Ansvarig Mäklare Johan Du Rietz
070-880 07 99
Fantastisk vindstrea med öppen spis och terrass i bästa sydvästläge med sol från lunch till solnedgång. Generös takhöjd med charmiga takbjälkar och flödande ljus via hela 15 fönster. Luftiga sällskapsytor i en öppen planlösning mellan vardagsrum och kök med avgränsande köksö. Fint badrum med takfönster, synliga bjälkar, två takduschar och tvättdel. Harmoniskt sovrum med plats för dubbelsäng och trivsamt arbetsrum (alternativt barnrum/walk-in-closet). Genomgående god förvaring i platsbyggda garderober. Näst intill obelånad bostadsförening i vackert och väl omhändertaget hörnhus från 1872. Ypperligt läge på centrala Östermalm ett stenkast från Humlan och direkt närhet till allt man kan önska. Föreningen äger marken.
L2530453
L2530314
L2530420
L2530449
L2530437
L2530465
admin correction 371 1710840442 1 test
Pris
12.000.000 kr/bud
Avgift
3.630 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Vatten
Storlek
70 kvm+11 kvm, enl. mätbevis. Föreningens register uppger "75,9 m2"
Antal rum
3
Våningsplan
5/5, hiss finns (till våning 4/5)
Lägenhets­nummer
37/1501
Andelstal i förening
3.833 %
Balkong
Terrass i sydväst
Eldstad
Öppen spis
Förråd
Källarförråd
Hushållström
708 kr/mån
Försäkring
291 kr/mån
Total driftkostnad
1 262 kr/mån

HALL | Inbjudande hall med platsbyggd bänk och förvaring. Ett loft ger ytterligare förvaringsutrymme. Fönster mot köket.

VARDAGSRUM | Fantastiskt rum med charmiga takbjälkar och flödande ljus via 10 fönster. Öppen social planlösning med utrymme för rejäl matsalsdel och soffgrupp. En fin öppen spis står placerad i mitten av rummet. Utgång till terrass.

TERRASS | Trivsam terrass i bästa sydväst-läge med eftermiddags-/kvällssol. Härlig takåsvy och vidare mot Hötorgsskraporna. Här finns utrymme för utegrupp och grill.

KÖK | Fint arkitektritat kök från Ballingslöv. Generös förvaring bakom släta luckor och bra arbetsytor på bänkar i Carraramarmor. En stor köksö bjuder in till mingel och bidrar med extra arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av en bred gasspis med dubbla ugnar, kolfilterfläkt, diskmaskin, kyl/frys och vinkyl.

SOVRUM 1 | Trivsamt hörnrum med taksönster och fönsterkupa. Plats för dubbelsäng och förvaring i platsbyggda garderober samt hyllor. Utanför sovrummen mot badrummet finns ytterligare förvaring i platsbyggda garderober.

SOVRUM 2 | Fint och effektivt rum som idag nyttjas som arbetsrum men passar lika bra som gästrum eller barnrum. God förvaring i platsbyggda garderober och hyllor. 

BADRUM | Härligt badrum med synliga bjälkar och naturligt dagsljus via takfönster. Helkaklat i vitt med klinker i Carraramarmor. Badrummet är utrustat med två takduschar, två handfat, tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk i Carraramarmor. Bra förvaring i bred kommod och skåp. Golvvärme.

Förening
BF nr 3 upa
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Andel i bostadsförening - Lägenhet
Byggår
1872
Äger marken
Ja
Energi­deklaration
96 kWh per kvm/år
Status
Utförd, 2023-01-27
Tv/Internet
Tele2

Bostadsföreningen Nr 3 upa bildades 1879, man äger och förvaltar fastigheten Komedianten 7 på adresserna Brahegatan 19 och Kommendörsgatan 6, Engelbrekts församling i Stockholm. Fastigheten är bebyggd med ett vackert hörnhus uppfört 1872. Föreningen är en äkta bostadsförening och man äger marken. Juridisk person accepteras inte som köpare.

ANTAL BOSTADSRÄTTER OCH LOKALER | I föreningen finns 38 upplåtna med andelsrätt om totalt 1 912 kvm. Föreningen upplåter även en lokal om 62 kvm med andelsrätt.

