Ansvarig Mäklare Johan Du Rietz
070-880 07 99
Imponerande och smakfullt renoverad 1880-talstrea med slående takhöjd upp till 3,5 meter och genomgående planlösning. Tilltalande detaljer såsom djupa speglade fönsternischer, vackra trägolv, kakelugn och sober färgsättning. Social öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med två höga välvda fönster mot gatan. Rofyllt sovrum och arbetsrum/barnrum i lugnt gårdsläge. Fint kaklat badrum och genomgående god förvaring i flertalet garderober samt walk in closet. Stabil förening i en av Södermalms vackraste byggnader från 1884, stamrenoverad 2021. Attraktiv adress med Nytorget och Vitabergsparken runt knuten.
L2010145
L2010192
L2010204
L2010167
L2010149
L2010229
L2010231
L2010085
admin order 371 1642213784 1
Pris
5.900.000 kr/bud
Avgift
3.009 kr/mån
Ingår i avgift
Vatten
Storlek
60 kvm, enl. mätbevis. Föreningens register uppger "yta 56 kvm".
Antal rum
3
Våningsplan
Entréplan, hiss finns
Lägenhets­nummer
101/1001
Andelstal i förening
3.028 %
Eldstad
Kakelugn (eldningsförbud)
Förråd
Förråd i gårdshus
Hushållström
833 kr/mån
Försäkring
183 kr/mån
Total driftkostnad
1 016 kr/mån
Interiör

HALL | Här finns plats för avhängning och skor samt god förvaring i garderober från golv till tak.

KÖK/VARDAGSRUM | Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum i ett enormt härligt rum som präglas av rymd tack vare den generösa takhöjden. Två höga fönster med djupa speglade nischer ger ett fint ljus. Här finns plats för soffgrupp och matplats för stora sällskap. En vacker och hög kakelugn (eldningsförbud råder) pryder det bakre hörnet i rummet. 
Köket har god förvaring bakom släta luckor och bra arbetsytor på stilren bänk i rostfritt stål. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, kopplad fläkt, ugn, integrerad kyl/frys och diskmaskin. I rummet ligger ett vackert trägolv.

SOVRUM | Inbjudande sovrum i lugnt gårdsläge. Här finns plats för dubbelsäng och mycket god förvaring i garderober som sträcker sig från golv till tak och rymlig walk in closet (takhöjden ger möjlighet till tre rader upphängning). Heltäckningsmatta.

ARBETSRUM/BARNRUM | Trivsamt rum som idag används som barnrum med en platsbyggd våningssäng med förvaring. Även detta rum i lugnt gårdsläge. Mindre garderob/städskrubb. Heltäckningsmatta. 

BADRUM | Fint helkaklat badrum med golvvärme. Utrustningen består av handfat med underliggande förvaring, hyllor, takdusch och vägghängd WC. 

Förening
Brf Pahl Nr 10
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår
1884
Äger marken
Ja
Känd avgifts­förändring
Nej
Tv/Internet
Tele2/fiber Open Universe
Förening

Brf Pahl Nr 10 registrerades och förvärvade fastigheten 1986 med adress Åsögatan 172 och Borgmästargatan 10 a-b, Sofia församling i Stockholm. Den vackra hörnbyggnaden uppfördes 1884. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och man äger marken. Juridisk person accepteras inte som köpare.

ANTAL BOSTADSRÄTTER OCH LOKALER
I huset finns 41 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Totala lägenhetsytan uppgår till 1 815 kvm. I huset finns även två lokaler om totalt 160 kvm upplåtna med hyresrätt.

EKONOMI
Föreningen har god ekonomi. De långfristiga skulderna uppgår till 12 745 000 kr (7 025 kr/kvm) och kassan uppgår till ca 1 036 000 kr. Uppgifter enligt årsredovisning för 2020 föreningens hemsida och styrelsen (2022-01-15).

ÅRSAVGIFT
3 009 kr/mån. Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår vatten. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar.

UPPVÄRMNING
Direktverkande el.

KAKELUGN
Eldningsförbud råder i befintliga kakelugnar. Medlem som avser att använda befintlig kakelugn får själv bekosta provtryckning av rökkanal, anslutning till rökkanal samt framtida sotning. Ansökan om installation ska göras till styrelsen.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Överlåtelseavgift utgår med 1 208 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) och betalas av köparen. Föreningen tar inte ut någon pantsättningsavgift. 

KABEL-TV OCH BREDBAND
TELE2 (f.d. Comhem) via multimediauttag (coax) och öppet fibernät från Open Universe.

PARKERING
Boendeparkering på gatan via Stockholm stad.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Tvättstuga (3 maskiner, torktumlare, torkskåp).
- Cykelförråd på gården.
- Trivsam gård med uteplats med gemensam grill.
- Källsorteringsrum.

URVAL UTFÖRDA RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
2021: Relining av avloppsstammar. Fiberanslutning Open Universe.
2020: Energideklaration. godkänd OVK
2015: Installation av nya hissar.
2014: Byte av ventilationsfläktar.
2013: Byte av fönster på plan 5.
2010: Spolning av stammar.
2004/2008: Fasad- och fönsterrenovering mot gård.
2004: Renovering av tak mot gata.
1999: Renovering av ventilation.
1997: Ommålning av väggar och dörrar.
1975: Stambyte kök och badrum. Byte av elstammar.

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
Endast löpande underhåll.

FÖRENINGENS HEMSIDA
Besök föreningen hemsida för ytterligare ingormation: www.pahl10.se

JURIDISK INFORMATION

UNDERSÖKNINGSPLIKT | Köparen uppmanas att undersöka bostadsrätten före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”. 

Mer information gällande bland annat undersökningsplikt finns att tillgå i dokumentet: 

”Undersökningsplikt”

BOENDEKOSTNADSKALKYL | Fastighetsmäklaren erbjuder en individuell beräkning av era boendekostnader. Prata med ansvarig mäklare om beräkning önskas. 

BUDGIVNING | Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande.

Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet. 

MÄKLARENS ANSVAR | Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera om säljarens uppgifter är korrekta. 

För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida:

http://www.fmi.se/konsument

SIDOTJÄNSTER | Mäklaren är, enligt Fastighetsmäklarlagen, skyldig att informera om sina eventuella sidotjänster där mäklaren/företaget får ersättning/provision. Franzon Du Rietz erhåller administrationsersättning, upp till 50% av uppdragsvigarens kostnad för annons på Hemnet. 

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för Åsögatan 172
    close-interestform

      Anmälan till visning Åsögatan 172