Ansvarig Mäklare Johan Du Rietz
070-880 07 99
Inbjudande och smakfull 20-talstvåa med låg avgift i attraktiva kvarter. Tilltalande planlösning med ett rymligt och exklusivt kök från Tre Sekel möbelsnickeri mot gatan. Trivsam vardagsrumsdel i mitten av lägenheten och harmoniskt sovrum i stilla gårdsläge. Bra förvaring och fint badrum med kombimaskin. Föreningen är välskött med stabil ekonomi och mycket goda lokalintäkter. Man äger fastigheten/marken som är bebyggd med ett vackert och väl omhändertaget hörnhus från 1928. Lugn och samtidigt ytterst central adress med allt man kan önska runt knuten.
L2240665
L2240654
L2240642
L2240672
L2240694
L2240657
L2240702
L2240704
admin order 371 1677800492 1
Pris
6.300.000 kr/bud
Avgift
1.524 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Vatten, Kabel-TV, Fiber
Storlek
62 kvm, enl. mätbevis. Föreningens register uppger "lägenhetsarea 63,00"
Antal rum
2
Våningsplan
1 tr
Lägenhets­nummer
121/1102
Andelstal i förening
2.03000 %
Andelstal av avgift
1.98 %
Förråd
Källarförråd
Hushållström
458 kr/mån
Försäkring
258 kr/mån
Total driftkostnad
716 kr/mån
Interiör

HALL | Inbjudande hall med plats för avhängning och skor samt god förvaring i garderob med speglade skjutdörrar.

KÖK | Underbart kök från exklusiva Tre Sekel möbelsnickeri. Förvaring och maskiner bakom släta luckor i betsad ek. Utrustningen består av kyl, frys, diskmaskin, ugn och induktionshäll. Köket utgör hjärtat i lägenheten där man samlas kring köksön eller den rymliga och inbjudande matplatsen för stora sällskap.

VARDAGSRUM | Inbjudande vardagsrum i lägenhetens mitt, perfekt som TV-rum. Här finns plats för en stor soffa samt övrig möblering.

SOVRUM | Inbjudande och rofyllt sovrum i markplan mot föreningens gård. Här finns plats för dubbelsäng, nattduksbord och god förvaring i klädkammare samt garderob med skjutdörrar. Vi behov finns utrymme för ytterligare garderober eller arbetsplats förslagsvis.

BADRUM | Fint helkaklat badrum utrustat med extra brett handfat med dubbla blandare, förvaring i breda lådor, kombinerad tvättmaskin och torktumlare, handduksvärmare, dusch och WC.

Förening
Brf Vätan 1
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår
1928
Äger marken
Ja
Energi­deklaration
128 kWh per kvm/år
Status
Utförd, 2019-06-19
Känd avgifts­förändring
Preliminärt höjning med 10 procent från den 1 juli 2023.
Tv/Internet
Com hem/Ownit
Förening

Bostadsrättsföreningen Vätan 1 förvärvade fastigheten 1996 med adresserna David Bagares gata 14 och Regeringsgatan 76/78, S:t Johannes församling i Stockholm. Fastigheten är bebyggd med ett vackert hörnhus uppfört 1928 på populär och central adress i gränslandet mellan Norrmalm och Östermalm. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och man äger marken. Juridisk person accepteras inte som köpare.

ANTAL BOSTADSRÄTTER OCH LOKALER | I föreningen finns 40 lägenheter varav 39 är upplåtna med bostadsrätt och en med hyresrätt (2 rok om 51 kvm, dold tillgång) om totalt 3 199 kvm. I huset finns även fem lokaler, varav fyra i gatuplan och en i källarplan om totalt 1 535 kvm. I nedre källarplanet finns ett garage om 450 kvm.

EKONOMI | Föreningen är välskött med mycket god ekonomi. De långfristiga skulderna uppgår till 13 104 731 kr (ca 4 163 kr/kvm) och kassan uppgår till ca 4 300 000 kr (Uppgifter enligt styrelsen den 2022-02-28).

Indirekt nettoskuldsättning: 180 458 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras enbart på den senaste tillgängliga årsredovisningen (2021). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare. Uträkningen kan vara baserad på fel andelstal och därför vara felaktig.

