Ansvarig Mäklare Johan Franzon
070-445 51 80
I attraktivt läge invid Skinnarviksberget finner ni denna fantastiska 30-talslägenhet med genomgående planlösning och balkong i högt läge med kvällssol. Vardagsrum och matsal med gott om utrymme för middagsbord, soffgrupp och tv-möbel. Två rofyllda sovrum vetter mot stillsamt innergårdslandskap. Ett trivsamt och inflyttningsklart hem beläget i skuldfri förening som äger marken. Lägenheten ligger stillsamt belägen en kort promenad från grönområden som exempelvis barnvänliga Skinnarviksparken - från parken har man en grandios utsikt över Riddarfjärden. I huset finns bland annat välrenommerade Svedjan Bageri med en av stans bästa croissanter och runt hörnet pulserar staden med oändligt utbud av restauranger, pubar, cafeér och olika matvarubutiker. Kommunikationerna är ypperliga, Zinkensdamms tunnelbanestation ligger en minut bort tillsammans med flera busslinjer.
L2210042
L2200970
L2200988
L2200969
L2210014
L2210015
L2210023
L2200926
admin order 371 1655793683 1
Pris
7.500.000 kr/bud
Avgift
3.990 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Vatten, Bredband, Obligatorisk balkongavgift 79 kr/mån tillkommer
Storlek
74 kvm
Antal rum
3
Våningsplan
3, hiss finns
Lägenhets­nummer
0367/1301
Andelstal i förening
0.02217100
Balkong
Balkong
Förråd
Nyttjanderätt till källarförråd
Hushållström
417 kr/mån
Försäkring
560 kr/mån
Övrigt
79 kr/mån
Total driftkostnad
1 056 kr/mån

HALL | Entré till hall med klinkergolv och avhängning via hatthylla.

VARDAGSRUM/MATSAL | Vardagsrum och matsal i direkt anslutning vävs samman via vackra plankgolv. Rummen ger utmärkt utrymme för middagsbord, soffgrupp och tv-möbel. 

KÖK | Trivsamt kök med utrymme för mindre matplats och utgång till balkong. Köket är utrustat med diskmaskin, ugn, häll och kyl/frys. 

BALKONG | Härlig balkong i högt och stillsamt läge över gård. Sommartid når solen balkongen sen eftermiddag/kväll. 

SOVRUM | Två rofyllda sovrum med rofyllt gårdsläge. Master bedroom ger plats för arbetshörna och erbjuder bra förvaring via garderobsvägg. 

BADRUM | Vitkaklade väggar och grått klinkergolv. Utrustat med tvättmaskin, badkar, tvättställ med kommod, wc och handdukstork. 

Förening
Brf Wirwach
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår
1932
Energi­deklaration
136 kWh per kvm/år
Status
Utförd, 2018-10-28
Tv/Internet
Com Hem / Bredband2
Förening

Brf Wirwach bildades 1990 och förvärvade fastigheten "Bjälken 24" år 2001 av Familjebostäder. Fastigheten byggdes 1932 och utgörs av flerbostadshus med adresserna Brännkyrkagatan 88/88A och Brännkyrkagatan 90/90A.

ANTAL BOSTADSRÄTTER OCH LOKALER | I föreningen finns 47 lägenheter (totalyta 3 398 kvm) upplåtna med bostadsrätt och en lägenhet (55kvm) upplåten med hyresrätt. Föreningen har även fem uthyrda kommersiella lokaler om totalt 218 kvm. 

MÅNADSAVGIFT/EKONOMI |  3 990 kr/mån inkluderar värme, vatten och bredband. Obligatorisk balkongavgift 79 kr/mån tillkommer. Lånen i föreningen uppgår 2021 till cirka 11.6 miljoner vilket ger cirka 3 422 kr lån/kvm bostadsrättsyta. Inga beslutade avgiftsförändringar, avstämt med styrelsen 2022-08-03. Föreningen har en kassa på cirka två miljoner och äger marken.

KABEL-TV OCH BREDBAND | Bredband ingår i avgiften (250/100 Mbit/s) via Bredband2. Kabel-tv levereras av Com Hem. 

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT | Överlåtelseavgift: 2,5% av rådande prisbasbeloppet, fn 1208 kr. Avgiften betalas av köparen. Pantsättningsavgift: 1% av rådande prisbasbeloppet, fn 483 kr. Avgiften betalas av pantsättaren.

GEMENSAMMA UTRYMMEN |
- Modern tvättstuga i gårdshusets entréplan, Brännkyrkagatan 88.
- Cykelrum nås från gatan och ligger till höger om entrén, Brännkyrkagatan 88.
- Soprum ligger till höger om ingången till 88:ans gathus. Används till hushållssopor, returpapper och kompost.
- Fin innergårdar med syrener, kastanjeträd, fläderbuskar och rosor. På gården finns tre uteplatser och en liten lekplats.

ENERGIDEKLARATION | Utförd 2018-10-28, 136 kWh per kvadratmeter och år. Energiklass E.

URVAL AV UTFÖRDA RENOVERINGAR
2022 | Målning av fönster.
2019 | Genomförd OVK
2018 | Fiber installerad i huset, Byte av samtliga hissar.
2017 | Reparation av horisontella avloppsstammar i källaren.
2016 | Stamspolning
2015 | Byte av dörr- och fönsterpartier i lokaler.
2013 | Markarbete där man bl.a. satt ny marksten, Ny torktumlare
2011 | Utbyte av låssystem, Byte av stor del av takplåt samt takfönster i gatuhuset.
2010 | Nya entréportar, Renovering av trapphus.
2009 | Målning av tak, Fönsterrenovering
2005 | Dränering av gårdshuset.
1982 | Rörstambyte, Elstambyte, Omläggning av tak, Omputsning av fasad.

KOMMANDE RENOVERINGAR | Se årsredovisning avseende 2021. Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig från 2019-2048.

På föreningens egna hemsida finns ytterligare information bla gällande ombyggnation av lägenhet, http://wirwach.se  

JURIDISK INFORMATION

UNDERSÖKNINGSPLIKT | Köparen uppmanas att undersöka bostadsrätten före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”. 

Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Uppgift om bostadens yta härstammar vanligtvis från mätbevis eller föreningens lägenhetsregister. Uppgiven yta kan inte ses som en utfästelse eller garanti. I våra överlåtelseavtal friskriver sig säljaren från allt ansvar för eventuella fel eller brister vad avser ytan och köparen avstår med bindande verkan från alla anspråk mot säljaren vad gäller lägenhetens yta.

Mer information gällande bland annat undersökningsplikt finns att tillgå i dokumentet: 

”Undersökningsplikt”

BOENDEKOSTNADSKALKYL | Fastighetsmäklaren erbjuder en individuell beräkning av era boendekostnader. Prata med ansvarig mäklare om beräkning önskas. 

BUDGIVNING | Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande.

Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet. 

MÄKLARENS ANSVAR | Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera om säljarens uppgifter är korrekta. 

För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida:

http://www.fmi.se/konsument

SIDOTJÄNSTER | Mäklaren är, enligt Fastighetsmäklarlagen, skyldig att informera om sina eventuella sidotjänster där mäklaren/företaget får ersättning/provision. Franzon Du Rietz erhåller administrationsersättning, upp till 50% av uppdragsgivarens kostnad för annons på Hemnet. 

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för Brännkyrkagatan 88
    close-interestform

      Anmälan till visning Brännkyrkagatan 88