Ansvarig Mäklare Johan Du Rietz
070-880 07 99
Mycket inbjudande och smakfull sekelskiftesfyra med balkong mot sällsynt prydlig gård. Högt i tak, sober färgsättning och högresta fönster. Lägenheten inger ett skönt lugn och har en effektiv planering med upp till 3 sovrum samt lättmöblerat vardagsrum. Köket utgör lägenhetens hjärta, som gjort för umgänge med en stor köksö, matplats och utgång till balkongen. Genomgående bra förvaring och fint badrum förberett för tvättmaskin. Stabil och välskött förening i vackert och väl omhändertaget hörnhus från 1903. Trivsam adress på Västmannagatans enkelriktade del med populära Bergstrands bageri i huset och direkt närhet till allt man kan önska.
Västmannagatan 77 5
Västmannagatan 77 7
Västmannagatan 77 10
Västmannagatan 77 9
Västmannagatan 77 11
Västmannagatan 77 16
Västmannagatan 77 15
Västmannagatan 77 18
Västmannagatan 77 21
Västmannagatan 77 22
Västmannagatan 77 23
Västmannagatan 77 17
Västmannagatan 77 19
Västmannagatan 77 20
Västmannagatan 77 2
Västmannagatan 77 1
Västmannagatan 77 3
Västmannagatan 77 14
Västmannagatan 77 13
Västmannagatan 77 12
Västmannagatan 77 24
Västmannagatan 77 25
IMG 2016
admin correction 371 1663933489 1
Pris
9.500.000 kr/bud
Avgift
3.721 kr/mån
Ingår i avgift
Värme, Vatten
Storlek
83 kvm, enl.mätbevis. Föreningens register uppger "lägenhetsarea 88,1 kvm. 3 rok".
Antal rum
4
Våningsplan
1,5 tr, hiss finns
Lägenhets­nummer
00102/1101
Andelstal i förening
2.95780 %
Andelstal av avgift
2.90 %
Balkong
Balkong
Förråd
Källarförråd
Hushållström
594 kr/mån
Försäkring
333 kr/mån
Övrigt
218 kr/mån
Total driftkostnad
1 145 kr/mån
Interiör

HALL | Entré med säkerhetsdörr leder till hall med generöst utrymme för avhängning av ytterkläder och skor. Hallen leder vidare till vardagsrummet rakt fram och köket till vänster.

VARDAGSRUM | Trivsamt och lättmöblerat rum med plats för soffgrupp. Ett fast sideboard ger förvaring och en naturlig plats för TV i önskad storlek utan att den tar över rummet.

KÖK | Det inbjudande köket med utgång till balkongen är lägenhetens hjärta och är som gjort för umgänge, matlagning och sociala tillställningar. Väl tilltagna arbetsytor på bänkar i Carraramarmor och god förvaring bakom släta luckor. Här finns en stor köksö och matplats för större sällskap. Kaklade väggar med mörk fog och fina vägglampetter ger en hemtrevlig bistrokänsla. Kökets maskinella utrustning består av kyl/frys, induktionshäll, ansluten fläkt, ugn, mikro och diskmaskin.

BALKONG | Rymlig balkong mot ett grönskande och sällsynt prydligt gårdslandskap. 

SOVRUM 1 | Lägenhetens större sovrum med gott om plats för dubbelsäng och nattduksbord mm. Bra förvaring i platsbyggd garderobsvägg.

SOVRUM 2 och 3 | Två fina rum, båda med plats för säng och skrivbord med mer. Perfekta som barnrum, arbetsrum eller gästrum.

BADRUM | Fint badrum i ljus kakelsättning. Här finns handfat med god förvaring i kommod, stort överskåp med spegel, dusch, handduksvärmare och WC

Förening
Brf Stina i Stockholm
Äkta förening
Ja
Upplåtelse­form
Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår
1903
Äger marken
Ja
Energi­deklaration
160 kWh per kvm/år
Status
Utförd, 2019-07-03
Tv/Internet
Tele2
Förening

Brf Stina i Stockholm bildades 1999 och förvärvade fastigheten 2001 med adresserna Västmannagatan 77 och Frejgatan 46 A-B i S:t Matteus församling i Stockholm. Föreningen är en äkta bostadsförening och man äger marken. Juridisk person accepteras inte som köpare. Föreningen kräver boendeavsikt för att medlemskap ska beviljas.