EKONOMI | Föreningen är välskött med mycket god ekonomi. De långfristiga skulderna uppgår till endast ca 1 mkr (ca 523 kr/kvm) och kassan uppgår till ca 1-1,5 mkr (uppgifter enligt styrelsen 2024-03-12). Föreningens lokal inbringar ca 91 332 kr/år (uppgifter enligt årsredovisning 2022)

Indirekt nettoskuldsättning: 0 kr.
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras enbart på den senaste tillgängliga årsredovisningen (2022). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare. Uträkningen kan vara baserad på fel andelstal och därför vara felaktig.

ÅRSAVGIFT | 3 630 kr/mån. Betalas kvartalsvis i förskott. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar (kontrollerat med styrelsen 2024-03-13).

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT | Vid lägenhetsöverlåtelser debiteras köparen en överlåtelseavgift om 1 433 kr (2,5 % av ett prisbasbelopp). Pantsättningsavgift utgår med 573 kr (1 % av ett prisbasbelopp).

KABEL-TV OCH BREDBAND | Tele2

PARKERING | Boendeparkering på gatan via Stockholm stad

GEMENSAMMA UTRYMMEN |
- Innergård med cykelställ under tak
- Tvättstuga i källaren

URVAL UTFÖRDA RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
2022 | Relining, byte av rör i källaren
2020/2021 | Inga åtgärder
2019 | Renovering av fönster. Renovering tak
2018 | Byte av stuprännor
2017 | Underhåll hängrännor. Byte cirkulationspump. Renovering tvättstuga
2016 | Barnvagnsförråd på innergård
2015 | Renovering av hiss. Ny torktumlare
2014 | Tillsyn enligt Miljöbalken
2013 | Spolning av stammar
2010/2011 | Renovering av trapphusen
2010 | Reparation av altaner
2009 | Målning uthus samt tvättstuga. Nya brevinkast målning av lägenhetsdörrar. Målning utvändiga fönster mot norr.
2008 | Ny tvättmaskin, torktumlare samt torkskåp
2007 | Ommålning entréer och trappuppgångar
2006 | Värmeslingor hängrännor-stuprör. Uppgradering ComHem kabel TV
2005 | Ommålning tak
2004 | Målning utvändiga fönster mot söder
2003 | Nya balkonger

PÅGÅENDE/PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
Inga stora underhåll/renoveringar är beslutade. Det ska fräschas upp i delar av källaren. Eventuellt byta radiatorer på vindarna.

GRUNDEN KRING BOSTADSFÖRENING | En bostadsförening är en ekonomisk förening, registrerad före den 1 juli 1930, med ändamål att bereda bostäder till sina medlemmar. Denna boendeform fanns innan Bostadsrättslagen uppkom och idag är bostadsrättsföreningar den vanligaste boendeformen. Bostadsrättsföreningar har den egna Bostadsrättslagen, medan bostadsföreningar styrs av Lagen om ekonomiska föreningar. Dessutom förlitas många frågor i bostadsföreningar på föreningens stadgar eftersom lagen om ekonomiska föreningar inte detaljerat reglerar viktiga detaljer för en bostadsförening. Därför är det viktigt att gå igenom stadgarna ordentligt innan eventuellt köp.

JURIDISK INFORMATION

UNDERSÖKNINGSPLIKT | Köparen uppmanas att undersöka bostadsrätten före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”. 

Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Uppgift om bostadens yta härstammar vanligtvis från mätbevis eller föreningens lägenhetsregister. Uppgiven yta kan inte ses som en utfästelse eller garanti. I våra överlåtelseavtal friskriver sig säljaren från allt ansvar för eventuella fel eller brister vad avser ytan och köparen avstår med bindande verkan från alla anspråk mot säljaren vad gäller lägenhetens yta.

Mer information gällande bland annat undersökningsplikt finns att tillgå i dokumentet: 

”Undersökningsplikt”

BOENDEKOSTNADSKALKYL | Fastighetsmäklaren erbjuder en individuell beräkning av era boendekostnader. Prata med ansvarig mäklare om beräkning önskas. 

BUDGIVNING | Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande.

Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet. 

MÄKLARENS ANSVAR | Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera om säljarens uppgifter är korrekta. 

För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida:

http://www.fmi.se/konsument

SIDOTJÄNSTER | Mäklaren är, enligt Fastighetsmäklarlagen, skyldig att informera om sina eventuella sidotjänster där mäklaren/företaget får ersättning/provision. Franzon Du Rietz erhåller administrationsersättning, upp till 50% av uppdragsgivarens kostnad för annons på Hemnet. 

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för Brahegatan 19
    close-interestform

      Anmälan till visning Brahegatan 19