Ansvarig Mäklare Johan Franzon
070-445 51 80
Sällsynt välrenoverad funkispärla färdigställd 2022. Halvöppen planlösning mellan vardagsrum och kök ger sociala och flexibla umgängesytor som nås av fantastiska ljusinsläpp från två väderstreck. Inbjudande kök med goda arbetsytor i Carraramarmor. Rofyllt sovrum ger plats för dubbelsäng och sängbord. Ytterligare förvaring kan lätt adderas längs sovrumsvägg. Bostaden vävs samman av smakfull fiskbensparkett utan trösklar. Ett trivsamt hem i noga utvald färgpalett med naturen som granne och stadens puls minuter bort. Stabil förening med låg skuldsättning om 787 kr/kvm.
Livingroom_DSC4825
Livingroom DSC4795
Livingroom DSC4888
Livingroom DSC4866
Hall DSC4846
Livingroom DSC4935
Kitchen DSC4993
Kitchen DSC5038
admin_order_371_1662155919_1
Pris
3.500.000 kr/bud
Avgift
3.146 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Vatten, Bredband, Kabel-TV
Storlek
44.2 kvm
Antal rum
2
Våningsplan
2 av 3, ej hiss
Lägenhets­nummer
0291/1102
Andelstal i förening
0.29251000 %
Andelstal av avgift
0.29251000 %
Förråd
Källarförråd + matkällare
Hushållström
266 kr/mån
Försäkring
165 kr/mån
Övrigt
219 kr/mån
Total driftkostnad
650 kr/mån

Fantastiskt hem som vävs samman av noga utvald färgpalett och fiskbensparkett utan trösklar.

HALL | Entré till inbjudande hall med bra förvaring genom tre garderober med överskåp. Behagligt ljus strilar från fönster i badrumsdörr. 

VARDAGSRUM/KÖK | Med en otrolig rymd och halvöppen plan mellan vardagsrum och kök erbjuds härliga sociala umgängesytor. Stora fönsterpartier i två vädersträck ger ett trivsamt ljusinsläpp. Rummet erbjuder plats för middagsbord och naturligt utrymme för soffgrupp. Kök med ypperlig förvaring och blankpolerad bänkskiva i Carraramarmor som ger goda arbetsytor. Maskinell utrustning bestående av gasspis från Smeg, integrerad diskmaskin och kyl/frys.

SOVRUM | Rofyllt sovrum, med fönster i högt läge mot grönska, erbjuder plats för dubbelsäng. Gott om utrymme för garderobsvägg om ytterligare förvaring önskas. 

BADRUM | Badrum med väldisponerade kvadratmeter och fönster som skänker ljus. Utrustat med wc, tvättmaskin, tvättställ och dusch.

Förening
Brf Hjorthagshus
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår
1935
Energi­deklaration
174 kWh per kvm/år
Status
Utförd, 2021-03-02
Tv/Internet
Com Hem / Ownit

Brf Hjorthagshus är en äkta bostadsrättsförening som består av fastigheterna Jordledningen1, Jordledningen 2, Kontakten 2, Ledningsstolpen 2, Likströmmen 1, Luftledningen 1, Luftledningen 2, Växelströmmen 1.
Byggnaderna är uppförda och förvärvade 1935. Marken innehas med tomträtt som löper till 2025. Juridisk person godkännes ej som medlem. Minsta ägarandel vid delat ägande är 10%. 

ANTAL BOSTADSRÄTTER & HYRESRÄTTER | 351 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 10 lokaler med hyresrätt. Byggnadernas totalyta är 14 861 kvm, varav 14 237 kvm utgör lägenhetsyta och 624 kvm utgör lokalyta.

MÅNADSAVGIFT/EKONOMI |  3 146 kr betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, vatten, fiberbredband 1000/1000 Mbit och kabel-tv från Com Hem. Förening med skuldsättning om cirka 787 kr per kvadratmeter, avstämt med styrelsen 2022-09-05. Det finns inga beslutade avgiftshöjningar, avstämt med styrelsen 2022-09-05. Lägenheten är pantsatt.

