Ansvarig Mäklare Johan Franzon
070-445 51 80
Ett elegant och stillsamt beläget hem med tilltagen Kungsbalkong och slående vy över Johannesparken. Här bor ni fritt från insyn på fyra trappor med direkt närhet till allt man kan önska. Lägenhet med genomgående fint skick och bevarade detaljer såsom spröjsade fönster med spanjoletter, gjutjärnselement och klassisk fiskbensparkett. Välskött bostadsrättsförening med otroligt starkt kassaflöde från cirka 87 garageplatser och fem hyreslokaler. 2023 såldes en av två hyresrätter vilket inbringade föreningen cirka 14 miljoner. Just nu finns lediga garageplatser tillgängliga. Välkommen till ett personligt och tidlöst renoverat hem med tilltalande planlösning.
L2470083
admin order 371 1699336501 1
Pris
7.325.000 kr/bud
Avgift
2.780 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Vatten, Bredband
Storlek
58 kvm, enl mätbevis. 60 kvm enl förening.
Antal rum
2
Våningsplan
4, hiss finns
Lägenhets­nummer
2:1D29/1402
Andelstal i förening
1.18600 %
Andelstal av avgift
1.12 %
Balkong
Balkong
Förråd
Källarförråd
Hushållström
542 kr/mån
Försäkring
250 kr/mån
Total driftkostnad
792 kr/mån

HALL | Entré till trevlig hall via säkerhetsdörr. Vacker Kolmårdsmarmor på golv och sober grön ton på väggar. Avhängning via hatthylla och bra förvaring via två platsbyggda garderober. 

INRE HALL | Kolmårdsmarmor övergår snyggt till klassisk fiskbensparkett som sträcker sig in bostaden. Möblerbar inre hall med plats för exempelvis skrivbord och bra förvaring via stor klädkammare. Fondvägg med hyllsystem bryts av med i övrigt vitmålade väggar. 

VARDAGSRUM | Stort och luftigt vardagsrum med utrymme för både soffgrupp och matplats. Glasade dubbeldörrar leder ut till vidsträckt balkong i högt läge med fantastisk vy över Johannesparken. 

BALKONG | Tilltagen balkong sträcker sig utmed vardagsrum och sovrum. Här finns bra med plats för grill, kafébord och annat möblemang. Ogenerat parkläge med förmiddagssol och gott om plats för umgänge. 

KÖK | I anslutning till vardagsrum finns smakfullt kök i öppen planlösning. Vita släta luckor och bänkskiva i Carrera-marmor. Maskinell utrustning bestående av diskmaskin, ugn, häll och kyl/frys. Betonggolv med golvvärme och bra belysning från infällda spotlights i tak och under överskåp.  

SOVRUM | Stillsamt beläget sovrum med stavparkett och väggar i behaglig grå ton. Fönster utan insyn med fri vy över park. Bra förvaring via inredd walk-in-closet. 

BADRUM | Badrum med vitkaklade väggar och grått klinkergolv med golvvärme. Utrustat med duschhörna, vägghängd WC, tvättställ, handdukstork och tvättmaskin. 

Förening
Brf Oxen Mindre 27 & 28
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår
1928-32
Äger marken
Ja
Energi­deklaration
113 kWh per kvm/år
Status
Utförd, 2022-08-24
Tv/Internet
Stockholms stadsnät

Brf Oxen Mindre 27 & 28 är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten 2010. Marken med byggnad från 1928-1932 ägs av föreningen och har adresserna Johannes Plan 5 och Döbelnsgatan 1. Föreningen har ett välskött och representativt hus med alla stora renoveringar gjorda i närtid. Bra kassaflöde tack vare uthyrning av cirka 87 garageplatser och fem lokaler.

Besök föreningens hemsida på https://brfoxenmindre2728.se/

ANTAL BOSTADSRÄTTER OCH LOKALER
60 lägenheter med bostadsrätt
En lägenhet med hyresrätt (cirka 60 kvm)
Fem hyreslokaler
Cirka 87 garageplatser

GARAGE
Goda intäkter inbringas via uthyrning av cirka 87 garageplatser. Garageplatserna är belägna i källaren och kostar mellan 2 600 - 4 200 kr/mån exklusive moms beroende på vilken plats det berör, vissa med möjlighet till laddning. Det finns i skrivandets stund ett fåtal lediga platser. Separat kösystem och ansökan görs hos Delagott Fastighetsförvaltning. Boende i föreningen har förtur.

