Ansvarig Mäklare Johan Du Rietz
070-880 07 99
Stilren och smakfullt renoverad funkistrea (möjlig fyra) med öppen spis och balkong i grönskande fritt sydväst-läge. Välplanerat med genomgående planlösning utan insyn och flödande ljus via stora fönsterpartier. Sobra färgval och bevarade detaljer såsom fiskbensmönstrad ekparkett, vackra dörrblad och marmorklinker i hallen. inbjudande och fint renoverat kök med rymlig matplats invid fönster i vinkel. Luftigt vardagsrum med öppen spis och utgång till balkong i bästa sydväst-läge med sol från förmiddag till solnedgång. Två rymliga sovrum där det ena enkelt kan delas till två separata rum. Stort badrum med kombimaskin och genomgående god förvaring i hela lägenheten tack vare platsbyggda lösningar. Stabil förening med god ekonomi i väl omhändertaget hus från 1940. Trivsam adress med en kort promenad till Tessinparken, Gärdet och Fältöversten. I föreningen finns en gemensam takterrass med utemöbler, grill och milsvid utsikt över Stockholms landmärken.
L2090104
L2090072
L2090083
L2090111
L2090128
L2090132
L2090134
L2090142
DUBBEL
Pris
8.500.000 kr/bud
Avgift
4.705 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Vatten, Kabel-TV
Storlek
82 kvm
Antal rum
3
Våningsplan
3 tr, hiss finns
Lägenhets­nummer
01170/1301
Andelstal i förening
3.14180 %
Andelstal av avgift
3.01954 %
Balkong
Balkong
Eldstad
Öppen spis
Förråd
Källarförråd
Hushållström
708 kr/mån
Försäkring
208 kr/mån
Övrigt
91 kr/mån
Total driftkostnad
1 007 kr/mån
Interiör

HALL | Välkomnande hall med marmorklinker och snyggt infräst kokosmatta. Bra utrymme för avhängning av ytterkläder och skor. 

VARDAGRUM | Stort och lättmöblerat rum med gott om plats för soffgrupp och övrig möblering. Underbart ljusinsläpp från stort fönsterparti och i hörnet mot ytterväggen står en tidstypisk fungerande spis. Mycket god förvaring i garderobsvägg i samma färgsättning som väggarna.

BALKONG | Rymlig balkong i fritt sydväst-läge med sol från lunch till solnedgång. Här blir grönskan påtaglig under sommarhalvåret.

KÖK | Smakfullt renoverat kök (2020) med mycket god förvaring i underskåp med luckor i valnöt och överskåp med lackade luckor. Generösa arbetsytor på bänkar i Jura kalksten. Den maskinella utrustningen består av integrerad kyl/frys, ugn, mikro, bred induktionshäll, kolfilterfläkt och diskmaskin. Trivsam och rymlig matplats med platsbyggd bänk invid fönster i vinkel. Infällda spotlights.

SOVRUM 1 | Gemytligt sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord och övrig möblering. Väl tilltagen förvaring i garderobsvägg i valnöt med skjutdörrar.

SOVRUM 2 | Fint rum med två fönster vilket möjliggör en enkel uppdelning till två separata rum för den som önskar. Här finns plats för två sängar och skrivbord mm. Rikligt med förvaring i garderobsvägg med extra djup.

BADRUM | Stort helkaklat badrum med grå klinker och vitt kakel. Här finns en rymlig dusch (utrymme för badkar), duschväggar i glas, handfat med förvaring i kommod, inkaklad spegel, kombinerad tvättmaskin/torktumlare med arbetsbänk och överskåp.

Förening
Brf Nummerhästen Gärdet
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår
1940
Äger marken
Ja
Tv/Internet
Comhem / Tele2
Förening

Brf Nummerhästen Gärdet registrerades 1999 och förvärvade fastigheten 2001 med adress Erik Dahlbergsgatan 56 och Rindögatan 4 i Oscars församling i Stockholm. Den vackra byggnaden uppfördes 1940. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och man äger marken. Juridisk person accepteras inte som köpare.

ANTAL BOSTADSRÄTTER OCH LOKALER I föreningen finns 54 bostadslägenheter varav 53 är upplåtna med bostadsrätt och en med hyresrätt (dold tillgång om 23 kvm). Totala lägenhetsytan uppgår till 2 610 kvm. I huset finns även två kommersiella lokaler om totalt 151 kvm upplåtna med hyresrätt.

EKONOMI | Föreningen har en stabil ekonomi. De långfristiga skulderna uppgår till ca 16 387 000 kr (ca 6 279 kr/kvm) och kassan uppgår till ca 1-1,5 mkr. Föreningens lokaler inbringar ca 239 000 kr. Uppgifter enligt årsredovisning för 2020 och styrelsen (2022-04-11).

ÅRSAVGIFT | 4 705 kr/mån. Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg om 91 kr/mån tillkommer för gruppavtal gällande bredband via Comhem/Tele2. Inga planerade avgiftsförändringar (kontrollerat med styrelsen 2022-04-11)

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT | Överlåtelseavgift utgår med 1 208 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) och betalas av köparen. Pantsättningsavgift utgår med 483 kr (1 % av gällande prisbasbelopp).

KABEL-TV OCH BREDBAND | Comhem/Tele2

PARKERING | Boendeparkering på gatan via Stockholm stad.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Gemensam takterrass med utemöbler och grill. Här har man milsvid utsikt över Stockholm och sol hela dagen.
- Tvättstuga 

URVAL UTFÖRDA RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
2021 | Renovering tvättstuga. Ombyggnation av 2 st ventilationskanaler på Erik Dahlbergsgatan.
2020 | Fönsterrenovering.
2019 | Ny rökgasfläkt.
2015 | Stamspolning. Dränering.
2013 | Ventilationsarbeten.
2012 | Fönstermålning.
2011 | Renovering balkonger.
2008-2009 | Omläggning av tak.
2007-2008 | Rörstambyte.
2004-2005 | Elstambyte.
2004-2006 | Öppna spisar. Ventilation.
2004 | Nyinstallation hiss.

PÅGÅENDE/PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
En besiktning är planerad av värmecentralen och samtliga radiatorer i fastigheten. Resultatet av denna kan innebära åtgärder men det vet man inte ännu. 

JURIDISK INFORMATION

UNDERSÖKNINGSPLIKT | Köparen uppmanas att undersöka bostadsrätten före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”. 

Mer information gällande bland annat undersökningsplikt finns att tillgå i dokumentet: 

”Undersökningsplikt”

BOENDEKOSTNADSKALKYL | Fastighetsmäklaren erbjuder en individuell beräkning av era boendekostnader. Prata med ansvarig mäklare om beräkning önskas. 

BUDGIVNING | Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande.

Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet. 

MÄKLARENS ANSVAR | Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera om säljarens uppgifter är korrekta. 

För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida:

http://www.fmi.se/konsument

SIDOTJÄNSTER | Mäklaren är, enligt Fastighetsmäklarlagen, skyldig att informera om sina eventuella sidotjänster där mäklaren/företaget får ersättning/provision. Franzon Du Rietz erhåller administrationsersättning, upp till 50% av uppdragsvigarens kostnad för annons på Hemnet. 

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för Erik Dahlbergsgatan 56
    close-interestform

      Anmälan till visning Erik Dahlbergsgatan 56