1 465 kr/kvm) och kassan uppgår till ca 1 517 000 kr. Föreningens lokaler inbringar ca 791 000 kr/år. (Uppgifter enligt årsredovisning 2021 och ordförande 2023-01-18)

Indirekt nettoskuldsättning: ca 117 395 kr

Andelens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras enbart på den senaste tillgängliga årsredovisningen (2021). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare. Uträkningen kan vara baserad på fel andelstal och därför vara felaktig.

ÅRSAVGIFT | 3 862 kr/mån. Betalas kvartalsvis i förskott. I avgiften ingår värme, vatten och fiber via Bahnhof. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar (kontrollerat med ordförande 2023-01-18).

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT | Överlåtelseavgift utgår med 2 625 kr (5 % av gällande prisbasbelopp) och betalas av köparen. Pantsättningsavgift utgår med 1 050 kr (2 % av gällande prisbasbelopp).

KABEL-TV OCH BREDBAND | Comhem/Tele2 och fiber via Bahnhof

PARKERING | Boendeparkering på gatan via Stockholm stad.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Tvättstuga fint litet gårdshus med fönster.
- Förrådsutrymmen i källaren.
- Gemensam innergård med planteringar, stenbelagd möblerad uteplats med uterum och grill. Cykelställ under tak.
- Vinterförvaring av cyklar i källaren.

URVAL UTFÖRDA RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
2018-2019 | Renovering trapphus med infällning av el, dragning av fiber och nya tidsenliga säkerhetsdörrar.
2017 | Stamspolning.
2016 | Upprustning av innergård.
2015 | Samtliga lägenhetsfönster målas in- och utvändigt.
2012 | Slipning och putsning av golven i trapphus och entréer.
2010 | Gårdsfasaden (Fleminggatan 9) lagas och putsas.
2008 | Målning och förbättring yttertak och ombyggnad tvättstuga.
2007 | Målning samtliga fönster mot gården.
2005 | OVK
2001 | Fasader renoveras och målas om.
1987 | Stambyte.
1980 | Installation fjärrvärme.

PÅGÅENDE/PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
Föreningen planerar att besiktiga taket. Därefter, om behov uppdagas i besiktning, eventuell renovering/omläggning av tak.

GRUNDEN KRING BOSTADSFÖRENING | En bostadsförening är en ekonomisk förening, registrerad före den 1 juli 1930, med ändamål att bereda bostäder till sina medlemmar. Denna boendeform fanns innan Bostadsrättslagen uppkom och idag är bostadsrättsföreningar den vanligaste boendeformen. Bostadsrättsföreningar har den egna Bostadsrättslagen, medan bostadsföreningar styrs av Lagen om ekonomiska föreningar. Dessutom förlitas många frågor i bostadsföreningar på föreningens stadgar eftersom lagen om ekonomiska föreningar inte detaljerat reglerar viktiga detaljer för en bostadsförening. Därför är det viktigt att gå igenom stadgarna ordentligt innan eventuellt köp.

JURIDISK INFORMATION

UNDERSÖKNINGSPLIKT | Köparen uppmanas att undersöka bostadsrätten före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”. 

Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Uppgift om bostadens yta härstammar vanligtvis från mätbevis eller föreningens lägenhetsregister. Uppgiven yta kan inte ses som en utfästelse eller garanti. I våra överlåtelseavtal friskriver sig säljaren från allt ansvar för eventuella fel eller brister vad avser ytan och köparen avstår med bindande verkan från alla anspråk mot säljaren vad gäller lägenhetens yta.

Mer information gällande bland annat undersökningsplikt finns att tillgå i dokumentet: 

”Undersökningsplikt”

BOENDEKOSTNADSKALKYL | Fastighetsmäklaren erbjuder en individuell beräkning av era boendekostnader. Prata med ansvarig mäklare om beräkning önskas. 

BUDGIVNING | Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande.

Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet. 

MÄKLARENS ANSVAR | Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera om säljarens uppgifter är korrekta. 

För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida:

http://www.fmi.se/konsument

SIDOTJÄNSTER | Mäklaren är, enligt Fastighetsmäklarlagen, skyldig att informera om sina eventuella sidotjänster där mäklaren/företaget får ersättning/provision. Franzon Du Rietz erhåller administrationsersättning, upp till 50% av uppdragsgivarens kostnad för annons på Hemnet. 

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för Fleminggatan 11
    close-interestform

      Anmälan till visning Fleminggatan 11