DOLDA TILLGÅNGAR
Potentiellt skulle föreningen kunna upplåta garageplatserna med bostadsrätt vilket skulle inbringa enorma intäkter till kassan och samtidigt bli skuldfria. Den hyresrätt om cirka 60 kvm som idag upplåts är att anse som dolt kapital. I årsredovisning 2021-2021 framgår att det finns två hyresrätter. Den ena såldes tidigare i år för cirka 14 miljoner kronor.

MÅNADSAVGIFT/NETTOSKULDSÄTTNING/EKONOMI
2 780 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och bredband. Lägenheten är pantsatt.
Föreningens kassa är fn cirka två miljoner kronor. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar, avstämt med styrelsen 2024-02-02.

Indirekt nettoskuldsättning: 942 920 kr

Indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras enbart på den senaste tillgängliga årsredovisningen (2022/2023). Uppgifterna kan därför vara utdaterade/förändrade. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Det höjda ränteläget och ökade energikostnader påverkar föreningens ekonomi. Det starka operativa kassaflödet beräknas täcka dessa kostnadsökningar och ingen avgiftsökning är planerad. Under hösten 2023 såldes en hyreslägenhet vilket möjliggör en större amortering om cirka 12-13 miljoner kronor. Föreningens belåning sjunker i och med den stora amorteringen från cirka 16 396 kr till 14 258 per kvadratmeter boyta vilket kan tyckas högt men ska ställas i relation till de betydande tillgångar som föreningen besitter i form av 87 garageplatser, fem kontors- och butikslokaler samt en återstående hyresrätt. Intäkterna från dessa tillgångar överstiger föreningens räntekostnader, även i ett scenario med högre ränta. Föreningens omfattande investeringsplan slutfördes slutet av 2023 och en årlig amortering av lån planeras till mellan 500 000 kr till 1 miljon kronor de kommande åren.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-tv via Com Hem och bredband via Stockholms stadsnät.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Till lägenheten disponeras ett källarförråd.
- Tvättstuga i källaren.
- Cykelförråd och barnvagnsförråd i källare. En deposition tas ut för respektive cykel/barnvagnsplats.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift utgår med 2,5 % av gällande prisbasbelopp och betalas av säljaren. Pantsättningsavgift utgår med 1 % av gällande prisbasbelopp.

ENERGIDEKLARATION
Energideklaration är utförd 2022-08-24. Energiprestanda, primärenergital: 113 kWh/m² och år. Energiklass E.

URVAL AV UTFÖRDA RENOVERINGAR
2010 Fönster
2013 Stambyte och elstigar.
2017 - 2019 Omfattande renovering av garage. Exploatering av råvind. Ny tvättstuga.
2019 - 2020 Fasad, innegård och nybyggnation av balkonger.
2022 - 2023 Ventilation & glaspartier till lokaler. Renovering av trapphus & byte till säkerhetsdörrar.

KOMMANDE RENOVERINGAR
Inga stora beslutade renoveringar, avstämt med styrelsen 2023-11-15.

JURIDISK INFORMATION

UNDERSÖKNINGSPLIKT | Köparen uppmanas att undersöka bostadsrätten före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”. 

Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Uppgift om bostadens yta härstammar vanligtvis från mätbevis eller föreningens lägenhetsregister. Uppgiven yta kan inte ses som en utfästelse eller garanti. I våra överlåtelseavtal friskriver sig säljaren från allt ansvar för eventuella fel eller brister vad avser ytan och köparen avstår med bindande verkan från alla anspråk mot säljaren vad gäller lägenhetens yta.

Mer information gällande bland annat undersökningsplikt finns att tillgå i dokumentet: 

”Undersökningsplikt”

BOENDEKOSTNADSKALKYL | Fastighetsmäklaren erbjuder en individuell beräkning av era boendekostnader. Prata med ansvarig mäklare om beräkning önskas. 

BUDGIVNING | Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande.

Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet. 

MÄKLARENS ANSVAR | Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera om säljarens uppgifter är korrekta. 

För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida:

http://www.fmi.se/konsument

SIDOTJÄNSTER | Mäklaren är, enligt Fastighetsmäklarlagen, skyldig att informera om sina eventuella sidotjänster där mäklaren/företaget får ersättning/provision. Franzon Du Rietz erhåller administrationsersättning, upp till 50% av uppdragsgivarens kostnad för annons på Hemnet. 

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för Döbelnsgatan 1
    close-interestform

      Anmälan till visning Döbelnsgatan 1