Ansvarig Mäklare Johan Franzon
070-445 51 80
Invid Riddarfjärden och Norr Mälarstrand möter ni ett representativt boende på femte våningen. Stillsamt belägen några minuter från stadspuls ligger en trivsam trea uppförd med inslag av tjugotalsklassisim och funktionalism. Slående vardagsrum med stort fönsterparti och utgång till balkong i västerläge med vy över Ridderfjärden och Pontonjärsparken. Vardagsrummet är vidare utsmyckat med klassisk fiskbensparkett, fungerande öppen spis och fönsterbänkar i marmor. I anslutning till det sociala vardagsrummet finns utrymme för större matsalsmöblemang. Master bedroom med bra förvaring och fönster mot grön gård. Renoverat kök med bra förvaring och matplats invid fönster. Porten till Chapmansgatan 6 är lättillgänglig utan trappsteg och nås via lugn återvändsgata som leder vidare till sällsynt vackert trapphus med marmor- och takutsmyckningar. Brf Pontonen 3 som äger marken är lågt belånad och har tillgångar som är högre än skuldsättningen.
Chapmansgatan 6 14
Chapmansgatan 6 17
Chapmansgatan 6 19
Chapmansgatan 6 16
Chapmansgatan 6 20
Chapmansgatan 6 21
Chapmansgatan 6 22
Chapmansgatan 6 15
Pris
8.650.000 kr/bud
Avgift
3.293 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Vatten, Grundutbud tv, Obl. avgift för bredband om 169 kr/mån tillkommer
Storlek
75 kvm, enl. mätbevis och förening
Antal rum
3
Våningsplan
5, hiss finns
Lägenhets­nummer
24/1501
Andelstal i förening
4.24005 %
Andelstal av avgift
4.00207 %
Balkong
Balkong
Eldstad
Öppen spis
Förråd
Vindsförråd
Hushållström
740 kr/mån
Försäkring
389 kr/mån
Övrigt
169 kr/mån
Total driftkostnad
1 298 kr/mån

HALL | Entré till välkomnande hall med avhängning via hatthylla. Vacker fiskbensparkett leder vidare in i bostaden. 

KÖK | Trivsamt arbetskök med gott om förvaring och arbetsyta via bänkskiva i stenkomposit. Invid fönster finns utrymme för mindre matplats. Bevarat serveringsskåp ger charm och påminner om det tidiga byggåret. Maskinell utrustning bestående av induktionshäll, varmluftsugn, integrerad diskmaskin och kyl/frys.

VARDAGSRUM | Fantastiskt vardagsrum som andas funktionalism och tjugotalsklassicism. Enormt och centrerat fönsterparti bidrar med flödande ljus och skapar en härlig rymd. Marmorklädda fönsterbänkar gifter sig väl med den fungerande öppna spisen. Generösa golvytor med fiskbensparkett. 

BALKONG | Från vardagsrum nås västervänd balkong i högt läge med magisk vy över Riddarfjärden och Pontonjärsparken. Under soliga dagar finns markis. 

MATRUM | I anslutning till vardagsrum finns genomgångsrum som ger plats för större matsalsbord. 

SOVRUM 1 | Master bedroom med fiskbensparkett och gott om utrymme för dubbelsäng med sängbord. Bra förvaring via klädkammare och stor garderob. Fönster vetter mot gård.

SOVRUM 2 | I anslutning till kök och hall finns rum som lämpar sig väl som sovrum, kontor eller gästrum. 

BADRUM | Tidlöst badrum renoverat 2017 med marmorklinker och vitkaklade väggar. Utrustat med tvättpelare (tvättmaskin och torktumlare), förvaring via väggskåp, vägghängd WC, tvättställ och duschhörna.

Förening
Brf Pontonen 3
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår
1932
Äger marken
Ja
Energi­deklaration
157 kWh per kvm/år
Status
Utförd, 2019-03-27
Känd avgifts­förändring
Nej, 2023-01-10
Tv/Internet
Tele 2

Brf Pontonen 3 är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten Pontonen 3 år 1994. Föreningen äger marken som innehar ett ståtligt bostadshus som färdigställdes 1932. Huset uppfördes i brytpunkten mellan tjugotalsklassicismen och funkisen, vilket ses på vissa stildrag. De spröjsade fönstren är typiska tjugotalsdetaljer medan den släta fasaden och de rundade burspråken är inspirerade av funkisen. Byggmästare var Harry Blomqvist och arkitekt Gunnar Morssing som ritat flertalet byggnader i Stockholms innerstad.

ANTAL BOSTADSRÄTTER & LOKAL | 24 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och två med hyresrätt (77 respektive 108 kvm). Goda lokalintäkter via fem uthyrda lokaler i markplan.

