Ansvarig Mäklare Johan Du Rietz
070-880 07 99
Fantastisk 10-talstvåa med öppen spis, balkong i bästa sydväst-läge och hög charmfaktor. Sällsynt bra genomgående planlösning med högt i tak och underbart ljusinsläpp via spröjsade fönster. Bevarade detaljer såsom fiskbensmönstrad ekparkett, taklister och vackra speglade dörrar. Välskött förening med god ekonomi i tilltalande, väl omhändertaget och nyligen stambytt hus från 1919. Attraktiv adress i Vasastan med Östermalm på andra sidan gatan samt Stockholms kanske bästa utbud av krogar & caféer runt knuten.
L2300579
L2300543
L2300560
L2300550
L2300537
L2300554
L2300533
L2300556
admin order 371 1683700388 1
Pris
5.500.000 kr/bud
Avgift
2.199 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Vatten
Storlek
49 kvm, enl. mätbevis. Föreningen uppger "lägenhetsyta 49 m2"
Antal rum
2
Våningsplan
2 tr, hiss finns
Lägenhets­nummer
0023/1201
Andelstal i förening
3.65460 %
Andelstal av avgift
3.65519 %
Balkong
Balkong
Förråd
Källarförråd
Hushållström
484 kr/mån
Försäkring
200 kr/mån
Övrigt
241 kr/mån
Total driftkostnad
925 kr/mån

TRAPPHUS | Mycket inbjudande och varsamt renoverat trapphus med hiss leder till lägenheten.

HALL | Entré med säkerhetsdörr till hall med avhängningsmöjligheter, hatthylla och plats för skor. 

VARDAGSRUM | Ljust och trivsamt vardagsrum med fungerande öppen spis och stort fönsterparti med pardörrar till den underbara balkongen. Här finns gott om plats för både soffgrupp och rymlig matplats.

BALKONG | Rymlig och sällsynt trivsam balkong i bästa sydväst-läge med eftermiddags-/kvällssol. Utrymme för cafégrupp med utsikt över gårdar mot fina fasader.

KÖK | Praktiskt och fint kök med god förvaring bakom vita släta luckor och arbetsytor på bänkar i Carraramarmor. Den maskinella utrustningen består av kyl, frys, spishäll, kolfilterfläkt, ugn och diskmaskin. Skafferiskåp med hyllor.

SOVRUM | Gemytligt sovrum med plats för dubbelsäng, nattduksbord och övrig möblering. Bra förvaring i klädkammare och utrymme finns för garderober.

BADRUM | Nyligen stambytt och smakfullt renoverat badrum med golvvärme och infällda spotlights. Välplanerad yta med utrusning bestående av kombimaskin under bänk, handfat, spegel, dusch, handduksvärmare, WC och förvaring i breda lådor samt skåp. 

Förening
Brf Målaren 4
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår
1919
Äger marken
Ja
Energi­deklaration
181 kWh per kvm/år
Status
Utförd, 2018-06-25
Tv/Internet
Comhem / Telenor

Brf Målaren 4 på Birger Jarlsgatan 81 förvärvade fastigheten Målaren 4 år 1998. Den vackra byggnaden stod klar 1919, efter ritningar av Josef Östlihn/Albin Stark, och är ett fint exempel på ett bostadshus från skiftet mellan nationalromantik och klassicism.

ANTAL BOSTADSRÄTTER & LOKALER | Föreningen upplåter 18 lägenheter med bostadsrätt. Total lägenhetsyta är 1 473 kvm. Föreningen upplåter även 4 hyreslokaler om totalt 489 kvm. Man har nyligen påbörjat processen att bygga om en lokalyta om ca 57 kvm till bostad.

MÅNADSAVGIFT | 2 199 kr/mån. Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer med 165 kr/mån och balkongtillägg med 76 kr/mån. Det finns inga planerade avgiftsförändringar (kontrollerat med styrelsen 2023-05-14).

