Ansvarig Mäklare Johan Franzon
070-445 51 80
Med stadens puls runt knuten ligger denna ljusa och trivsamma 1.5:a i stillsamt gårdsläge. Bostaden har en imponerande planlösning som ger en naturlig plats för sovdel, soffgrupp och matplats. En inflyttningsklar Östermalmspärla med gångavstånd till obegränsat utbud av restauranger, caféer, bagerier och shopping. Prunkande Humlegården finns i nära anslutning och en skön promenad tar er till natursköna Djurgården. Goda kommunikationer från bland annat Stureplan och Östermalmstorg. Föreningen äger marken och byggnaden med många stora renoveringar gjorda. Goda intäkter genereras från uthyrt garage.
L2500434
L2500407
L2500439
L2500468
L2500416
L2500420
L2500421
admin order 371 1706664151 1
Pris
4.100.000 kr/bud
Avgift
1.676 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Vatten, Bredband
Storlek
36 kvm, enl mätbevis. 35 kvm enl föreningens info.
Antal rum
1
Våningsplan
2, hiss finns
Lägenhets­nummer
14/1205
Andelstal i förening
2.48743 %
Andelstal av avgift
2.48743 %
Förråd
Källarförråd
Hushållström
330 kr/mån
Försäkring
184 kr/mån
Övrigt
294 kr/mån
Total driftkostnad
808 kr/mån

HALL | En välkomnande entré, via säkerhetsdörr, med bra avhängningsmöjligheter. Vidare erbjuds förvaring bakom skjutdörrar. I inre hall finns bra utrymme för säng alternativt plats för garderober/arbetsplats.

RUM | Det rymliga och luftiga vardagsrummet bjuder in med ett härligt ljusinsläpp från vackert burspråk med höga fönster. Här pryds golvet av vacker fiskbensparkett och rummet erbjuder generösa sociala ytor med plats för både soffgrupp och matbord. Dessutom finns en praktisk alkov för säng/soffa.

KÖK | Inbjudande kök med karakteristik tegelvägg och litet fönster. Snygg och praktisk bänkskiva i komposit skapar bra arbetsyta. Förvaring via öppna hyllor i stål kompletteras med vita skåpsluckor. Köket är utrustat med kyl/frys, gasspis, elugn och diskmaskin.

BADRUM | Rymligt badrum med kaklade väggar och klinkergolv. Utrustat med wc, handfat med kommod, spegelskåp, dusch, handdukstork och förberett för tvättmaskin.

Förening
Brf Brahegatan 12
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår
1938
Energi­deklaration
118 kWh per kvm/år
Status
Utförd, 2021-12-15
Känd avgifts­förändring
Nej, 2024-02-02
Tv/Internet
Tele2 / Ownit

Brf Brahegatan 12 är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten 2011. Marken med byggnad från 1938 ägs av föreningen med adress Brahegatan 12. Föreningen har ett välskött och representativt hus med stora renoveringar i ryggen. Bra kassaflöde tack vare uthyrning av cirka 17 garageplatser.

ANTAL BOSTADSRÄTTER OCH LOKALER |
35 lägenheter med bostadsrätt
Garage cirka 17 garageplatser

GARAGE | Goda intäkter inbringas via uthyrning av cirka 17 garageplatser. Sedan 2016 har föreningen ett avtal med  garageoperatören Aimo Park som kommersiellt driftar garaget och sköter och bekostar städning, service och bevakning.
Föreningen tar ingen vakansrisk utan erhåller en fast hyra. Avtalet är indexreglerat och justeras löpande upp med KP1.  Separat kösystem och ansökan görs hos Aimo Park. 

DOLDA TILLGÅNGAR | Potentiellt skulle föreningen kunna upplåta garageplatserna med bostadsrätt vilket skulle inbringa goda intäkter till kassan och samtidigt bli skuldfria. 

MÅNADSAVGIFT/NETTOSKULDSÄTTNING/EKONOMI | 
1 676 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och bredband. Lägenheten är pantsatt.
Föreningens kassa är fn cirka två miljoner kronor. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar, avstämt med styrelsen 2024-02-02. Föreningen har ett bra kassaflöde från uthyrningen av garageplatser, runt 700 000 kr årligen. Belåningen är enligt årsredovisning 2022, 15 574 kr/kvm. 

Indirekt nettoskuldsättning: 468 360 kr

Indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras enbart på den senaste tillgängliga årsredovisningen (2022). Uppgifterna kan därför vara utdaterade/förändrade. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

KABEL-TV OCH BREDBAND | Kabel-tv via Tele2 och bredband 1Gbit fram till huset, leverantör Ownit.  

GEMENSAMMA UTRYMMEN | 
- Till lägenheten disponeras ett källarförråd.
- Tvättstuga i källaren.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT | Överlåtelseavgift utgår med 2,5% av gällande prisbasbelopp och betalas av förvärvaren. Pantsättningsavgift utgår med 1% av gällande prisbasbelopp.

ENERGIDEKLARATION | Energideklaration är utförd 2021-12-15. Energiprestanda, primärenergital: 118 kWh/m² och år. Energiklass E.

URVAL AV UTFÖRDA RENOVERINGAR | 
2022-2023 | Nytt miljörum/sopsortering och nya förråd. Hiss neddragen till källare (Q2 2024)
2020-2021 | Tvättstuga nya maskiner (3 st) och torkutrustning (torkskåp och tumlare)
2018 | Ventilationskanaler
2017 | Trapphus, belysning och grafisk profil
2016 | Bergvärme och Bredband
2013 | Renovering av garage, Upprustning av gårdsbjälklag
2012 | Nytt plåttak
2011 | Fönsterrenovering, Fasadrenovering
2004 | Lägenhetsdörrar, El-stigar, Stambyte

KOMMANDE RENOVERINGAR | Föreningen ska färdigställa neddragning av hiss till källare. I övrigt inga stora beslutade renoveringar, avstämt med styrelsen 2024-02-02.

JURIDISK INFORMATION

UNDERSÖKNINGSPLIKT | Köparen uppmanas att undersöka bostadsrätten före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”. 

Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Uppgift om bostadens yta härstammar vanligtvis från mätbevis eller föreningens lägenhetsregister. Uppgiven yta kan inte ses som en utfästelse eller garanti. I våra överlåtelseavtal friskriver sig säljaren från allt ansvar för eventuella fel eller brister vad avser ytan och köparen avstår med bindande verkan från alla anspråk mot säljaren vad gäller lägenhetens yta.

Mer information gällande bland annat undersökningsplikt finns att tillgå i dokumentet: 

”Undersökningsplikt”

BOENDEKOSTNADSKALKYL | Fastighetsmäklaren erbjuder en individuell beräkning av era boendekostnader. Prata med ansvarig mäklare om beräkning önskas. 

BUDGIVNING | Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande.

Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet. 

MÄKLARENS ANSVAR | Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera om säljarens uppgifter är korrekta. 

För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida:

http://www.fmi.se/konsument

SIDOTJÄNSTER | Mäklaren är, enligt Fastighetsmäklarlagen, skyldig att informera om sina eventuella sidotjänster där mäklaren/företaget får ersättning/provision. Franzon Du Rietz erhåller administrationsersättning, upp till 50% av uppdragsgivarens kostnad för annons på Hemnet. 

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för Brahegatan 12
    close-interestform

      Anmälan till visning Brahegatan 12