MÅNADSAVGIFT/EKONOMI | 3.293 kr/mån inklusive värme, vatten och grundutbudet tv. Ett obligatoriskt tillägg för bredband om 169 kr/mån tillkommer. Avgiften erläggs månadsvis.

Föreningen har en låg skuldsättning om 1.007 kr per kvadratmeter bostadsyta, avstämt med styrelsen 2023-01-10. Kassan uppgår fn till cirka 2.700.000 kronor. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar, avstämt med styrelsen 2023-01-10. Föreningen har tidigare höjt avgiften med 1% årligen för att möta ökande kostnader. Med anledning av en mycket bra ekonomi i grunden och med låga lån ska föreningen se om ytterligare höjning är nödvändig. Lägenheten är pantsatt.

Indirekt nettoskuldsättning:  - kr. Bostadsrättens indirekta nettotillgångar överstiger dess indirekta nettoskulder.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras enbart på den senaste tillgängliga årsredovisningen (2021). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare. Uträkningen kan vara baserad på fel andelstal och därför vara felaktig. 

DOLDA TILLGÅNGAR | Föreningen har idag två lägenheter som upplåts med hyresrätt. Bostäderna är 77 kvm respektive 108 kvm. Dessa är att klassa som dolda tillgångar som framöver kan inbringa goda intäkter till föreningen. 

KABEL-TV OCH BREDBAND | Kabel-tv levereras av Tele2. Grundutbudet ingår och var medlem får själv betala för valda kanalpaket. Bredband från Tele 2 (100/10Mbit) bekostas via obligatorisk tillägg om 169 kr/mån.

GEMENSAMMA UTRYMMEN |
- Vinds- och källarförråd
- Modern tvättstuga
- Samlingslokal i källare
- Cykelrum

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT | Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1.313 kr av köparen vid överlåtelse. Vid pantsättning debiteras en pantsättningsavgift om 525 kr.

ENERGIDEKLARATION | Energideklaration är utförd 2019-03-27, 157 kWh/kvm och år. Energiklass F. 

RENOVERINGAR | För fastigheten finns en långsiktig underhållsplan upprättad som årligen uppdateras av styrelsen. Konditionsbesiktning av fastigheten har utförts 2014.
- 2022 Köksstammar bytta, Brandskyddskontroll och sotning utan anmärkning
- 2021 Ny maskinpark i tvättstugan
- 2019 Stamspolning och filmning av köksstammar, Energideklaration
- 2018 Sotning och kontroll (godkänd) av samtliga rökkanaler, Fönsterrenovering, Radonmätning
- 2017 Godkänd OVK (Obligatorisk Ventilations Kontroll)
- 2014 Hissen totalrenoverad
- 2008 Ny fjärrvärmeanläggning
- 2004 Nya elstigarledningar
- 1998 och 2003 Badrumsstammar bytta

KOMMANDE RENOVERINGAR | I underhållsplanen ligger ventilbyte och injustering av radiatorer samt ytskiktsrenovering av tvättstugan under de närmaste åren. Totalt kostnad cirka 600.000kr. 

JURIDISK INFORMATION

UNDERSÖKNINGSPLIKT | Köparen uppmanas att undersöka bostadsrätten före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”. 

Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Uppgift om bostadens yta härstammar vanligtvis från mätbevis eller föreningens lägenhetsregister. Uppgiven yta kan inte ses som en utfästelse eller garanti. I våra överlåtelseavtal friskriver sig säljaren från allt ansvar för eventuella fel eller brister vad avser ytan och köparen avstår med bindande verkan från alla anspråk mot säljaren vad gäller lägenhetens yta.

Mer information gällande bland annat undersökningsplikt finns att tillgå i dokumentet: 

”Undersökningsplikt”

BOENDEKOSTNADSKALKYL | Fastighetsmäklaren erbjuder en individuell beräkning av era boendekostnader. Prata med ansvarig mäklare om beräkning önskas. 

BUDGIVNING | Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande.

Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet. 

MÄKLARENS ANSVAR | Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera om säljarens uppgifter är korrekta. 

För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida:

http://www.fmi.se/konsument

SIDOTJÄNSTER | Mäklaren är, enligt Fastighetsmäklarlagen, skyldig att informera om sina eventuella sidotjänster där mäklaren/företaget får ersättning/provision. Franzon Du Rietz erhåller administrationsersättning, upp till 50% av uppdragsgivarens kostnad för annons på Hemnet. 

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för Chapmansgatan 6, 5tr
    close-interestform

      Anmälan till visning Chapmansgatan 6, 5tr