EKONOMI | Välskött förening med många av de stora renoveringarna utförda i närtid i samband med inredning av vinden. De långfristiga skulderna uppgår till ca 13 572 000 kr (ca 9 214 kr/kvm) och kassan uppgår till ca 2 300 000 kr (uppgifter enligt styrelsen 2023-05-14). Föreningens hyreslokaler inbringar cirka 859 000 kr/år (enl årsredovisning för 2021). Föreningen har precis påbörjat processen att konvertera en lokal om 57 kvm till bostad.

Indirekt nettoskuldsättning: 408 186 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras enbart på den senaste tillgängliga årsredovisningen (2021). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare. Uträkningen kan vara baserad på fel andelstal och därför vara felaktig.

KABEL-TV OCH BREDBAND | Comhem och Telenor.

GEMENSAMMA UTRYMMEN |
- En välutrustad tvättstuga finns på entréplanet, utrustningen består av; 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och mangel.
- Trivsam gård med flera utegrupper och grill. Cykelställ under tak.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT | Vid lägenhetsöverlåtelser debiteras köparen en överlåtelseavgift om f.n. 1 313 kr och en pantsättningsavgift om f.n. 525 kr.

UTFÖRDA RENOVERINGAR
2021 | Inredning av råvinden till lägenheter. Nytt tak. Målning av fönster. Hissrenovering med nytt maskineri.
2020 | Stambyte. Nya lägenhetsförråd. Byte av delar i värmesystemet. Renovering trapphus.
2019 | Passersystem. Undercentral fjärrvärme.
2018 | Port. Stamspolning. Säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter och lokaler. Takarbeten. Energideklaration.
2017 | Närvarostyrd belysning i trapphuset. Nytt passersystem i porten.
2016 | Byte av fyra radiatorer, renovering av samtliga radiatorventiler samt upprättande av injusteringsprotokoll samt injustering av värmesystemet. Toppgjutningar av samtliga skorstenstoppar
2015-2016 | Elstamsbyte och flyttning av elmätare till ny elcentral i källaren, ny eldragning och armatur på vind och i källare. Ny huvudledning från gatan till elcentral. Renovering av balkong mot gatan.
2013 | Översyn av tätskikt på gården.

KOMMANDE RENOVERINGAR | Man planerar mindre renovering och målning av fönster. Åtgärda ventilationen i huset.

JURIDISK INFORMATION

UNDERSÖKNINGSPLIKT | Köparen uppmanas att undersöka bostadsrätten före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”. 

Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Uppgift om bostadens yta härstammar vanligtvis från mätbevis eller föreningens lägenhetsregister. Uppgiven yta kan inte ses som en utfästelse eller garanti. I våra överlåtelseavtal friskriver sig säljaren från allt ansvar för eventuella fel eller brister vad avser ytan och köparen avstår med bindande verkan från alla anspråk mot säljaren vad gäller lägenhetens yta.

Mer information gällande bland annat undersökningsplikt finns att tillgå i dokumentet: 

”Undersökningsplikt”

BOENDEKOSTNADSKALKYL | Fastighetsmäklaren erbjuder en individuell beräkning av era boendekostnader. Prata med ansvarig mäklare om beräkning önskas. 

BUDGIVNING | Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande.

Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet. 

MÄKLARENS ANSVAR | Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera om säljarens uppgifter är korrekta. 

För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida:

http://www.fmi.se/konsument

SIDOTJÄNSTER | Mäklaren är, enligt Fastighetsmäklarlagen, skyldig att informera om sina eventuella sidotjänster där mäklaren/företaget får ersättning/provision. Franzon Du Rietz erhåller administrationsersättning, upp till 50% av uppdragsgivarens kostnad för annons på Hemnet. 

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för Birger Jarlsgatan 81
    close-interestform

      Anmälan till visning Birger Jarlsgatan 81