KABEL-TV & BREDBAND | Bredband 1000/1000 Mbit distribueras av Ownit och ingår i avgiften tillsammans med basutbudet från Com Hem.

FÖRRÅD | Lägenhetsinnehavaren disponerar två källarförråd. Det ena är cirka 4 kvm och en mindre matkällare.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Två tvättstugor belägna på Älvkarleövägen 9 samt Motalavägen 17.
- Flertalet cykelrum.
- Grillplats sommartid.

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT | Överlåtelseavgift: 2,5% av rådande prisbasbeloppet, fn 1208 kr. Avgiften betalas av köparen. Pantsättningsavgift: 1% av rådande prisbasbeloppet, fn 483 kr. Avgiften betalas av pantsättaren.

ENERGIDEKLARATION  | Energideklaration är utförd 2021-03-02, 174 kWh/kvm och år. Energiklass F.

PARKERING | I området råder boendeparkering taxa 3. Månadsabonnemang kostar 1 100 kr.

UTFÖRDA RENOVERINGAR
2019-2021 - Fönsterrenovering
2013-2016 - Reliningsprojekt genomfördes i alla fastigheter.
2016 - Dränering längst en huskropp genomfördes.
2014 - Bredband drogs in i lägeheterna
2014-2016 - Trapphus bättringsmålades
2007-2010 - Omfattande fönsterrenovering genomfördes.
2006 - Stamspolning genomfördes.
1998 - Tak renoverades.
1992 - Stambyte

KOMMANDE RENOVERINGAR | Inga stora beslutade renoveringar. IMD-el under införande i höst.

Lägenheterna är kopplade till gasnätet. Då lägenheterna har 1-fas och är säkrad till 16 Amp är det ej tillåtet att byta ut gasspis till elspis. Dock kan elugn användas.

KOMMUNIKATIONER & OMRÅDE | Hjorthagen har mycket goda kommunikationer som buss 54 och 6 samt tunnelbana Ropsten. Från lägenheten ligger dessa med ett par minuters gångavstånd. En cykeltur till Stureplan tar cirka 15 minuter. På kort avstånd finns Norra Djurgårdsstaden som erbjuder all service såsom mataffärer, Systembolag, restauranger och butiker. Otaliga grönområden på nära avstånd såsom Lill-Jansskogen, Norra Djurgården och Stora Skuggan med sina stora strövområden, vatten och grönska.

JURIDISK INFORMATION

UNDERSÖKNINGSPLIKT | Köparen uppmanas att undersöka bostadsrätten före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”. 

Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Uppgift om bostadens yta härstammar vanligtvis från mätbevis eller föreningens lägenhetsregister. Uppgiven yta kan inte ses som en utfästelse eller garanti. I våra överlåtelseavtal friskriver sig säljaren från allt ansvar för eventuella fel eller brister vad avser ytan och köparen avstår med bindande verkan från alla anspråk mot säljaren vad gäller lägenhetens yta.

Mer information gällande bland annat undersökningsplikt finns att tillgå i dokumentet: 

”Undersökningsplikt”

BOENDEKOSTNADSKALKYL | Fastighetsmäklaren erbjuder en individuell beräkning av era boendekostnader. Prata med ansvarig mäklare om beräkning önskas. 

BUDGIVNING | Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande.

Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet. 

MÄKLARENS ANSVAR | Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera om säljarens uppgifter är korrekta. 

För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida:

http://www.fmi.se/konsument

SIDOTJÄNSTER | Mäklaren är, enligt Fastighetsmäklarlagen, skyldig att informera om sina eventuella sidotjänster där mäklaren/företaget får ersättning/provision. Franzon Du Rietz erhåller administrationsersättning, upp till 50% av uppdragsgivarens kostnad för annons på Hemnet. 

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för Älvkarleövägen 21
    close-interestform

      Anmälan till visning Älvkarleövägen 21