ANTAL LÄGENHETER OCH LOKALER | I föreningen finns 39 lägenheter i varierande storlekar om totalt 2 887 kvm, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Det finns även fem lokaler om totalt 842 kvm upplåtna med hyresrätt.

EKONOMI | Föreningen är välskött med mycket god ekonomi. De långfristiga skulderna uppgår till 17 050 000 kr (ca 5 906 kr/kvm) och kassan uppgår till drygt 1 000 000 kr (kontrollerat med styrelsen 2022-09-23).

ÅRSAVGIFT | 3 721 kr/mån. Betalas månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme och vatten. Balkongavgift tillkommer med 60 kr/mån och obligatoriskt tillägg för TV/internet via Tele2 om 158 kr/mån. Styrelsen har beslutat att höja avgiften med 8 % per den 1/1 2023 (uppgifter från styrelsen 2022-09-29).

ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT | Överlåtelseavgift utgår med 1 208 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) och betalas av köparen. Pantsättningsavgift utgår med 483 kr (1 % av gällande prisbasbelopp).

KABEL-TV OCH BREDBAND | Föreningen har ett fördelaktigt gruppavtal med Tele2 och medlemmarna debiteras obligatoriskt 158 kr/mån för bredband 250/50 Mbit.

PARKERING | Boendeparkering på gatan via Stockholm stad.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Mycket prydlig och grönskande gård med grill, utegrupp i pergola och cykeluppställning. Föreningen anlitar trädgårdsmästare.
- Tvättstuga med ingång från gården.
- Vinterförvaring av cyklar i källaren.
- Barnvagnsrum
- Hushållssoprum i varje port med nedkast på varje plan (ej vind), tidningsåtervinning och kartong
i port 46A.

URVAL UTFÖRDA RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
2020 - Nya entrédörrar till lokalerna. Fönsterrenovering.
2019 - Nytt passersystem installerades. Balkongrenoveringar.
2017 - Brandskyddsarbete. Skalskyddsåtgärder. Uppföljning OVK.
2016 - OVK.
2015 - Undercentralen byttes.
2012 - Rivning och ombyggnad av innergården.
2011 - Fönsterrenovering. Målning av tak. Två nya tvättmaskiner.
2010-11 - Fasadrenovering.
2010 - Radiatorventiler byttes.
2009 - Uppfräschning av trappuppgångar. OVK.
2008 - Nya entrédörrar.
2007 - Stamspolning.
2006 - Säkerhetsdörrar.
2002 - Målning trappuppgångar. Fönsterrenovering. Viss takmålning.
1989 - Stambyte. Nya Elstigare. Installation av fjärrvärme med ny undercentral.

PÅGÅENDE/PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
Styrelsen har beslutat att renovera trapphuset, detta processas nu och man har inte beslutat när det ska ske.
För ytterligare information, se föreningens underhållsplan under "dokument".

FÖRENINGENS HEMSIDA | Besök gärna föreningens hemsida för ytterligare information, www.brfstina.se

JURIDISK INFORMATION

UNDERSÖKNINGSPLIKT | Köparen uppmanas att undersöka bostadsrätten före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”. 

Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Uppgift om bostadens yta härstammar vanligtvis från mätbevis eller föreningens lägenhetsregister. Uppgiven yta kan inte ses som en utfästelse eller garanti. I våra överlåtelseavtal friskriver sig säljaren från allt ansvar för eventuella fel eller brister vad avser ytan och köparen avstår med bindande verkan från alla anspråk mot säljaren vad gäller lägenhetens yta.

Mer information gällande bland annat undersökningsplikt finns att tillgå i dokumentet: 

”Undersökningsplikt”

BOENDEKOSTNADSKALKYL | Fastighetsmäklaren erbjuder en individuell beräkning av era boendekostnader. Prata med ansvarig mäklare om beräkning önskas. 

BUDGIVNING | Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande.

Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet. 

MÄKLARENS ANSVAR | Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera om säljarens uppgifter är korrekta. 

För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida:

http://www.fmi.se/konsument

SIDOTJÄNSTER | Mäklaren är, enligt Fastighetsmäklarlagen, skyldig att informera om sina eventuella sidotjänster där mäklaren/företaget får ersättning/provision. Franzon Du Rietz erhåller administrationsersättning, upp till 50% av uppdragsgivarens kostnad för annons på Hemnet. 

close-interestform

    Anmäl ditt intresse för Västmannagatan 77
    close-interestform

      Anmälan till visning Västmannagatan 77