ÅRSAVGIFT | 1 524 kr/mån. Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, vatten, tv och fiber. Preliminärt så ska man höja avgifterna med 10 % den 2023-07-01. Historiskt sett har föreningen aldrig höjt avgifterna, däremot sänkt vid två tillfällen (Uppgifter enligt styrelsen 2023-02-28).

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT | Överlåtelseavgift utgår med 1 338 kr och betalas av köparen. Pantsättningsavgift utgår med 535 kr.

KABEL-TV OCH BREDBAND | Comhem/Ownit

PARKERING | Det finns sju garageplatser, kostar f n ca 2 700 kr/månad. Separat kö tillämpas, ca 10 st i kö (Uppgifter enligt styrelsen den 2022-02-28). Boendeparkering på gatan via Stockholm stad.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Tvättstuga.
- Cykelrum och barnvagnsrum
- Trivsam gård med utegrupp och grill.
- Gemensam innergård med planteringar, utemöbler och grill.

URVAL UTFÖRDA RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
2021 | Övertagande och försäljning av två lokaler som ska byggas om till bostäder. Med anledning av OVK har beslutats att installera Aspiromatic-fläktar i samtliga kanaler.
2020 | Nytt cykelrum i David Bagares gata 14.
2019 | Balkongbygge avslutat. OVK (obligatorisk ventilationskontroll) och energideklaration.
2018 | Balkongbygge påbörjat. Installation av giljotiner i de utgående avloppsstammarna.
2017 | Installation av nytt passagesystem. Uppgradering av bredbandet till en högre hastighet. Reparation av terrasser till vindslägenhet i Regeringsgatan 78.
2016 | Byte av entréportar mot Regeringsgatan.
2015 | Ny fasadputs på gårdssidan. Renovering av plåttak samt byte av värmekablar på tak. Byte av kranar och ventiler mm i källaren.
2013 | Reparation av terrasser till vindslägenheterna i Regeringsgatan 78.
2012 | Installation av säkerhetsdörrar till lägenheter. Rum för barnvagnar i entrén till Regeringsgatan 78.
2011 | Brandgenomgång samt installation av rökkänsliga brandvarnare. Ventilationskontroll. Besiktning av innergård. Snörasgaller på taket mot Regeringsgatan.
2010 | Byte av värmeväxlare. Byte av radiatorventiler. OVK (Obligatorisk ventilationskontroll), energibesiktning samt radonmätning. Byte av elcentral.
2006 | Uppläts råvinden över Regeringsgatan 76 och 78 med bostadsrätt och två nya bostadslägenheter byggdes. Målning trapphus.
1981-82 | Genomgripande renovering av huset. Stammar för vatten och avlopp (såväl vertikala som horisontella) samt elstigare byttes. I samband med detta renoverades även allmänna utrymmen, fasaden och delar av taket.

PÅGÅENDE/PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
Just nu pågår en fönsterrenovering mot gatan och man planerar fasadrenovering under hösten 2023. För ytterligare info se föreningens underhållsplan under "dokument".

JURIDISK INFORMATION

UNDERSÖKNINGSPLIKT | Köparen uppmanas att undersöka bostadsrätten före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”. 

Mer information gällande bland annat undersökningsplikt finns att tillgå i dokumentet: 

”Undersökningsplikt”

BOENDEKOSTNADSKALKYL | Fastighetsmäklaren erbjuder en individuell beräkning av era boendekostnader. Prata med ansvarig mäklare om beräkning önskas. 

BUDGIVNING | Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande.

Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet. 

MÄKLARENS ANSVAR | Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera om säljarens uppgifter är korrekta. 

För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida:

http://www.fmi.se/konsument

SIDOTJÄNSTER | Mäklaren är, enligt Fastighetsmäklarlagen, skyldig att informera om sina eventuella sidotjänster där mäklaren/företaget får ersättning/provision. Franzon Du Rietz erhåller administrationsersättning, upp till 50% av uppdragsvigarens kostnad för annons på Hemnet. 

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för David Bagares gata 14
    close-interestform

      Anmälan till visning David Bagares gata 14